Élő - Sport

A párbajtőrőző Muhari Eszter éremért vívhat ma este

A párbajtőrőző Muhari Eszter éremért vívhat ma este

Kibédi Péter
6 órája
Fotó: Illyés Tibor
A párbajtőrőző Muhari Eszter éremért vívhat ma este

Köszöntjük kedves olvasóinkat, kezdjük az olimpiát. Ha velünk tartanak, akkor semmi fontosról nem maradnak le, ami Párizsban történik!

 

 

1 órája
Muhari Eszter éremért vívhat az olimpán

A világranglistán 9., első olimpiáján szereplő női párbajtőrözőnk, a 21 éves Muhari Eszter a kínai Tang Csün-jao, valamint a dél-koreai Szong Sze Ra elleni sikerét követően a negyeddöntőben léphetett pástra Párizsban, itt a világranglistán 22. kínai Jü Sze-hannal került szembe, s rendkívül magabiztosan kezdve 3:1-es előnyre tett szert. A kínai fordított (3:4), ám Muhari ekkor magasabb fokozatra kapcsolt, és 7:5-ös vezetést szerzett. Sze-han egyenlített (7:7), Muhari nem engedte fordítani, sőt: 9:7-re, 12:9-re, majd 13:9-re ellépett. Harminc másodperc maradt, amikor 13:10 állt az eredményjelzőn, 24 másodperc, amikor 14:10! 

És Muhari Eszter lezárta, 15:10-es diadallal elődöntőbe jutott Párizsban! 

MUHARI Eszter

 

2 órája
Gémesi Csanád egytusos vereséggel búcsúzott a nyolcaddöntőben

A kardozó Gémesi Csanád kikapott a második mérkőzésén szombaton a párizsi olimpia vívóversenyén, így nem jutott negyeddöntőbe.
 

GÉMESI Csanád
Fotó: Illyés Tibor. Párizs 2024 - Vívás

 

A 37 éves magyar vívó a világbajnoki címvédő amerikai Eli Dershwitz bravúros legyőzése után a tunéziai Faresz Ferjanival találkozott, aki előzőleg meglepően simán, 15-8-cal búcsúztatta a csapatban négyszeres világ- és kétszeres olimpiai bajnok, egyéniben vb-ezüstérmes dél-koreai Gu Bongilt.

A csapattal tavaly világbajnok, Tokióban olimpiai bronzérmes Gémesi nem kezdett jól, de háromtusos hátrányból fordítani tudott. Felváltva estek ezután a tusok, a szünet 7-8-as állásnál következett. Továbbra is szorosan alakult a mérkőzés, de többnyire a tunéziainál volt az előny. Gémesi 14-13-nál fordított, majd a következő akciónál visszahúzta a kezét, az utolsó tust pedig a tunéziainak ítélte a mérkőzésvezető.

    

Eredmények, férfi kard:

a 32 között:


Gémesi Csanád-Eli Dershwitz (amerikai) 15-10


Boladé Apithy (francia)-Szatmári András 15-13


Fares Arfa (kanadai)-Szilágyi Áron 15-8

a 16 között:


Faresz Ferjani (tunéziai)-Gémesi 15-14

 

2 órája
Vereséggel rajtolt a női vízilabda-válogatott

Vereséggel kezdte szereplését a párizsi olimpián a magyar női vízilabda-válogatott: Mihók Attila és Cseh Sándor világbajnoki ezüstérmes együttese a csoportkör első fordulójában, szombaton 10-8-ra kikapott az Európa-bajnok hollandoktól.
 

RYBANSKA Natasa; KORSÓS Judit
Fotó: Czeglédi Zsolt. Saint-Denis, 2024. július 27. Rybanska Natasa (b) és a holland Lola Moolhuijzen a nõi vízilabda csoportmérkõzés A csoportjában, a Hollandia-Magyarország mérkõzésen, a 2024-es párizsi nyári olimpián a Vizes Központban, Saint-Denis-ben 2024. július 27-én. MTI/Czeglédi Zsolt

 

A találkozó kevesebb mint egy perccel a vége előtt még döntetlenre állt, a hollandok az utolsó pillanatokban diadalmaskodtak. A magyar csapat hétfőn Kanada ellen folytatja szereplését, a csoportból az első négy jut a negyeddöntőbe.

Kihagyott helyzetekkel indult a találkozó, majd a hollandok büntetőből szereztek vezetést. Előnyüket egy gyorsan végigvitt támadással és egy jól kijátszott emberelőnnyel növelték háromgólosra, érkezett is a magyar időkérés. Három perc volt hátra az első negyedből, amikor Leimeter Dóra fórból szépített a párizsi játékok első magyar találatával. Az első játékrész nem a kapusteljesítményekről szólt, a hollandok gyorsan visszaállították a háromgólos különbséget, Szilágyi Dorottya egy újabb emberelőny kihasználásával 2-4-re módosította az állást.

A második negyedben támadásban mindkét csapat sokat hibázott, igaz, védőmunkában kiválóan teljesítettek. Közel hat percet kellett várni a játékrész első találatára, ekkora az olimpiai újonc Faragó Kamilla kapásból gyönyörűen pattintott a felső léc alá. A fiatal játékos rögtön egy szép labdaszerzéssel is jelentkezett, az ellentámadásból lövését azonban védte a hollandok kapusa. A rivális növelhette volna előnyét a szünet előtt, de Maarthe Keuning teljesen tiszta helyzetben még a kaput sem találta el.

Kihagyott magyar fórral indult a harmadik felvonás, de nem kellett sokat várni az egyenlítésre, Vályi Vanda úszott meg, majd emberrel a nyakán passzírozta a labdát a hálóba (4-4). A hollandok több mint egy negyeden át tartó gólcsendjét Simone van de Kraats törte meg emberelőnyből. A magyarok két hátrányt is sikeresen kivédekeztek, aztán elöl Gurisatti Gréta értékesítette a fórt, újból kiegyenlítve ezzel. Egy kontra ítélet után ismét előnybe kerültek a hollandok, a Parkes Rebecca által kiharcolt fórt azonban Vályi egy remek labdajáratás után értékesítette.

A záró nyolc percre így döntetlennel fordultak rá a csapatok, az első magyar emberelőny kimaradt, a hollandok viszont egyetlen másodperc alatt belőtték a sajátjukat. A második magyar támadás végén a felső lécen csattant a labda, a túloldalon a hollandok a támadóidő vége előtt tessék-lássék módon centerbe adták a labdát, Vivian Sevenich pedig három emberrel a nyakán a hálóba csavart.

Vályi a harmadik találatával gyorsan visszahozta a meccsbe a magyarokat, majd Szilágyi bombázott Laura Aarts "szeme közé" (8-8). A magyar emberelőnyt megelőzően Mihók Attila időt kért, Keszthelyi lövését azonban a kapuban álló három holland közös erővel blokkolta. A túloldalon a hollandok is fórt kaptak, az ő kapitányuk is azonnal időt kért, de a védekezés Magyari Alda vezetésével itt is tökéletes volt.

Faragót egy perccel a vége előtt visszaúszás közben kiállították, a holland kapitány a második idejét is kikérte, ezúttal viszont tanítványai sikeresen végrehajtották az utasításokat, Lola Moolhuijzen talált be. A magyaroknak egyetlen támadásuk maradt egyenlíteni: Keszthelyi lövése a kapufáról kifelé pattant, a hollandok pedig még egy üres kapus gólt dobtak a dudaszó pillanatában.
 

Eredmény:

női vízilabdatorna, csoportkör, 1. forduló:

A csoport:


Hollandia-Magyarország 10-8 (4-2, 0-1, 2-3, 4-2)


-----------------------------------------------


gólszerzők: Rogge 3, van de Kraats 2, van der Sloot, Joustra, Keuning, Sevenich, Moolhuijzen 1-1, illetve Vályi 3, Szilágyi 2, Leimeter, Faragó, Gurisatti 1-1

 

3 órája
Muhari Eszter újabb győzelemmel negyeddöntős párbajtőrben

Muhari Eszter a második mérkőzését is megnyerte szombaton, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a női párbajtőrözők vívóversenyében. A szakág egyetlen magyar indulója a kínai Tang Csün-jao elleni győzelmét követően a 2022-ben világbajnok dél-koreai Szong Szerával találkozott. Az asszó az elején koncentrált taktikai küzdelmet hozott, kevés tus esett. Muhari később 6-4-re, majd 7-5-re vezetett, és nagyon türelmesen, pontosan vívott. A dél-koreainak kellett előre jönnie, amit jól kontrollált a magyar párbajtőröző, így végül fölényesen, 15-6-ra nyert.

Az elődöntőért a kínai Jü Sze-hannal vagy a világbajnoki címvédő francia Marie-Florence Candassamyval vív majd 15.50-kor.

3 órája
Mészáros Krisztofer talajon rontott, de összetettben döntőre esélyes

Mészáros Krisztofer legjobb szerén, talajon hibázott, korláton viszont remekelt, összességében pedig jól tornázott, így összetettben az ötödik helyen áll a férfi egyéni selejtező első körét követően. A győriek 22 éves versenyzője remekül kezdett, korláton kiváló gyakorlattal 14,733 pontot szerzett, amellyel jelenleg a harmadik helyen áll. Később kedvenc szerén, talajon - amelyen idén Európa-bajnoki bronzérmes volt - több nagyobb hiba is becsúszott és 12,900 pontszámával nem maradt esélye a szerenkénti fináléba kerülni. Összetettben végül 82,798 ponttal zárt, így jó helyzetből várhatja a selejtező folytatását. A kvalifikáció késő este ér véget.

A szerenkénti döntőkbe a legjobb nyolc versenyző jut be, de egy nemzetből maximum kettő, míg az egyéni összetett fináléjában 24-en lesznek érdekeltek, ugyanakkor nemzetenként itt is maximum ketten.

MÉSZÁROS Krisztofer
Fotó: Kovács Tamás


 

3 órája
Szilágyi Áron: Annyira sokkolt ez, hogy még csak dühös vagy csalódott sem vagyok

"Olyan érzésem volt, mintha én lennék az újonc, és ő a háromszoros olimpiai bajnok. 0-6-ról 4-6-ra feljöttem, majd csináltam egy butaságot, pedig ha 5-6, az meghozhatta volna a fordulatot" - nyilatkozta Szilágyi Áron az Origo helyszíni tudósítójának. A teljes nyilatkozatot ide kattintva olvashatja.

3 órája
Major Veronika első helyen jutott be a vasárnapi döntőbe

Major Veronika az első helyen zárta a női légpisztolyosok alapversenyét, ezzel bejutott a vasárnapi nyolcas döntőbe a párizsi olimpia első, szombati versenynapján, melyen Fábián Sára Ráhel a 33. helyen zárta a számot. A tavalyi világbajnokságon negyedik Fábián jól kezdett, de második sorozata nagyon rosszul sikerült és innen már nem tudott felzárkózni. Végül 566 körrel a 44 fős mezőny 33. helyén végzett.

A vasárnap 12 órakor kezdődő fináléba Major Veronikán kívül 2-2 dél-koreai és kínai, valamint 1-1-1 indiai, vietnámi és török versenyző jutott be. 

 

 

3 órája
Gémes Csanád mentette meg a magyar kardozók becsületét

A férfi kardozók becsületét Gémesi Csanád mentette meg, aki az amerikai Eli Dershwitz ellen nyert 15-10-re. A végeredmény ellenére, szoros, feszült hangulatú meccset tudott megnyerni a balkezes, 2023-ban világbajnok amerikai ellen. A 28 éves amerikai legyőzése igazi bravúr volt a 37 éves Gémesitől, akinek következő ellenfele majd a tunéziai Fares Ferjani lesz.

Fotó: Csudai Sándor/Origo

 

4 órája
SOKK! Szilágyi Áron az első körben kiesett egyéniben
SZILÁGYI Áron
Fotó: Illyés Tibor

A címvédő Szilágyi Áron kikapott az első fordulóban, így nem jutott nyolcaddöntőbe férfi kardban. A háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi (5.) jóval könnyebb ellenfelet kapott a kanadai  Fares Arfa (35.) személyében, és hidegzuhany volt a kezdés, 5-0 az ellenfélnek! „Döbbenet...” – jegyezte meg az M4sport szakkommentátora, az olimpiai ezüstérmes Nemcsik Zsolt. A döbbenet folytatódott, mert 0-6 lett, de ezt négy Szilágyi-tus követte (4-6). Ám megint a kanadai jött, 8-4, majd 9-4 lett a javára, aztán 11-6.  Fares Arfa végül 15-8-ra győzött, hidegzuhany a javából...

A 34 éves magyar vívó egyéniben a 2008-as, pekingi olimpia óta először szenvedett vereséget ötkarikás játékokon.

SZATMÁRI András; APITHY, Bolade
Szatmári András farncia ellenfele minden támogatást megkapott az asszóban (Fotó: Illyés Tibor)

Első mérkőzésén kikapott, így nem jutott nyolcaddöntőbe a Szatmári András. Első pástra lépése alkalmával a francia Boladé Apithyvel asszózott az egyéniben 2017-ben, csapatban tavaly világbajnok magyar vívó és 15-13-as vereséget szenvedett a 38 éves, csapatban Eb-győztes, egyéniben a 2010-es évek elején kétszer is Eb-ezüstérmes ellenfelétől. A 31 esztendős Szatmári áprilisban, edzésen bokasérülést szenvedett, a júniusi Európa-bajnokságot óvatosságból még kihagyta, de már az előtt készült a nyári játékokra. Az első olimpiai pástra lépése alkalmával már a bemutatásnál érződött, hogy Apithy élvezni fogja a hazai pálya előnyét. A magyar kardozó két tiszta, gyors tussal jól kezdett, de aztán szorossá vált az asszó. Vitatott akciók is akadtak bőven, Szatmári videókérési lehetősége 5-7-nél elfogyott. A szünet 6-8-nál következett, majd 10-10-nél jött össze az egyenlítés. A kiélezett asszó végén a francia akcióit ítélték meg. Szatmári 12-13-nál védés visszavágást reklamált, de Apithy kapta a pontot. Ezután még egy magyar találat esett, a következő akcióval azonban a francia lezárta a mérkőzést.
 

4 órája
Chema Rodriguez: nagyon csalódottak vagyunk

Chema Rodríguez szövetségi kapitány és a játékosok egyformán csalódottan nyilatkoztak, miután a magyar férfi kézilabda-válogatott 35-32-re kikapott Egyiptomtól a párizsi olimpia csoportkörének első fordulójában, szombaton.

RODRÍGUEZ, Chema

 

"Nagyon rosszul kezdtünk, sok játékos van a csapatban, aki még nem szerepelt olimpián, így kissé feszültek voltak. 

Gyengén játszottunk, sokat hibáztunk és húsz perc alatt hétgólos hátrányba kerültünk.

 Aztán kicsit megnyugodtunk, jöttek a gólok, sikerült is egyenlíteni, de ez sem volt elég" - mondta a szövetségi kapitány. Hozzátette, az egyiptomiak játéka nem lepte meg, tudta, hogy jó csapatról van szó, kiváló játékosokkal. Kiemelte, tanulni kell a mai vereségből, elemezni a mérkőzést, és készülni a következőre, Argentína ellen.

Lékai Máté - aki tagja volt a 2012-es londoni játékokon negyedik helyezett válogatottnak - rávilágított, hogy van még négy meccsük a csoportkörben, ahol javítani kell a csapatnak. "Mindenki tudta, hogy nehéz összecsapás lesz, de nyerni akartunk. 

Rosszul kezdtük a mérkőzést, de utána felálltunk, azokat a dolgokat csináltuk, amit megbeszéltünk, belőttük a helyzeteket, jobb lett a védekezés és a kapusteljesítmény is. 

Utána volt olyan szituáció, amikor ide-oda pattogott a labda, ők belőtték, mi kapufát lőttünk, ilyen apróságokon múlik egy mérkőzés az olimpián is" - nyilatkozott. A Ferencváros irányítója úgy vélekedett, hogy Egyiptom nem készült fel jobban a magyar csapat játékából, "mindenki ugyanannyit tud videózni, itt nagy zsákbamacskák már nincsenek, az adott napi forma és teljesítmény dönt".

A háromgólos Ancsin Gábor szerint próbáltak arra figyelni, hogy ne úgy kezdjék a mérkőzést, mint a németek elleni felkészülés találkozót, amikor "hét gól volt közte", de ezt nem sikerült "abszolválni". 

"Erre nagyobb hangsúlyt kell fektetni, mert látjuk, hogy ez megbosszulja magát. Annak viszont örülök, hogy vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. Nem szabad ekkora előnyt adni senkinek" - hangsúlyozta. A kapus Palasics Kristóf is arról beszélt, hogy ebből a vereségből is sokat lehet tanulni." Elemezni fogjuk és készülünk a következőre, mert mindig küzdeni kell és menni kell tovább" - mondta. A magyarok hétfőn az amerikai kontinens legjobbjával, Argentínával, szerdán Norvégiával, pénteken a világbajnok Dániával, jövő vasárnap pedig a házigazda, címvédő és Európa-bajnok Franciaországgal találkoznak. A negyeddöntőbe az első négy helyezett jut.
 

5 órája
Döntős a férfi gyorsváltó, a nők lemaradtak a fináléról

A Németh Nándor, Kós Hubert, Szabó Szebasztián, Jászó Ádám összeállítású 4x100 méteres magyar férfi gyorsváltó hetedik helyen jutott döntőbe. Mint az már a belgrádi Európa-bajnokságot követően Sós Csaba számára kiderült, a 100 méter gyors országos csúcstartója, Milák Kristóf csak az egyéni számokat - 100 és 200 méter pillangó - vállalja az olimpián, ennek ellenére ebben az összetételben is bízott a döntős szereplésben a kapitány. A kvartett végül 3:12.96 perces idővel zárt, amivel hetedikként készülhet az esti döntőre, melyet 21.44-kor rendeznek.

SZABÓ Szebasztián
Szabó Szebasztian rajtja (Fotó: Derencsényi István)

 

Nem jutott döntőbe a Senánszky Petra, Ábrahám Minna, Ugrai Panna, Pádár Nikolett összeállítású 4x100 méteres magyar női gyorsváltó. A kvartett papíron a fukuokai világbajnokságon elért kvalifikációs idejével csak a 13. volt nevezési listán, a csapat azonban a belgrádi Európa-bajnokságon a 2009-es "cáparuhás" országos csúcsot megdöntve diadalmaskodott, azzal az eredménnyel (3:36.77) pedig ennél jobb helyezésben bizakodhatott. Az egyes pályán tempózó magyarok végül ettől a rekordtól nem sokkal elmaradva, 3:37.33 perces idővel hatodikak lettek futamukban, amivel összesítésben tizedikként végeztek.
 

5 órája
Sárkány Zalán sem jutott döntőbe 400 méter gyorson

Sárkány Zalán egyéni csúcsa ellenére sem jutott döntőbe 400 méter gyorson. Az élete első olimpiáján szereplő 20 éves sportoló az egyetlen olyan magyar úszó, aki B-szintesként is medencébe ugorhatott, mivel ebben a számban egyetlen honfitársa sem indult, neki viszont 800-on megvolt az A szintje. Az Egyesült Államokban tanuló Sárkány a 24. nevezési idővel rendelkezett, a harmadik előfutamban a nyolcas pályára kapott besorolást, ahol végül decemberi egyéni csúcsát (3:47.91) több mint fél másodperccel megjavítva, 3:47.33 perccel harmadikként csapott célba. Ezzel az idővel végül összesítésben 14. lett.

5 órája
Vereséggel kezdett a férfi kézilabda-válogatott

A magyar válogatott 35-32-re kikapott az Afrika-bajnok Egyiptomtól az olimpia férfi kézilabdatornájának első fordulójában.

SIPOS Adrián
Fotó: Czeglédi Zsolt

Chema Rodríguez szövetségi kapitány együttese "beragadt a rajtnál", az egyiptomiak gyorsan elhúztak, a félidő derekán már hét góllal vezettek, és 19-15-ös előnnyel mehettek a pihenőre. A 43. percben ugyan sikerült egyenlíteni, de innentől ismét az észak-afrikai válogatott volt eredményesebb és megérdemelten nyert 35-32-re.

 Részletes beszámolót ide kattintva olvashat.

5 órája
A lovastusázó Kaizinger bemutatkozott

A lovastusázó Kaizinger Balázs is megkezdte szereplését a párizsi olimpia szombati napján, díjlovaglására 45,50 hibapontot kapott a festői szépségű helyszínen, a Versailles-i kastély kertjében. A magyar versenyző lovának, a 12 éves herélt pejnek nem az erőssége az első szám, amelyben az egyensúlyt, a ritmust, a hajlékonyságot, a ló elengedettségét és a ló és lovas közötti harmóniát értékelik. Közben a négyszögben húsz feladatot hajt végre a páros, így megállást és a különböző jármódokat, melyek közül Herr Cooles Classicónak a lépés okoz nehézséget.

A 45 esztendős Kaizinger a 64 indulóból 18. versenyzőként teljesíthette a díjlovaglást, s akkor egy kiesett olasz lovast leszámítva egyetlen riválisát sem tudta megelőzni, azóta viszont egy cseh ellenfele már mögé került. A magyar lovasnak az a célja, hogy a vasárnapi terepversenyben és a hétfői díjugratásban előre tudjon lépni, mert a második és harmadik szám jobban kedvez a remek erőnléttel bíró Herr Cooles Classicónak. 

Lovassportban 28 év után szerepel ismét magyar versenyző az ötkarikás játékokon.


 

6 órája
Kina nyerte az első aranyat
Az ezüstérmes dél-koreai Keum Dzsihjon és Park Hadzsun, az aranyérmes kínai Huang Jü-ting és Seng Li-hao, valamint a bronzérmes kazah Alekszandra Le és Iszlam Szatpajev (b-j) az eredményhirdetésen a 2024-es párizsi nyári olimpia sportlövészetének légpuska vegyescsapat döntõje után a Chateauroux-i Lõtéren Fotó: MTI/AP/Manis Szvarup

A kínai Huang Jü-ting, Seng Li-hao duó nyerte a párizsi olimpia első aranyérmét, miután szombaton az alapverseny megnyerése után a dél-koreaiak elleni döntőben 16-12-re győzött a légpuska vegyes csapat számában.  A Mészáros Eszter, Péni István magyar duó a 20. helyet szerezte meg az alapversenyben.
 

6 órája
A párbajtőröző Muhari Eszter a 16 közé jutott

 Sikerrel vette az első akadályt a párizsi olimpia vívóversenyeinek első magyar szereplője: Muhari Eszter öttusos győzelemmel jutott a legjobb 16 közé női párbajtőrben. A magyar vívó 15-10-re verte a kínai Tang Csün-jaót. A következő körben a dél-koreai Szong Szerával csap majd össze 14.10-kor.

6 órája
Késely Ajna nem jutott döntőbe 400 méter gyorson

Késely Ajna nem jutott döntőbe 400 méter gyorson a párizsi olimpia medencés úszóversenyeinek szombati nyitónapján. 

KÉSELY Ajna

A 22 éves magyar versenyző, aki 2016-ban Rióban 21., három éve Tokióban 10. volt ebben a számban, a harmadik előfutamban úszott többek között a világcsúcstartó ausztrál Ariarne Titmusszal és a hétszeres olimpiai bajnok amerikai Katie Ledeckyvel. Késely a nyolcas pályán 4:08.90 perces idővel hetedikként csapott célba, amivel összesítésben a 13. helyen fejezte be a versenyt. Kovács Ottó tanítványa a francia fővárosban még 800 méter gyorson indul egyéniben, illetve a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként lesz érdekelt.

6 órája
Az evezős Pétervári-Molnár Bendegúz negyeddöntős

Pétervári-Molnár Bendegúz harmadik helyen ért célba a férfi egypárevezősök szombati előfutamában a párizsi olimpián, ezzel negyeddöntőbe jutott.  

PÉTERVÁRI-MOLNÁR Bendegúz


 

A 31 éves versenyző a hatodik előfutamban az egyes pályán kapott helyet a Vaires-sur-Marne-i evezős pályán, ahol a dán Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes Sverri Nielsen, a bolgár Európa-bajnoki bronzérmes Kristian Vasziljev mellett hongkongi és paraguayi ellenfelekkel került egy futamba. A BEE evezőse kissé beragadt a rajtnál, féltávnál, majd 1500 méternél is a negyedik helyen haladt szorosan a hongkongi riválisa mögött, akit nagy hajrával megelőzött, így végül 6:58.76 perces idővel harmadik helyen csapott célba a két esélyesebb ellenfele mögött, de ezzel is egyenes ágon biztosította helyét a keddi negyeddöntőben.

7 órája
Mészáros és Péni 20. a puskások vegyes csapat számában

Messze volt az éremmérkőzésbe jutástól a Mészáros Eszter, Péni István kettős a légpuska vegyes csapat számban a párizsi olimpia első, szombati versenynapján, melyen a 20. helyet szerezte meg.

 

A tokiói játékokon hetedik magyar duó a héten egyaránt lázas betegséggel küzdő tagjai közül Mészáros 310,4, míg Péni 314,3 kört ért el a maga harminc lövéséből, így 624,7 körös eredménnyel zárták az alapversenyt, melyből az első két pár az arany-, a harmadik és a negyedik pedig a bronzmérkőzésbe jutott.Az alapversenyben - melyben 28 csapat szerepelt - a kínai Huang Jü-ting, Seng Li-hao duó volt a legjobb 632,2 körrel, az aranyért a dél-koreai Keum Dzsihjon, Park Hadzsun (631,4 kör) párossal mérkőzik majd meg.


 

7 órája
A magyarok szombati programja

ASZTALITENISZ (Dél-párizsi 4-es Aréna)
17.15: vegyes páros, nyolcaddöntő: Ecseki Nándor, Madarász Dóra (11.) - Vong Csun-ting, Tu Hoj-kem (hongkongi, 4.)
22.15: női egyes, első forduló (a 32 közé jutásért): Póta Georgina-Shan Xiaona (német)

EVEZÉS (Vaires-sur-Marne-i evezős pálya)
10.00: férfi egypár, 6. előfutam (Pétervári-Molnár Bendegúz)

KERÉKPÁR, ORSZÁGÚTI (Invalidusok/III. Sándor híd)
16.30: FÉRFI EGYÉNI IDŐFUTAM (Valter Attila - 16.50)

KÉZILABDA (Dél-párizsi 6-os Aréna)
férfi csoportmérkőzés, B csoport:
11.00: Magyarország-Egyiptom

LOVASSPORT (Versailles-i kastély)
 9.30: lovastusa egyéni verseny - díjlovaglás (Kaizinger Balázs - 11.25)

SPORTLÖVÉSZET (Chateauroux-i Lőtér)
 9.00: légpuska - vegyes csapat, rangsoroló (Péni István, Mészáros Eszter)
10.30: LÉGPUSKA - VEGYES CSAPAT BRONZMÉRKŐZÉS ÉS DÖNTŐ
12.30: női légpisztoly alapverseny (Fábián Sára Ráhel, Major Veronika)

TORNA (Bercy Aréna)
11.00: férfi selejtező, 1. csoport (Mészáros Krisztofer)

ÚSZÁS (Paris La Défense Aréna)
11.00: előfutamok - női 400 m gyors (Késely Ajna 11.24), férfi 400 m gyors (Sárkány Zalán 11.57), női 4x100 m gyorsváltó (Magyarország 12.20), férfi 4x100 m gyorsváltó (Magyarország 12.26)
20.30: elődöntők, döntők - FÉRFI 400 M GYORS (Sárkány Zalán?) 20.42, NŐI 400 M GYORS (Késely Ajna?) 20.52, NŐI 4X100 M GYORS (Magyarország?) 21.34, FÉRFI 4X100 M GYORS (Magyarország?) 21.44

VÍVÁS (Nagy Palota/Grand Palais)
10.50: női párbajtőr egyéni 32-es tábla (Muhari Eszter - 11.15) a negyeddöntőig
13.20: férfi kard egyéni 32-es tábla (Szatmári András - 13.20, Szilágyi Áron - 13.45, Gémesi Csanád - 13.45) a negyeddöntőig
19.00: női párbajtőr egyéni elődöntő
19.50: férfi kard egyéni elődöntő
20.40: női egyéni BRONZMÉRKŐZÉS
21.05: férfi kard BRONZMÉRKŐZÉS
21.30: női párbajtőr egyéni DÖNTŐ
21.55: férfi kard egyéni DÖNTŐ

VÍZILABDA (Vizes Központ)
női csoportmérkőzés, A csoport:
14.00: Hollandia-Magyarország

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.