Sport

Az OTP-Bank-Pick Szeged után a junior Eb-n is bemutatkozhat a szegedi tehetség

Az OTP-Bank-Pick Szeged után a junior Eb-n is bemutatkozhat a szegedi tehetség

Öt szegedivel jutna nyolcba a magyar csapat

Kibédi Péter
2024. július 9., kedd
Az OTP-Bank-Pick Szeged után a junior Eb-n is bemutatkozhat a szegedi tehetség

Az OTP Bank-Pick Szeged NB I-es csapatában idén debütáló, ifjúsági korú Gazsó Péter szerdától a korosztályánál idősebb, juniorválogatott tagjaként Eb-n bizonyíthat.

A juniorválogatottban zárja a sikeres szezonját Gazsó Péter (Fotó: pickhandball.hu)

A negyeddöntőbe jutás a célja a szerdán kezdődő szlovéniai Európa-bajnokságon a magyar férfi junior kézilabda-válogatottnak. A magyarok a csoportkörben szerdán Csehországgal, csütörtökön Romániával, szombaton pedig Norvégiával találkoznak egyaránt Celjében 19 órától. A rendhagyó lebonyolítási rend értelmében az első helyezettek, valamint az A, a B és a C csoport másodikjai közül a legjobb, illetve a D, az E és az F csoport másodikjai közül a legjobb kerül a középdöntőbe.

A válogatottban az OTP Bank-Pick Szegedet a kapus Radvánszki Attila, a balátlövők Balogh Dániel, Gazsó Péter, és a balszélső  Juhász Ádám képviseli, de ott van a csapatban a szintén balsélső, szegedi nevelésű, jelenleg a NEKA-ban játrszó Molnár Robin is.

Az idősebbek között is megállja a helyét Gazsó Péter

A Szeged átlövője a legutóbbi évadban a klub NB I/B-s csapatát erősítette, a felnőttmásodosztályban 28 mérkőzésen 162 gólt szerzett. Teljesítményének köszönhetően az egyesület NB I-es gárdájában is bemutatkozhatott, tette ezt két góllal a Fejér B.Á.L. Veszprém ellen, majd a Tatabánya és a NEKA ellen is kétszer „köszönt be”.

„Emlékezetes pillanatok voltak ezek. Próbáltam a másodosztályban jó teljesítményt nyújtani, és erre felfigyelt az első csapat vezetőedzője, Kárpáti Krisztián, aki lehetőséget adott a bemutatkozásra – mondta Gazsó Péter az utanpoltlas.hu magazinnak – Rengeteget segítettek a társak, szerintem sokat tudtam közöttük fejlődni,

az első gólom pedig megvan videón is, örök emlék marad.

A juniorválogatott tagjai már nem voltak ismeretlenek a számára.

„Én korábbról már ismerem a társaságot, hiszen a 2022-es, még ifjúsági Európa-bajnokságra fiatalabbként én is elutazhattam, ennek ellenére nem gondoltam, hogy rám is számítanak majd a junior Eb-n. Nagyon örülök, hogy ez sikerült. A tavalyi év végén az ifiválogatottal Párizsban jártunk, aminek a végén szóltak, hogy a következő válogatott héten valószínűleg már a juniorokhoz kell csatlakozni.

Igazán viszont akkor tudatosult bennem, hogy ez tényleg megtörténik, amikor megkaptam a meghívót 2024 elején

– emlékezett vissza a fiatal, aki a következő évadban kölcsönben a HSA NEKA együttesében bizonyíthat majd az élvonalban. –  Szerencsére a srácok ismét jól fogadtak. Ebben a közegben remek fizikális és taktikai képességei vannak a játékosoknak, de mindig úgy állok hozzá, hogy miért ne sikerülhetne, maximális erőbedobással készülök közöttük. Az Eb kapcsán bízom benne, hogy minél jobb eredményt érünk majd el, én pedig mindent meg akarok tenni, hogy ehhez segítséget nyújtsak. A NEKA-s időszakon majd csak utána gondolkodom, de az biztos, hogy izgatottan várom a balatonboglári kalandot!”


 

 

 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.