Sport

A Forma-2 főversenyét Antonelli nyerte a Hungaroringen

A Forma-2 főversenyét Antonelli nyerte a Hungaroringen

Victor Martins végzett másodikként, Richard Verschoor pedig harmadikként

2 órája
A Forma-2 főversenyét Antonelli nyerte a Hungaroringen

Az olasz Andrea Kimi Antonelli sikerével zárult a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj Forma-2-es programjának főversenye, amelyet vasárnap délelőtt rendeztek meg a Hungaroringen.

 

A 17 éves tehetség - aki az F1-es Mercedes juniorprogramjának is a tagja - meggyőző teljesítménnyel, több mint 12 másodperces előnnyel diadalmaskodott a 36 körös futamon, amelynek során kétszer hajtott a pályára a biztonsági autó.

Antonelli a második Safety Car-szakasz után két kör alatt hármat előzve állt az élre, és onnantól kezdve riválisai már nem tudták megszorongatni, így először nyert főversenyen az F2-ben.

Az olasz versenyző mögött a francia Victor Martins végzett másodikként, a holland Richard Verschoor pedig harmadikként. A pole pozícióból startoló észt Paul Aron már a rajt után jelentősen visszaesett, majd rövidesen fel is adta a viadalt.

A szombati sprintversenyen győztes Verschoort utóbb a versenyautóján talált szabálytalanság miatt kizárták, így a rövid távú futam első helyezettje hivatalosan az indiai Kush Maini lett, neki ez pályafutása első sikere az F2-ben.

Az összetettben a magyarországi forduló után a francia Isack Hadjar áll az élen 140 ponttal, második Aron 122-vel, harmadik pedig a brazil Gabriel Bortoleto 110-zel.

A Magyar Nagydíj programja a Porsche Szuperkupa versenyével folytatódik Mogyoródon, ahol 15 órakor rajtol a 70 körös Forma-1-es viadal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.