Sport

Remek játékkal és magabiztos győzelemmel hangolt ez Eb-re a magyar válogatott

Remek játékkal és magabiztos győzelemmel hangolt ez Eb-re a magyar válogatott

Legközelebb már Németországban, Svájc ellen láthatjuk pályán a nemzeti csapatot

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. június 8., szombat
Remek játékkal és magabiztos győzelemmel hangolt ez Eb-re a magyar válogatott

Az Írország elleni vereséget követően Debrecenbe utazott a magyar labdarúgó-válogatott, amely a közönség minden igényét kielégítve, egy fölényes győzelmet aratott Izrael ellen. Tökéletes volt a búcsú, irány az Európa-Bajnokság!

Önbizalomnövelő játék és eredmény az utolsó meccsen. (Fotó: Czeglédi Zsolt)

 

Hatalmas elánnal és intenzitással vetette magát a meccsbe Marco Rossi együttese, amelyen égett a bizonyítási vágy a keddi találkozót követően. A 6. percben kis híján meg is szerezte a vezetést a Magyarország: Szoboszlai egy remek cselt mutatott be, melyet a jobboldalról egy beadás követett tőle, amit Varga Barnabás ollózott kapura 7 méterről, azonban a Ferencváros támadója a lécet találta el.

A 11. percben már góllá érett a magyar fölény: egy remekbeszabott hosszú felívelés Varga Barnabást találta meg a tizenhatoson beül, aki nagyon okosan, fejjel lekészítette a labdát az érkező Sallai elé, aki jobbal, elsőszándékból betalált (1-0).

Jó formát mutatott a Freiburg támadója. (Fotó: Derencsényi István)

 

Nyolc perccel később egy újabb pazar támadást láthatott a jobbszélen a debreceni publikum. A Rapid Wienhez szerződő Bolla Bendegúz kapott labdát, a bekk kiosztott egy kötény, majd élesen, laposan, nagyon pontosan centerezett a hosszún érkező Varga elé, aki bepasszolta a labdát közelről. A Fradi csatára már egy gólnál és egy gólpassznál járt 19 perc alatt (2-0).

A támadások központi figurája volt Varga Barnabás. (Fotó: Derencsényi István)


Fel sem ocsúdtak a vendégek a második bekapott gól után, a 22. perc már a harmadik magyar gólt szállította. Ismét a jobboldalon bontották meg az izraeli védelmet, ezúttal Sallai volt a kiszolgáló, a befejező pedig ismét Varga Barnabás, aki mindhárom gólban oroszlánrészt vállalt (3-0).

Retteghetnek az ellenfelek, ha ez a forma kitart az Eb-n is. (Fotó: Derencsényi István)


A 34. percben adódott először dolga Gulácsinak, a kapujára érkező távoli lövést könnyűszerrel fogta. A következő percekben sem vett visszább a tempóból a magyar csapat, szeretett volna több és több gólt szerezni. Folyamatosan a saját kapuja elé szorították az izraeli csapatot a meggypiros mezesek, az ellenfél labdát járatni, hátulról építkezni egyáltalán nem tudott a magyar letámadás miatt.

A 41. perc egy olyan történést hozott, amelyet nagyon szeretett volna mindenki elkerülni, kimondottan közvetlenül az Eb előtt. Styles egy ütközés után a térdét fájlalta, le is kellett őt cserélni.

A középpályás egy meccs utáni interjúban azt mondta, hogy azonnal a térde belső részén érzet kellemetlenséget, nem akart kockáztatni, ezért is döntöttek a csere mellett.

A hosszabbítás első percében Szoboszlai csapott le egy eladott labdára, amit tökéletes ütemben tett a mellette robogó Bolla elé, aki egy csel után balos lövésre vállalkozott, azonban kísérlete bőven elkerülte az izraeli kaput.

Félidőben: Magyarország - Izrael 3-0

Kevés dolga volt a magyar védelemnek, de azt maradéktalanul megoldotta. (Fotó: Czeglédi Zsolt)

 

A második játékrész korai perceiben is fel lehetett jegyezni egy remek magyar akciót, ami ismét helyzettel végződött. Azonban Varga Barnabás lábában maradt a mesterhármas. A Szoboszlaitól kapott labdát már csak gyengén tudta kapura tenni Varga, ami csemege volt a hálóőrnek.

Marco Rossi egyre több biztonsági cserét hajtott végre, a további sérülések elkerülése, valamint a pihentetés végett is. A magyar csapat játéka kevésbé volt már intenzív, de ez teljesen érhető volt az Európa-bajnoki felkészülés véghajrájában. A hangulaton ez mit sem befolyásolt, zengett a Nagyerdei Stadion a 90 percen át, végig.

Ismét bizonyították miért a világ egyik legjobb, ha nem a legjobb szurkolótábora. (Fotó: Czeglédi Zsolt)

 

A 75. percben Kleinheisler László lövését tapsolhatta meg a hazai publikum. A középpályás bal lábbal vállalkozott egy távoli lövésre, ami kaput is talált, azonban helyén volt a kapuvédő. Kisebb lehetőségek még a csereként beállt Gazdag Dániel és Csoboth Kevin előtt is adódtak, gól azonban egyikből próbálkozásól sem született.

Mindenki kivette a részét a sikerből. (Fotó: Czeglédi Zsolt)

 

Nagy Zsolt járt a legközelebb a gólszerzéshez a második félidőben. A 84. percben egy pazar indítást kapott a baloldali szárnyvédő, aki teketóriázás nélkül bal belsővel lövésre vállalkozott, kísérlete a hosszú kapufán csattant. A kapus pedig már verve volt.

A vendégek kapusa, Glazer az utolsó percekig dolgoztatva volt: Ádám Martin is próbára tette lövésével, azonban hárítani tudott ezúttal is. A második játékrészben újabb gólok már nem születettek a számos helyzet ellenére sem.

Végeredmény: Magyarország - Izrael 3-0

 

Európa-bajnoki felkészülési mérkőzés, Debrecen, Nagyerdei Stadion, 19 900 néző. Vezette: Cláudio Pereira (portugál)
Magyarország–Izrael 3–0 (3–0)
Magyarország: Gulácsi – Lang (Fiola, a szünetben), Orbán, Szalai A. – Bolla, Nagy Á., Styles (Kleinheisler, 41.), Kerkez (Nagy Zs., 78.) – Sallai (Gazdag, a szünetben), Szoboszlai (Csoboth, 57.) – Varga B. (Ádám, 57.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Izrael: O. Glazer – Dasza, Hofmajszter (Szafuri, 30.), Slomo, Arad (Nahmiasz, 30.), Gruper – Samir (Gordana, 30.), Lavi, Kinda (E. Perec, a szünetben) – Biton (Altman, 90+1.), Baribo (Melamed, 68.). Szövetségi kapitány: Ran Ben Simon
Gólszerző: Sallai (11.), Varga B. (19., 22.)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.