Sport

Marco Rossi két helyen változtatott a magyar kezdőben

Marco Rossi két helyen változtatott a magyar kezdőben

2024. június 19., szerda
Marco Rossi két helyen változtatott a magyar kezdőben

Marco Rossi szövetségi kapitány két helyen változtatott a kezdőcsapatán, így szerdán a házigazda németek elleni csoportmérkőzésre Dárdai Márton és Bolla Bendegúz lett tagja a kezdő tizenegynek az Európa-bajnokságon.

Fotó: Illyés Tibor

 

A svájciaktól elszenvedett 3-1-es vereség alkalmával szokatlanul bizonytalan védelem összetételét bolygatta meg a magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakvezető, ugyanis a kapus Gulácsi Péter előtt Willi Orbán két oldalán nem az egyaránt meccshiánnyal küzdő Lang Ádám és Szalai Attila szerepel, hanem Dárdai és az előző meccsen jobb szélen kezdő Fiola Attila. A több poszton is bevethető fehérvári futballista helyét pedig a támadóbb szellemű Bolla veszi át, míg a bal oldalon Kerkez Milos játszik majd.

A támadó trióhoz - Sallai Roland, Szoboszlai Dominik és Varga Barnabás - "nem nyúlt hozzá" Rossi, ahogy a két védekező középpályáshoz, Schäfer Andráshoz és Nagy Ádámhoz sem. Utóbbi 83. alkalommal öltheti magára a címeres mezt, ezzel Garaba Imrét megelőzve immár egyedüliként áll majd az örökrangsor tizedik helyén.

A németeknél Julian Nagelsmann szövetségi kapitány egyáltalán nem módosított a nyitómeccsen a skótokat 5-1-re verő csapat kezdő tizenegyén.

A csaknem 55 ezer néző befogadására alkalmas stuttgarti MHP Arénában az Európa-liga 2020-as döntőjének játékvezetője, a holland Danny Makkelie sípjelére 18 órakor kezdődik a magyar-német összecsapás, melyet az M4 Sport, a Kossuth Rádió és a Nemzeti Sportrádió élőben közvetít.
 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.