Sport

Készülhet az olimpiára a szegedi egység

Készülhet az olimpiára a szegedi egység

2024. június 7., péntek
Készülhet az olimpiára a szegedi egység

A Kiss Ágnes, Nagy Bianka kenu kettes sikerét hozta a szétlövés a kajak-kenusok idei második válogatóversenyén, Szegeden, ezzel a páros bekerült a jövő heti, Maty-éren sorra kerülő Európa-bajnokságon induló keretbe és az olimpiai csapatba is.

Fotó: Szigetváry Zsolt

 

A női kenu kettesek 500 méteres olimpiai számának szétlövésében az első válogatón nyertes Bragato Giada, Benkucs Kíra és a szerdán őket legyőző Kiss Ágnes, Nagy Bianka páros csapott össze egymással. A csata pikáns volt, miután Bragato és Nagy tavaly még együtt szereztek kvótát a duisburgi világbajnokságon, az idei szezonnak azonban már más-más párral vágtak neki. 

Mindkét duó nagy lendülettel kezdte a pénteki versenyt, de aztán a szegediként hazai pályán versenyző Kissék féltáv után leszakították riválisukat és végül magabiztos győzelmet arattak.

Fotó: Szigetváry Zsolt

 

Ezzel Nagy és Kiss is bekerült a jövő heti Európa-bajnoki, valamint a párizsi olimpián induló magyar válogatott keretbe.

Hihetetlen ez az egész. Mindketten nagyon mélyről indultunk és most két nap alatt nagyon felgyorsultak az események. Még fel sem fogtuk igazán. Küzdős volt nagyon.

 - nyilatkozott Nagy Bianka.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.