Sport

Georgia legyőzte Portugáliát - nem jutott tovább a magyar válogatott

Georgia legyőzte Portugáliát - nem jutott tovább a magyar válogatott

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. június 26., szerda
Georgia legyőzte Portugáliát - nem jutott tovább a magyar válogatott

Elérkeztünk a labdarúgó Európa-bajnokság utolsó csoportmeccseihez, amelyeken Georgia és Portugália valamint Törökország és Csehország csapott össze. A magyar válogatott továbbjutása szempontjából is fontos volt ez a csoport, azonban nem alakult nekünk kedvezően minden eredmény.

Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel

 

A török-cseh meccs egy 2-1-es török győzelemmel ért véget, ami számunkra megfelelően alakult. A másik találkozón azonban egy nem várt eredmény született.

Georgia 2-0-ra legyőzte a tartalékosan felálló Portugál válogatottat, egy korai gólnak és egy második félidei büntetőnek köszönhetően.

Ennek fényében Georgia a második legjobb csoportharmadikká lépett elő, Hollandia mögött. A szlovákok a harmadik, a szlovénok pedig a negyedik legjobb harmadikként folytatják a kontinensviadalt. Magyarország szintén három ponttal zárt mint Szlovénia, azonban Marco Rossi csapata -3-as gólkülönbséggel fejezte be a csoportkört, a szlovén 0-ás gólkülönbséggel szemben.

Csak úgy mint 2021-ben, ezúttal sem sikerült a kiesés szakaszt elérni. Erre példa még 2016-ban volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.