Sport

Fölényes győzelmet aratott hazai pályán az SZTE-Szedeák

Fölényes győzelmet aratott hazai pályán az SZTE-Szedeák

2024. április 24., szerda
Fölényes győzelmet aratott hazai pályán az SZTE-Szedeák

Az SZTE-Szedeák két vereséggel kezdte a playoutot, de ezt követően sikerült megvernie a Kecskemétet, azzal a győzelemmel pedig stabilizálták magukat. Úgy fordultak rá az Oroszlány elleni mérkőzésre, hogy hazai pályán csak a győzelem elfogadható.

 

A mérkőzés első kosarát Woolridge szerezte, de azonnal visszatámadtak a vendégek Poluták dobása azonban kimaradt és hiába szedték le kétszer is a támadólepattanót még így sem tudtak betalálni. Az első percekben mindkét csapat kifejezetten sok hibával játszott. Ezt követően azonban a szegedi kosarasok tudtak hamarabb megnyugodni, Woolridge értékesített két büntetőt majd Locke vágott be egy nagy triplát és Zsíros is a helyére küldött egy trojkát, így már rögtön hét ponttal vezettek a hazaiak. A vendégek edzője időt kért, hogy rendet tegyen a játékosai fejében a gyenge kezdés után. Ezután sem tudták felpörögni az oroszlányiak és egy Locke triplát, majd egy Bognár kettest követően már tizenkét pontosra hízott a hazai előny. Ezt követően bár támadásban hatékonyabbá tudtak válni a vendégek, de a védekezésük kész átjáróház volt és nem tudták lelassítani az ezer fokon égő szegedi kosarasokat. Bár fellazult a Szedeák védekezése az első negyed végére, de a hazaiak így is végig dominálták a játékrészt és nyolc pontos előnyt építettek ki.

A második játékrészt Balogh büntetője nyitotta, amire Gholston egy ziccerrel válaszolt. Ez követően Locke triplájával ismét tíz pontos volt a szegedi előny, de az oroszlányiak egy rohammal öt pontra zárkóztak, ekkor pedig időt kért Simándi Árpád, hogy felrázza a fiúkat. Ezt követően pedig egyértelművé vált, hogy a szegedi kosarasok nem fogják olyan könnyen ledominálni a harcosabban és kevesebb hibával kosárlabdázó oroszlányiakat, mint az első negyedben. A vendégek folyamatosan könnyedén törték fel a hazaiak védekezését, de öt perc elteltével magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a Szedeák és Woolridge vezetésével ismét kiépített egy tizenkét pontos előnyt. Ezután szigorított a védekezésén a vendégcsapat és megfogta a szegedi kosarasokat. Woolridgék nem tudtak mit kezdeni a szoros emberfogással és rengeteg labdát adtak el ezzel pedig lendületbe hozták ez ellenfelet, és az oroszlányiak egy 17-4-es futással egy pontra zárkóztak és ezzel együtt 29-22-re meg is nyerték a második játékrészt. A Szedeák nagyon magabiztosan dominálta ennek a játékrésznek az első felét, azonban ahogy felkeményedett a vendégek védekezése rögtön elkezdtek hibát hibára halmozni a szegedi kosarasok és emellett védekezésben is szétestek, így a második negyed összeomlása szinte teljesen eltörölte a kiváló első negyedes teljesítményt.

Félidőben: SZTE-Szedeák - MVM OSE Lions 48-47

 

A harmadik negyedet Mucza egy büntetővel nyitotta majd Woolridge ziccerét egy Locke kettes követte és bár megpróbált visszatámadni az Oroszlány de Ruják eladta a labdát és ebből Bognár volt eredményes. A vendégek hibát hibára halmoztak és három percen keresztül nem tudtak pontot szerezni és a 9-0-s futással kezdő hazaiak hamar kiépítettek egy tíz pontos előnyt, ekkor pedig időt kért az oroszlányiak edzője. Ezt követően sem tudtak feltámadni az oroszlányi kosarasok, akik teljesen összeomlottak támadásban és négy és fél perc után tudták megszerezni első pontjaikat a harmadik negyedben. A Szedeák teljesen ledominálta és szétfutotta ellenfelét hiszen a második félidő első percétől kezdve ellentmondást nem tűrően kosárlabdázott és agresszív támadójátékával, valamint fojtogató védekezésével darabjaira szedte az Oroszlányt, miközben a vendégeknek bedeszkázták a gyűrűt és szemmel láthatóan fejben is szétestek. A lendületben lévő szegedi csapat két perccel a játékrész vége előtt már tizennégy ponttal vezetett, így tehát vendégek edzője időt kért, hogy megkíséreljen valahogy életet lehelni a játékosaiba. Azonban ezt követően sem változott a játék képe a vendégek csak lézengtek a pályán és egy ponton a hazaiak már húsz ponttal is vezettek. A hatalmas energiákkal játszó szegedi csapat, ahogy visszajött a nagyszünetről rögtön rárúgta az ajtót a vendégekre akik egy totális összeomlást produkálta a harmadik negyedben, amit 28-6-ra nyertek a hazaiak, így tehát huszonhárom pontos előnnyel fordulhattak az utolsó játékrészre.

A negyedik negyedet Mucza kettese nyitotta majd Balogh talált be, de a túloldalon most érkezett válasz, hiszen Thomas vágott be egy nagy triplát. Az Oroszlány az utolsó negyedben ritmust váltott és egy 10-4-es futással kezdte meg a felzárkózást, azonban a szegediek mestere 80-63-as állásnál időt kért, hogy megtörje a vendégek lendületét. A hazaiak a nagy előny birtokában elkényelmesedtek és a magasabb sebességi fokozatba kapcsoló oroszlányiak nagy rohamot indítottak a felzárkózás érdekében. Locke azonban ezt nem hagyta szó nélkül és ritmust váltott majd egymaga szerzett egymás után több nagyon fontos kosarat, így a szegedi gárda egyszer se engedte magához túl közel a vendégeket. Már a negyedik negyed első percében megindította nagy hajráját az Oroszlány, de nem tudták összerántani a védekezésüket és így hiába támadtak fel halottaikból támadásban és nyerték meg az utolsó játékrészt 25-22-re, így is egy húsz pontos vereséget szenvedtek.

A hazai csapat sikerkovácsa egyértelműen a tripla duplázó Ryan Woolridge volt, aki egy 25-13-12-es számsort rakott le az asztalra. Ismét Noah Locke volt az ő cinkostársa, aki előző mérkőzésen nyújtott 44 pontos teljesítménye után ma kicsit csendesebb volt, de 21 pontjával így is nagy szerepe volt ebben a győzelemben. Ezentúl felnőtt melléjük a dupla-duplázó Bognár is és az ő hármójuk vezetésével könnyedén ízekre szedte az Oroszlányt a szegedi csapat.

Végeredmény: SZTE-Szedeák - MVM OSE Lions 98-78

 

SZTE-Szedeák – MVM-OSE Lions 98-78 (26-18, 22-29, 28-6, 22-25)

Alsóházi rájátszás, 4. forduló, Szeged, Városi Sportcsarnok, Játékvezetők: Benczur Tamás, Kovács Nimród, dr. Németh Patrik (Balogh László György)
SZTE-Szedeák: Woolridge 25/3, Locke 21/12, Balogh 7, Bognár 14, Lake 9. Csere: Zsíros 9/9, Mucza 8/3, Cohill 3/3, Mokánszki 2, Mayer -, Bella Á. -, Laluska -.
MVM OSE Lions: Riddley 15, Balsay -, Gholston 14, Thomas 21/12, Polutak 14. Csere: Stevenson 7, Szabadfi 5/3, Werner 2, Illés M. -, Ruják -, Gáspár M. -.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.