Sport

Rangadónak indult, kiütéses Pick Szeged siker lett a vége

Rangadónak indult, kiütéses Pick Szeged siker lett a vége

Sűrű napok a Szeged mögött. Meglepően sima siker a tatabányai rangadón.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. március 30., szombat
Fotó: Eliza Solya
Rangadónak indult, kiütéses Pick Szeged siker lett a vége

Nehéz napok az OTP Bank - Pick Szeged mögött. Csütörtökön a Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcának első mérkőzésén hazai pályán szenvedett el egy 37-30-as vereséget a Veszprémtől a szegedi csapat. Ezt követte egy rangadó a bajnoki harmadik helyezett Tatabányával.

Remek meccset játszott az osztrák szélső, kilenc góllal zárta a rangadót. (Fotó: OTP Bank - Pick Szeged)

 

A Szeged az ősszel 39-30-ra győzte le a Pick Arénában a Tatabányát. Bartucz László, a magyar válogatott tatabányai kapusa így készült, és erre számított előzetesen a találkozótól:

 

Kapkodva és pontatlanul kezdett mindkét csapat. Szita Zoltán szerezte a találkozó első két szegedi gólját (1-2). Mindkét kaput egy-egy magyar válogatott hálóőr védte: hazai oldalon Bartucz László, a Szegednél pedig Mikler Roland. Az összecsapás tizedik perce már úgy kezdődött, hogy egy négygólos különbség volt a csapatok között, a Pick javára (4-8). Pedro Rodriguez szerezte az ötödik tatabányai gólt, egyben ő volt az ötödik különböző hazai gólszerző is. Szita dobta a tizedik szegedi találatot, eljött az ideje a tatabányai időkérésnek. A félidő felénél öttel ment a Szeged (6-11).

Nagyon akadozott a Tatabánya gépezete: sok volt a hiba elől és hátul is. Egyre csak nőtt és nőtt a szegedi előny. Hét, majd nyolc, de még kilencgólos előnyt is kiépített a Pick Szeged. Mindössze a 21. percben született meg a tizedik hazai gól (10-17). Matej Gaber neve mellé került a huszadik Tisza-parti találat. Emberhátrányban építette ki a tízgólos előnyt a szegedi együttes (22-12). Viszont még ez sem a vége volt, az eredményes játék kitartott egészen a szünetig.

A hazai kapusok védési hatékonysága 4 százalék volt az első harminc percet követően.

Félidőben: MOL Tatabánya KC - OTP Bank - Pick Szeged 14-25.

Öt gólnál járt a spanyol átlövő az első félidő után. (Fotó: OTP Bank - Pick Szeged)

 

Egy Krakovszki Bence-gól nyitotta a rangadó második játékrészét. Szita Zoltán egy remek meccset tudhatott már ekkor is magáénak: hat lövés hat gól volt a mérlege a szegedi átlövőnek. Luka Stepancic dobta a 30. szegedi gólt (17-30). Egy rendkívül szerencsétlen eset történt a meccs 44. percében: a lövéshez felugró Bodó Richárd derékba térdelte csapattársát, Gabert. A szlovén kicsit később visszatudott jönni a pályára.

A csapatok közötti különbség stabilizálódott, 11-12 góllal vezetett folyamatosan a Pick Szeged. Az utolsó tíz perc is így kezdődött. Bodó Richárd állította be az eddigi legnagyobb, tizenkét gólos különbséget (24-36). A szakadék tovább nőtt a vége felé közeledve, teljesen hitehagyottá vált a hazai csapat. Szita Zoltán dobta negyvenedik szegedi gólt, Sostaric zárta a sort.

Végeredmény: MOL Tatabánya KC - OTP Bank - Pick Szeged 27-41.

 

Férfi kézilabda NB I. 20. forduló, Tatabánya, Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnok
MOL Tatabánya KC - OTP Bank - Pick Szeged 27-41 (14-25)
MOL Tatabánya KC: Székely M., Bartucz L., Maras M., Juhász Á., Topic P., Yadegari D., Eklemovic M., Ugalde C., Pergel A., Dissinger C., Vilovski U., Rodriguez A., Ancsin G., Enomoto Y., Vajda H., Krakovszki B., vezetőedző: Dragan Đukić
OTP Bank - Pick Szeged: Mikler R., Nagy M., Stepancic L., Bodó R., Martins S., Gazsó P., Szita Z., Gaber M., Sostaric M., Frimmel S., Bánhidi B., Kalarash G., Garciandia A., Bombac D., Mackovsek B., Szilágyi B., vezetőedző: Kátpáti Krisztián
Kiállítás: Maras M. ('38, '58), Rodriguez A. ('54)  illetve Kalarash G. ('26), Garciandia A. ('29), Bánhidi B. ('36), Frimmel S. ('43), Bodó R. ('45)
Hétméteres: 4/4 illetve 5/5

A meccs utáni sajtótájékoztató itt tekinthető meg:

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.