Sport

Ezúttal sem csúszott homokszem a gépezetbe - magabiztos szegedi siker a Tatabánya ellen

Ezúttal sem csúszott homokszem a gépezetbe - magabiztos szegedi siker a Tatabánya ellen

2023. október 4., szerda
Ezúttal sem csúszott homokszem a gépezetbe - magabiztos szegedi siker a Tatabánya ellen

A Pick Szeged heti programjában két hazai bajnoki szerepel, ennek első felvonását játszották a Tatabánya ellen. Az Aalborg ellen volt pályán utoljára a szegedi csapat, ahhoz a kerethez képest egy változást eszközölt Kárpáti Krisztián, Sebastian Frimmel helyett Rea Barnabás kapott helyet.

A lassú kezdés mellett is megkapták a kellő támogatást a kékek.

Nem éppen volt álomszerűnek nevezhető a hazaiak kezdése, a Tatabánya három találattal is ellépett a találkozó elején. Az első szegedi gólra csaknem négy percet kellett várni, Garciandia törte meg a jeget. Innentől nem volt megállás, beindult a szegedi henger. 7-6-ra már a kékek vezettek (a találkozón először) Szita találatával. Az előny egyből három gólra duzzadt, és ettől a pillanattól kezdve nem adta ki a Szeged a kezéből a meccs irányítását. A különbség hét gól is volt a két csapat között.

Félidőben: Pick Szeged - Tatabánya 20-15.

Fotó: pickhandball.hu

A találkozó második játékrészében kétség sem férhetett hozzá, hogy melyik csapat nyeri meg a mérkőzést. Az elsővel ellentétben ezt a félidőt jól kezdte a Tisza-parti csapat. A két csapat közötti szakadékot tovább és tovább növelték a hazaiak, az 51. percben már 11 találat választotta el a két gárdát. Hazai oldalról Mario Sostaric volt a legeredményesebb a maga 6 góljával.

Végeredmény: Pick Szeged - Tatabánya 39-30 .

OTP Bank - PICKSzeged–MOL Tatabánya KC 39–30 (20–15)
K&H férfi kézilabda liga., 7. forduló. Szeged, Pick Aréna, 2041 néző. Vezette: Andorka, Hucker.
OTP Bank - PICKSzeged:Mikler – Sostaric6/1, Garciandía 4, Kalaras, Bánhidi5, Szita5, Jelinic 4.Csere:Imsgard (kapus) Bombac 1, Gaber4, Mackovsek 1, Martins3, Szilágyi 2, Stepancic 4, Rea.Vezetőedző:Kárpáti Krisztián.
MOL Tatabánya KC:Székely – P. Rodríguez 1, Ancsin 3, Juhász Á. 2, Vilovszki 1, Pergel 3, Krakovszki B. 3/1.Csere:Bartucz (kapus), Obradovic, M. Eklemovics 2, Maras 5/2, Vajda, GyőriM. 5, Reza 2, Enomoto 3.Vezetőedző:Tombor Csaba.
Hétméteres:1/1, ill. 3/3.
Kiállítás:2, ill. 2 perc.

Szombaton 18 órakor a Balatonfüred ellen folytatja bajnoki szereplését a Pick Szeged.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.