Sport

Nehezen indult, de végül sima Pick Szeged siker született

Nehezen indult, de végül sima Pick Szeged siker született

A második félidőben jött ki a különbség. Nehezen adta meg magát a Csurgó.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. március 23., szombat
Nehezen indult, de végül sima Pick Szeged siker született

A hét második meccsére készült az OTP-Bank Pick Szeged. Szerdán a négy közé jutott a Magyar Kupában a szegedi alakulat, amelynek hete mondhatni nehezen alakult, mert nem sokat tudott teljes kerettel készülni Kárpáti Krisztián, hiszen több játékosa a nemzeti csapatoknál szerepelt. Ilyen előzményekkel fogadta a Szeged a Csurgót a Pick Arénában.

Nehezen indult, de játékba lendült a Pick Szeged, (Fotó: OTP-Bank Pick Szeged)

 

A szegediek a második, a vendégek az ötödik helyről várták a találkozót. A két csapat őszi meccsén egy 31-24-es Pick siker született.

A meccs előtt a klubnak adott interjút Mikler Roland, ezek voltak előzetes gondolatai:

 

A mérkőzés előtt Kiss Bence cégvezető díjazta az olimpiai kijutást kivívó szegedi játékosokat. 

A Csurgó kezdett és szerzett vezetést, amire Szilágyi Benjámin válaszolt hétméteresből. Bátran és jó játékkal kezdtek a vendégek, akik tartották korán szerzett előnyüket, sőt hárommal is elléptek (3-6). Stepancic tartotta a lelket a szegedi támadójátékban, már három gólnál járt. A szegedi védekezés akadozott, a játékvezetői felfogás sem kedvezett, az első tizenkét percen belül már harmadik két percét kapta a hazai gárda (7-10). A félidő felénél sikerült utolérni a Csurgót, ehhez kellett egy Imsgard védés és Bombac gólok. (11-11).

A követkető perc is nagyon jól alakult szegedi szempontból: két jó védekezés és két góllal zárult támadás, megvolt az előny, sőt már két góllal (13-11). Imsgard elkapta a fonalat, többször zárultak védéseivel a csurgói akciók. A gólgyártás kicsit alább hagyott, vendég oldalról már nyolc perce nem született találat (15-11). Hat volt a felek között, mikor már kevesebb mint öt perc volt az első játékrészből (19-13). Szilágyi Benjámin gólja zárta a félidőt, és állította be a hétgólos differenciát.

Félidőben: OTP-Bank Pick Szeged - Csurgói KK 22-15.

 

Egy Bombac találattal indult a második 30 perc. Tovább növelte előnyét a Pick, Jelinic gólja révén lett tíz közte. (25-15). A következő percekben bár közeledni nem tudott, de tartotta magát a Csurgó. A második játékrész első fele így telt el, maradt a tízgólos szegedi előny (30-20).

Nagy Martin is kapott játékperceket Kárpáti Krisztiántól, amit meg is hálált teljesítményével, több remek védést mutatott be. Az 50. percben ha felpillantott az ember az eredményjelzőre azt láthatta, hogy 12-re duzzadt a Pick Szeged vezetése (34-22). Öt perccel a vége előtt 38-24 volt, egyre több hibát vétettek a vendégek. Egyre inkább a közönségnek is játszott a szegedi csapat, szép találatok születettek Bodó Richárdtól és Szita Zoltántól is. Marin Jelinic neve mellé lehetett feljegyezni a 40. hazai gólt, Bodó Richárd zárta a meccs gólzuhatagát.

Végeredmény: OTP-Bank Pick Szeged - Csurgói KK 41-25.

 

Férfi Kézilabda NB I. 19. forduló, Szeged, Pick Aréna
OTP-Bank Pick Szeged - Csurgói KK 41-25 (22-15)
OTP-Bank Pick Szeged: Imsgard E., Mikler R., Nagy M., Stepancic L., Bodó R., Jelinic M., Szita Z., Frimmel S., Kalarash G., Molina C., Garciandia I., Fekete G., Bombac D., Mackovsek B., Tisza L., Szilágyi B., vezetőedző: Kárpáti Krisztián
Csurgói KK: Holló B., Füstös Á., Zagar M., Bazsó G., Herceg M., Krsmancic M., Papp T., Szeitl E., Gábor M., Tóth P., Vasvári Á., Gebhardt Á., Mazurek D., Zobec B., Horváth P., vezetőedző: Bencze József
Kiállítás: Kalarash G. ('6, '12), Szilágyi B. ('10), Garciandia I. ('27), Fekete G. ('42) illetve Szeitl E. ('13)
Hétméteres: 2/2 illetve 4/4

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.