Sport

Meglepő vereséget szenvedett hazai pályán az SZTE-SZEDEÁK

Meglepő vereséget szenvedett hazai pályán az SZTE-SZEDEÁK

Az utolsó helyre visszacsúszott Kecskemét is nagy falatnak bizonyult

2024. február 3., szombat
Meglepő vereséget szenvedett hazai pályán az SZTE-SZEDEÁK

Az Oroszlány elleni vereséget követően egy nagyon hosszú idegenbeli túráról tért haza az SZTE-Szedeák, azzal a céllal, hogy hazai pályán kétvállra fektesse a Kecskemétet és egy győzelemmel ajándékozza meg a szurkolókat.

Fotó: SZTE-Szedeák

 

Mindkét csapat idegesen, kapkodva kezdte a mérkőzést. Az első perceket mindkét oldalon rossz döntések és kihagyott dobások jellemezték. A mérkőzés első pontjait Lake szerezte. Ezt követően azonban magához ragadta a kezdeményezést a szegedi csapat és nagy energiákat mozgósított annak érdekében, hogy ledominálja az ellenfelét. Bár a szegedi kosarasok nem tudtak elhúzni, de öt percet követően sikerült felépíteni egy ötpontos előnyt. A vendégek azonban nem hagyták magukat. Kihasználták, hogy a hazaiak nem voltak elég élesek védekezésben és hamar átvették a vezetést. Ezt követően mindkét csapat hibát hibára halmozott. A hazaiak szemmel láthatóan kiestek a ritmusból. Az időkérés után sem találta magát a szegedi csapat. A Szedeák játékosai nem tudtak mit kezdeni a kecskemétiek kemény brusztolós védekezésével. 

Az utolsó percben azonban összerakott egy 8-2 es futást a semmiből a Szedeák és 26-22-re behúzta az első negyedet. 

A második negyedet egy Karahodzic kettes nyitotta, amire Locke egy trojkával válaszolt. Ezt követően Bognár talált be majd Locke küldött a helyére egy kettest. Ez a 7-2- es futás pedig már sok volt a vendégek edzőjének, aki időt kért, hogy rendezze a sorokat. Ez követően Ivkovic talált be azonban technikait fújtak a Kecskemétre és három értékesített büntetőt követően már 11 ponttal vezetett a Szedeák. Ezután hosszú gólcsend következett. Ezt Lukovic középtávolija törte meg, amire Woolridge egy ziccerrel válaszolt. Fáradhatatlanul rohamozott a vendégcsapat, a nagyszerűen játszó Bognár Kristóf kosaraival azonban tartotta magát a Szeged. A vendégek felkeményedő védekezése ismét megfojtotta a szegedi támadójátékot és Wittman tripláját követően 3 pontra olvadt a szegedi előny és Lazics ismét időt kért. A kecskeméti hengert azonban nem sikerült lelassítani és egy perccel a félidő előtt kiegyenlítettek a vendégek. Locke viszont még behajított egy kettest és úgy nézett ki, hogy előnnyel vonulhat szünetre a Szedeák. 

Azonban az utolsó támadásból Ivkovic bedobott egy hatalmas triplát így a szünetben 47-48-ra vezettek a vendégek.

A szünetről sokkal frissebben és elszántabban jött ki a vendégcsapat és mindent megtett azért, hogy leszakítsa magáról a hazaiakat és négy percet követően már 7 ponttal vezetett. Hiába rohamozott támadásban a szegedi csapat, hiszen a védekezése kész átjáróház volt. Három perc volt hátra a negyedből és már támadásban is szemmel láthatóan szenvedett a hazai csapat. A mester ekkor időt kért, hogy helyre rakja a játékosokat, de ezt követően sem tudott feltámadni a szegedi csapat. Nagyon statikusan és indiszponáltan játszottak a szegedi kosarasok, míg védekezésben egyáltalán nem tudták lelassítani a vendégeket. Azonban Locke és Bognár Kristóf duója mindent megtett azért, hogy még az utolsó játékrész előtt kiegyenlítsen a Szedeák, 

de Bogues kosaraival tartotta magát a Kecskemét és 65-70-es vendégvezetéssel fordultak a csapatok az utolsó negyedre. 

Bailey két büntetőjével indult a negyedik negyed majd egy ziccert is bedobott a légiós és ezzel egy pontra olvadt a kecskemétiek előnye. Ezt követően azonban a remeklő Lukovics és Karahodzic kosaraival visszaállította az öt pontos előnyét a Kecskemét. Továbbra se volt elég átütőerő a Szedeák támadásaiban. A légiósok passzívan és erőtlenül kosárlabdáztak és a magyarok közül se tudott senki előlépni a legfontosabb pillanatokban. Ennek következményeként pedig három perccel a mérkőzés vége előtt már 10 ponttal vezettek a vendégek. A Szedeákon már csak a csoda a segíthetett. A feltámadás helyett azonban csak még mélyebbre csúszott a gödörben a szegedi csapat. Nyolc perc alatt mindössze nyolc pontot sikerült szerezniük. A Kecskemét belegyalulta a teljese széteső hazaiakat a parkettába. Így az SZTE-SZEDEÁK egy 12 pontos vereséget szenvedett hazai pályán a Kecskeméttől.

SZTE-Szedeák - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 79-91 (26-22, 21-26, 18-22, 14-21)

Bajnokság, 19. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Goda László, Györfy Rúben, Horváth Csongor Béla (dr. Gincsai János Péter)

SZTE-Szedeák: Woolridge 15/3, Locke 22/6, Balogh S. 2, Bognár 12, Lake 11. Csere: Bailey 14/6, Mucza -, Zsíros 3/3.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Sinik 7/3, Bouges 10, Ivkovic 7/3, Lukovics 30/15, Karahodzsics 16. Csere: Wittmann 5/3, Kucsera 14/3, Gera -.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.