Sport

A sereghajtó otthonában szenvedett vereséget az SZTE-Szedeák

A sereghajtó otthonában szenvedett vereséget az SZTE-Szedeák

2024. január 27., szombat
Fotó: SZTE-Szedeák
A sereghajtó otthonában szenvedett vereséget az SZTE-Szedeák

A Körmend legyőzését követően Oroszlányba utaztak a szegedi kosarasok méghozzá azzal a céllal, hogy egy győzelmi sorozatot építsenek fel, mielőtt hazatérnek, és fogadják a Kecskemétet az Újszegedi Sportcsarnokban.

Fotó: SZTE-SZEDEÁK. 

 

A mérkőzés az oroszlányi kosaras Polutak kosarával kezdődött, majd Gholston talált be közelről. A következő Szedeák támadásnál Balogh Szilárd adta el a labdát ebből pedig egy triplát dobtak a hazaiak, így nem egész három perc elteltével már 7-0 volt az állás az Oroszlány javára. A szegedi csapat ugyanúgy fáradtan, álmoskásan kezdett, mint a Körmend ellen. Újfent beragadt a rajtnál. Nem sokkal később megszületett az első szegedi kosár Bognár Kristóf réven, de erre Polutak egy kettessel válaszolt a túloldalon majd Riddley zsákolt egyet. Lazics mesternek időt kellett kérnie, mert a hazaiak teljesen állva hagyták a Szedeákot. Az időkérés után valamelyest stabilzálódott a vendégek támadójátéka, de védekezésben továbbra sem voltak képesek lelassítani a hazaiakat. Ennek pedig az lett a következménye, hogy az első negyedet 24-14-re nyerte az Oroszlány és a Szedeáknak újfent hátrányból kellett felállnia ha győzni akart, akárcsak Körmenden.

 

A második játékrész is gyors hat oroszlányi ponttal indult

A szegedi játékosok csak lézengtek a pályán és mindkét oldalon hibát hibára halmoztak. Tizenöt pontos vezetésnél a vendégek edzője megint időt kért, hogy felrázza a társaságot. Ezt követően Bailey gyors 5 pontjával kezdte meg a felzárkózást a szegedi csapat. Bailey, az új légiós, aki mindössze második meccsét játszott a Szedeákban egymaga próbálta meccsben tartani a csapatot, hiszen 8 perc alatt 13 pontott szerzett és vele a parketten már fel tudta venni a versenyt a gárda a hazaiakkal. Olyannyira feljavult a szegedi csapat támadásban és védekezésben egyaránt, hogy Woolridge remeklésével 4 perccel a félidő előtt már csak 6 ponttal vezettek a hazaiak. A negyed végére azonban újfent széthullott a Szedeák védekezése egész egyszerűen a fásultan játszó szegedi kosarasok lábon nem tudták megfogni a felpörgött, dinamikusan játszó hazaiakat, így a második negyedet is az Oroszlány nyerte és 47-35-ös állással mehettek szünetre a csapatok.

 

A második félidőt Woolridge négy ponttal nyitotta

Nagy lendülettel jöttek ki a szegedi kosarasok az öltözőből és végre agresszívan, energikusan kezdtek el kosárlabdázni. Viszont védekezésben továbbra is hiányzott az energia egyáltalán nem tudták lelassítani a hazaiak légiósait. A negyed felénél azonban előkapta a szoros emberfogásos védekezést a szegedi csapat és levette a pályáról az ellenfél legjobbjait miközben Bognár és Mucza kosaraival hat ponton belülre zárkózott. Ezt követően már nem tudott közelebb zárkózni a Szedeák de a jelentős feljavulásának köszönhetően 5 pontos hátránnyal fordulhatott az utolsó játékrészre.

 

Az utolsó negyedet egy oroszlányi kosár nyitotta, amire Bognár egy hatalmas triplával válaszolt

Végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A szegedi gárda fáradhatatlanul rohamozott, de az Oroszlány mindig megcsinálta a fontos játékokat és egy lépéssel előrébb járt. Öt perc telt el a játékrészből, amikor Zsíros triplájával két pontra zárkózott a Szedeák, erre azonban Riddley két büntetővel válaszolt és Lazics mester időt kért hogy felrázza a fiúkat. Ezt követően azonban egy 7-1 es futással állva hagyta az Oroszlány a Szedeákot és másfél perccel a mérkőzés vége előtt ismét 10 ponttal vezetett. Innentől kezdve a szegedi csapat már csak a csodában bízhatott. A csoda azonban nem jött és 88-79-re kikapott az SZTE-SZEDEÁK.

A végig fáradtan és átütőerő nélkül játszó szegedi csapat két legjobb játékosa az új igazolás, a 25 pontot szerző Bailey és a 19 pontos Woolridge voltak miközben Locke és Lake is abszolút tudása alatt teljesített így tehát nem tudta megnyerni ezt a fizikális és brusztolós meccset a Szedeák. 

MVM-OSE Lions - SZTE-Szedeák 88-79 (24-14, 23-21, 19-26, 22-18)

Bajnokság, 18. forduló
Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok
Játékvezetők: Benczur Tamás, Makrai Márton, Jankovics Viktor Zsolt (Forrai Sámuel)

OSE: Riddley 27/12, Szabadfi 2, Gholston 11, John Junior 3, Polutak 16. Csere: Ruják 2, Thomas 25/6, Balsay 2, Gáspár -, Illés -.

Szedeák: Woolridge 19, Locke 14/3, Balogh S. 5, Bognár 9/3, Lake 2. Csere: Bailey 25/12, Mucza -, Cohill 2, Zsíros 3/3.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.