Sport

Kiütéses győzelem a horvátok ellen, a női pólóválogatott Eb-negyeddöntőért játszhat

Kiütéses győzelem a horvátok ellen, a női pólóválogatott Eb-negyeddöntőért játszhat

2024. január 8., hétfő
Kiütéses győzelem a horvátok ellen, a női pólóválogatott Eb-negyeddöntőért játszhat

A papírformának megfelelően fölényes, 15 gólos győzelmet aratott a horvát csapat felett a magyar női vízilabda-válogatott az Eindhovenben zajló Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, így hétfőn a csehekkel játszik a negyeddöntőbe jutásért.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

 

A magyar csapat győzelméhez egy pillanatig sem férhetett kétség, az első negyedet négy góllal, a másodikat hattal, a harmadikat kettővel, a negyediket hárommal nyerte Mihók Attila és Cseh Sándor együttese. 

Rossz hír ugyanakkor, hogy a kapus Magyari Alda orr-, míg Kurucz-Gurisatti Gréta szemsérülést szenvedett a meccs első felében.

 

Női Európa-bajnokság (Eindhoven), csoportkör, 3. forduló:

A csoport:
Magyarország–Horvátország 17–2 (5–1, 6–0, 3–1, 3–0)
Hollandia–Görögország 15–10 (4–3, 5–1, 2–3, 4–3)

A csoport végeredménye:
1. Hollandia 9 pont
2. Görögország 6
3. Magyarország 3
4. Horvátország 0

A magyar válogatott, amely ezelőtt Hollandiától és Görögországtól is kikapott, a csoportja harmadik helyén végzett. A negyeddöntőbe jutásért Csehországgal küzdenek meg a magyar lányok hétfőn 20.30-tól.

A tornán egy olimpiai kvótát osztanak ki, a holland és a vb-döntős spanyol válogatottnak már biztos a párizsi részvétele, így ezt a két csapatot leszámítva a legjobb szerez ötkarikás indulási jogot.

A meccset a Duna World és az m4sport.hu közvetíti élőben.


Borítókép: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.