Sport

Csoportgyőztesként negyeddöntős az Eb-n a férfi vízilabda-válogatott

Csoportgyőztesként negyeddöntős az Eb-n a férfi vízilabda-válogatott

Szenzációs siker Olaszország ellen.

2024. január 9., kedd
Csoportgyőztesként negyeddöntős az Eb-n a férfi vízilabda-válogatott

Egy utolsó pillanatokban szerzett találattal 10–5-re legyőzte az olaszokat a horvátországi férfi vízilabda Európa-bajnokság csoportkörében a magyar együttes, az ötgólos különbség pedig azt jelenti, hogy az első helyen jutott tovább a negyeddöntőbe Varga Zsolt gárdája.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

A magyar siker azt jelenti, hogy a B jelű négyesben három válogatott, a mieink mellett az olasz, illetve a görög együttes is hat-hat ponttal zárt. Mivel azonban hármas körbeverés az említett országok között, a minitabellán először azt nézik meg, melyik csapat a legjobb, majd a második és harmadik helyet már a két érintett alakulat egymás elleni eredménye határozza meg,

 ez alapján Magyarország pedig zárt az élen a csoportban.

A világbajnok és így olimpiai kvótás magyar együttes javarészt fiatal tehetségekkel szerepel a kontinensviadalon, ezért ilyen arányú sikere különösen nagy meglepetés volt az eddig százszázalékos és olimpiai indulásért küzdő rivális ellen. A magyaroknak legalább öttel kellett győzniük a csoportelsőséghez, minden más eredmény a harmadik helyet jelentette volna, amivel csütörtökön játszani kellett volna a negyeddöntőért.

Az Eb-ezüstérmes magyarok két győzelemmel és egy vereséggel végeztek a B csoport élén az olaszok, a görögök és a georgiaiak előtt. Varga Zsolt szövetségi kapitány együttese a pénteki negyeddöntőben vélhetően a szerbekkel találkozik majd.

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 6 pont, 2. Olaszország 6, 3. Görögország 6, 4. Georgia 0

A találkozó összefoglalója és értékelése itt nézhető meg.

 

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.