Sport

Magabiztos szegedi évzárás az Extraligában

Magabiztos szegedi évzárás az Extraligában

Megszakadt a nyeretlenségi sorozat.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 18., hétfő
Magabiztos szegedi évzárás az Extraligában

A DEAC elleni, hazai vereséget követően igyekezett szebb eredménnyel zárni az évet a Vidux-Szegedi RSE. A TFSE vendégeként lépett pályára a szegedi együttes, amely a találkozót végig kontroll alatt tartotta, és a győzelmet is megszerezte.

Fotó: Vidux-Szegedi RSE

 

A papírforma is a Szegedi RSE sikerét ígérte, hiszen az utolsó előtt helyezett látta vendégül a Tisza-partiakat. Viszont a TFSE egyre jobb játékot mutatott az utóbbi időben, így nem lehetett biztosra venni a bajnoki pontokat. Főleg úgy, hogy a fővárosi ellenfél alaposan megnehezítette a csapat dolgát Szegeden is, egy ponttal távoztak.

Ezúttal nem kellett azonban izgulni, legfeljebb a harmadik szettben, de az addigi szegedi menetelés alapján már tudni lehetett, hogy kézben van a meccs. Végül a TFSE nem is tudta kiharcolni a túlórát, így három szettben, végig magabiztos játékkal nyert a Vidux-Szegedi RSE.

Ezzel a győzelemmel a Vidux-Szegedi RSE elérte az év végére (is) kitűzött célt, hiszen a felsőházi rájátszást érő 8. helyre jött fel az Extraligában. 

Az alapszakasz márciusi hajrájában legalább ilyen jó pozícióban szeretne lenni a csapat, hogy a play-off során Magyarország legjobb klubjaival vegye fel a versenyt.

A szegediek vezetőedzője, Berkes Zoltán is úgy látta, hogy csapata magabiztos játékkal, kontrollált játékkal tudta zárni az esztendőt.

Szerettük volna jó teljesítménnyel és sikerrel zárni az évet, ami össze is jött, hiszen magabiztos játékkal győztünk. Különösen örülök ennek egy olyan ellenféllel szemben, amely az elmúlt hetekben egyre jobb formát mutatott. Végig mi irányítottuk a mérkőzést. Voltak ugyan hullámvölgyek, de mindig volt egy játékos, aki túllendített minket ezen. Igazi csapatmunka volt! Szép évzárás, amely a jövőt illetően is bizakodásra ad okot. Kellemes ünnepeket kívánunk minden szurkolónknak, különösen hálásak vagyunk a hazai meccseken teremtett remek hangulatért! Ránk fér a pihenés, bár nem tart sokáig, hiszen januárban máris fontos meccsekkel folytatjuk a szezont.

TFSE – Vidux-Szegedi RSE 0:3 (20–25, 16–25, 23–25)
Férfi röplabda Extraliga, alapszakasz, 12. forduló. Budapest, Dr. Koltai Jenő Sportközpont, 80 néző. Vezette: Bibók, Tillmann.
TFSE: Balázs, Gebhardt, Mihucz, Quintz, Tóth K., Tóth M. Csere: Laczi (liberó), Füzék, Horváth, Knobloch, Winter, Merkler. Vezetőedző: Nagy Gergely.
Vidux-Szegedi RSE: Piti, Bodnár, Gönczi, Kiss, Pozzobon, Csányi. Csere: Borsi (liberó). Vezetőedző: Berkes Zoltán.

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

Borítókép:  Vidux-Szegedi RSE

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.