Sport

Nagy szüksége volt erre a sikerre a Pick Szegednek

Nagy szüksége volt erre a sikerre a Pick Szegednek

2023. szeptember 28., csütörtök
Nagy szüksége volt erre a sikerre a Pick Szegednek

Mentális szempontból, önbizalom ügyileg és a pontok tekintetében is rendkívüli fontosságú ez a győzelem a Tisza-parti csapat számára. Egy olyan ellenfél ellen sikerült mindez, amelyik az idei szezonjában minden mérkőzését megnyerte a tegnapi napig, mind hazai, mind nemzetközi porondon.

A hazaiak keretéből Szymon Dzialakiewicz, Nagy Martin és Carlos Molina, a vendégektől Lukas Nilsson és Thomas Arnoldsen hiányzott, ami nem könnyítette Kárpáti Krisztián dolgát. Utólag viszont elmondható, hogy remekül keverte kártyáit, és pazar módon meccselt a szegedi vezetőedző.

Fotó: Karnok Csaba

A találkozó első felében mindkét csapat játékában benne voltak a hibák, a kapkodás. A védekezés egyik oldalt sem működött problémamentesen. Bár az első harminc perc nagy részében folyamatosan fej-fej mellett haladt a két csapat, kulcsfontosságú volt a találkozó kimenetele szempontjából, hogy a Pick egy négy gólos előnnyel mehetett szünetre.

Az utolsó tizenöt perc volt a vízválasztó.

A Szeged nagyon elkapta a fonalat, megtalálta játékát, ültek a támadásaik, a védekezés feljavult. Elsősorban a kapuban Imsgard klasszis teljesítménye az, ami kiemelhető. A norvég kapus nevét sokszor skandálta a lelátó, ami nem csoda, hiszen összesen 13 védést mutatott be.

Az Aalborg lendülete megtört, a dánok játéka visszaesett, még a szegediek egyre "éhesebbek" lettek az egyre nagyobb arányú sikerre.

A Pick teljesen felőrölte ellenfelét. A közönség teljes mellszélességgel állt a csapat mögött, két perccel a vége előtt már zúgott a "Szép volt fiúk!".

Fotó: pickhandball.hu

A következő BL fordulóban, október 12-én a norvég Kolstad HB vendége lesz a Tisza-parti alakulat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.