Sport

Levelet kapott a Szegeden utoljára pályára lépő Nikola Karabatic

Levelet kapott a Szegeden utoljára pályára lépő Nikola Karabatic

2023. szeptember 14., csütörtök
Levelet kapott a Szegeden utoljára pályára lépő Nikola Karabatic

A Bajnokok Ligája csoportkörben egy csoportba került az OTP Bank-Pick Szeged és a Paris Saint-Germain, a két csapat ma este találkozik egymással és játssza le első egymás elleni meccsét a BL szezonban.

A kapitány, az olimpiai (3x), világ- (4x) és Európa-bajnok (3x), háromszoros Bajnokok Ligája-győztes Nikola Karabatic így még egyszer utoljára Szegedre utazik, és pályára lép a Tisza-parti városban.

A szegedi klub egy tartalmas levelet osztott meg, melyben elköszön a klasszis játékostól, és méltatja a francia pályafutását.

Elődeink megteremtették azt, hogy felkerüljünk a világ kézilabda térképére. A legjobbak között játszhassunk, így a legjobb csapatokat, legjobb játékosokat láthassuk itt Szegeden. Sok klasszis megfordult nálunk, lépett pályára először még a jó öreg sporiban, majd a felújított újszegedi sportcsarnokban, most pedig csodás és varázslatos otthonunkban a PICK Arénában

reflektált arra a klub, hogy Karabatic a kézilabda sport egyik elit játékosa.

A francia irányító még húsz éve, 2003 decemberében lépett pályára először a kékek ellen, akkor még a Montpellier játékosaként. A két mérkőzésen Karabatic 14-szer zörgette meg a szegediek hálóját.

Már hallottunk rólad, hogy micsoda tehetség vagy, így különös figyelemmel néztünk. Láttuk, hogy fényes karrier áll előtted. Azon a meccsen azonban mi játszottunk jól, és nyertünk ellenetek 29-22-re. A visszavágón nyertetek, de mi jutottunk tovább a BL-ben, a szegedi szurkolók azon a decemberi estén a montpellier-i szökőkútban örömükben fürödhettek.

méltatva a legendás játékos fiatalkori attribútumait is.

A klub kiemelte az irányító különlegességét, mennyire is becsülje meg, ami megadatott neki, illetve, amit szegedi részről is kapott a pályafutása bármelyik szakaszában, illetve találkozóján.

Amikor eljöttél hozzánk, akkor különös szeretet fogadott. Kevés ellenfél kapott olyan tapsot, mint ami neked szólt a lelátóról. Volt olyan meccs, amikor felállva köszöntött a szegedi szurkolósereg. Ez keveseknek adatott meg

emelte ki a klub levele.

Vegyes érzelmek uralkodnak a Pick háza táján: szomorúság és fura érzés, hogy utoljára lép pályára Szegeden Karabatic, de egyben öröm, hogy pályára lép, hiszen megadatik a lehetőség, hogy Szeged és szurkolói elköszönjenek egy olyan legendától, aki annyira tiszteltek és szerettek ellenfélként, mint előtte keveseket.

Köszönünk mindent, egy biztos, hogy nemes ellenfélként gondolunk majd mindig rád - írja a Pick Szeged.

Az érzelemdús és történelmi mérkőzés a mai este, csütörtökön 18:45-től lesz látható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.