Sport

Távozik a Szedeáktól Szatmári Zsombor

Távozik a Szedeáktól Szatmári Zsombor

2023. augusztus 21., hétfő
Távozik a Szedeáktól Szatmári Zsombor

Több mint tíz évet töltött el a Szedeákban, azonban sérülése közbeszólt Szatmári Zsombor karrierjében: a Szegeden nevelkedett kosaras kénytelen volt felhagyni a játékkal, és jelenleg a tanulmányaira koncentrál - derült ki a csapat közleményéből.

Porckorongsérv miatt a teljes 2022–23-as szezont kihagyta: Szatmári februárban műtéten is átesett, ám állapota a beavatkozást követően sem javult annyira, hogy játszani tudjon. „Szatyi” így fájdalmas döntést hozott: egyelőre felhagy a játékkal, és tanulmányaira koncentrál: ősztől Hollandiában, a maastricht-i egyetem mesterszakos képzésén tanul.

„Ősszel még nagyon bíztam benne, hogy visszatérhetek a pályára, majd egyre több olyan orvosi szakvélemény volt, hogy nem kellene folytatnom az élsportot. Sajnos a műtét után sem lett jobb, az orvosok azt mondták, maximum hobbiszinten játszhatok. Január végén végeztem a Corvinus egyetemen gazdaságinformatika szakon. Egyébként is tervben volt, hogy külföldön tanulok, ha játszhatok, akkor ez lehet, hogy később történik meg. Nyitva hagyom a lehetőséget a kosárlabdát illetően, de az biztos, hogy olyan szinten nem tudom folytatni a játékot, mint eddig. Ez lett volna az utolsó évem a fiatalszabályban, sok függött volna ettől a szezontól. Nagyon reménykedem, hogy kompetitív szinten egyszer még tudok játszani, de csak akkor, ha úgy érzem, ez nem kockázatos" – mondta Szatmári Zsombor, aki üzleti intelligencia mesterszakon folytathatja a holland egyetemen.

„Amikor tudom, akkor végzem a gyógytornát, a hétköznapi életben nagyon ritkán érzek fájdalmat, de oda kell figyelnem. Konditeremben voltam, viszont a futás nem esett jól. Kapcsolatban maradtam a szegedi gyógytornászommal, még erősítenem kell az izmokat, hogy átvegyék a terhelést a gerincről, de a mindennapok kis odafigyeléssel teljes értékűnek mondhatóak” – tette hozzá.

„Gyerekként hatalmas álmom volt, hogy a felnőtt csapatban játszhassak. 2006 óta jártam ki a Szedeák-meccsekre, ott voltam, amikor feljutott a csapat az NB II.-ből. Jó csapatokban játszhattam utánpótlásban, abból a korosztályból sokan magas szinten játszanak, elég csak Maronka Zsombort mondanom, vagy a felnőtteknél szereplő Balogh Szilárdot és Polányi Kristófot említenem. Tizenhat évesen kerültem fel először a felnőttekhez, akkor azt éreztem, milyen jó lenne kezdőként pályára lépni, minél több időt a pályán tölteni. A két fővárosi évemet is úgy töltöttem el, hogy azért küzdöttem, egyszer visszakerüljek, és úgy érzem, sikerült is fejlődnöm. Beteljesült az álmom, kezdő voltam a Szedeákban, tíz-húsz perceket pályán lehettem, ott voltam a kupadöntőben és tagja voltam a két U20-as bajnoki címet szerzett csapatnak. Nagyon sokat köszönhetek a Szedeáknak, kiemelném Simándi Árpádot és Kiss Zsoltot, akik mindig bíztak bennem és bizalmat szavaztak nekem. Amikor tehetem, ott leszek a meccseken, és örökre Szedeák-szurkoló maradok!" – zárta gondolatait.

Szatmári Zsombor több mint egy évtizedet töltött el Szedeákban, hiszen 2009-ben kezdett el játszani az utánpótlásban. Két év budapesti kitérőt követően, amikor az MTK Elite Basketben, majd a Honvédban játszott, 2021-ben tért vissza a csapathoz, tagja volt a magyar kupában ezüstérmet nyert gárdának, valamint a bajnoki negyeddöntőbe jutott gárdának is.

Borítókép: SZTE-SZEDEÁK

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.