Sport

Bánhidi Bence az elmúlt másfél év viszontagságairól beszélt

Bánhidi Bence az elmúlt másfél év viszontagságairól beszélt

2023. július 31., hétfő
Bánhidi Bence az elmúlt másfél év viszontagságairól beszélt

Hosszabb interjú készült Bánhidi Bencével a sérüléséről és a jövőről.

– Emlékszem, 2021. december 14-én esküdtünk meg a feleségemmel, másnap pedig megkaptam a harmadik oltásomat, és a következő héten, a válogatott edzőtáborban olyan fájdalom keletkezett a derekamban, ami terhelésre felerősödött. Pedig régóta nem volt gondom vele, legutóbb tizennyolc éves koromban, de akkor rendbe jött. A hazai Európa-bajnokságra készültünk, de emiatt javarészt csak gyógytornáztam, nem tudtam részt venni a csapattal a munkában, csak a hollandok elleni első meccs előtt edzettem először. Egészen a második félidő elejéig rendben ment minden, amikor viszont egy teljesen ártalmatlan szituációban aláfordult a bokám – egy elzárásnál rosszul léptem. Nyilván nem tett jót az sem, hogy három nappal később játszottam Izland ellen. Mikor visszatértem Szegedre, elkezdtem a rehabilitációt, de éreztem, a derekam nem az igazi. Mégis pályára léptem, mert vitt a szívem, segíteni akartam a csapatnak, és kapitányként kötelességemnek éreztem, hogy ott legyek minden mérkőzésen.

Hogyan jött ki a gödörből?

– Leültem a klubvezetőkkel és az edzőkkel, elmondtam nekik, hogy ezt így nem bírom tovább csinálni. Nehéz, de őszinte beszélgetés volt, a segítségüket kértem, és meg is kaptam. Juan Carlos Pastor egyből felhívott Barcelonában egy orvost, akihez kiutaztam vizsgálatra. Kaptam négy hét pihenőt a bajnoki döntőig, hátha addig rendbe jövök. Barcelonában azt mondták, nem kell megműteni, és megmutattak öt-hat gyakorlatot, amit az elkövetkező három-négy hétben rendesen el is végeztem, ám ettől sem javult az állapotom, miközben vészesen közeledett a hazai finálé. Úgy éreztem, csak megyek az események után, közben egyre türelmetlenebb voltam, mert szerettem volna már játszani.

A mai napon a csapat elindult Szlovéniába. Rogla lesz az edzőtábor helyszíne, ahol egészen augusztus 11-ig készülnek.

A Nemzeti Sport teljes interjúja ITT olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.