Sport

A Honvéd egyik támadóját igazolta le a Szeged-Csanád Grosics Akadémia

A Honvéd egyik támadóját igazolta le a Szeged-Csanád Grosics Akadémia

2023. július 26., szerda
A Honvéd egyik támadóját igazolta le a Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Fábiánkovits Istvánt, aki megjárta az U17-es és 18-as nemzeti válogatottat is, a Honvédtól igazolta le a Szeged-Csanád Grosics Akadémia.

Fábiánkovits István 2005. április 30-án született Sopronban. A 186 centiméteres támadó a hűség városában kezdett el futballozni, ahol az U13-as első osztályú bajnokságban 22 meccsen 68-szor volt eredményes. A kiemelkedő eredményeire felfigyelt az Illés Akadémia, így a következő idényt már Szombathelyen töltötte. A vasi vármegyeszékhelyről a Budapest Honvéd – Magyar Futball Akadémiához vezetett az útja, ahol U15-től kezdve végigjárta a korosztályos csapatokat. 17 évesen mutatkozott be a kispestiek NB III-as csapatában, ahol összesen 21 mérkőzésen 3 gólt szerzett. Tehetsége felkeltette az utánpótlás válogatottak figyelmét is, többször is magára ölthette a címeres mezt az U17-es és az U18-as nemzeti csapat játékosaként.

2023. május 27-én a Puskás Akadémia elleni mérkőzésen csereként beállva debütált az NB I-ben.

Szeretnék minél többet segíteni a csapatnak. Próbálok a legjobb tudásom szerint teljesíteni minden edzésen és mérkőzésen egyaránt. Hallottam, hogy nagyszerű szurkolótábor van Szegeden, remélem sok gólt szerzek majd és akkor sikerül a szívükbe férkőznöm. Centerként érzem a legjobban magam a pályán, de bármit eljátszok, amit a vezetőedző kér.”

– nyilatkozta Fábiánkovits István.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.