Sport

Nem sikerült a bravúr a Pick Szegednek

Nem sikerült a bravúr a Pick Szegednek

2022. december 7., szerda
Nem sikerült a bravúr a Pick Szegednek

A 24. mérkőzésére készült a két nap híján egy éve átadott Pick Arénában az OTP Bank-Pick Szeged. A lengyel Kielce ellen, a csoportkör első szakaszában, a Pick idegenben 37-30-ra kikapott, azóta azonban sok minden történt a klub háza táján. Például éppen a meccs után néhány nappal jelentették be, hogy az idény végén távozik a szegedi kispadról Juan Carlos Pastor. Az addig botladozó szegediek azóta egyetlen meccsen -köztük két BL találkozón- sem kaptak ki.

Az Európai Kézilabda-szövetség a hét meccsének választotta a naptári év utolsó szegedi BL összecsapását, amire a szurkolók a klub segítségével élőképpel készültek.

A hazaiak keretéből Mikler Roland és Luka Stepancic, a vendégektől Michal Oljniczak, Pawel Paczkowski és Benoit Kounkoud hiányzott.

Gyors gólváltással indult a mérkőzése, de a Kielce, ahogy a két csapat első meccsén, most is jobb ritmusban kezdett. Precízebben védekeztek, ami után gyors gólokat szereztek és megléptek 6-2-re. Mielőtt teljesen szétesett volna a hazaiak játéka, Juan Carlos Pastor időt kért, ami után ugyan a különbség nem nőtt, de nem is igazán akart csökkenni. Szembetűnő volt, hogy a lengyelek szinte olvasták a szegedi támadásokat. Tökéletes időben nyúltak bele a passzokba, majd a megszerzett labdával szempillantás alatt ziccerbe is kerültek, amit igen jó százalékkal értékesítettek is. (15. perc: 7-10.)

A kielcei kapuban Andreas Wolf is egyre több labdát fogott, ami tovább nehezített a szegediek felzárkózását. Nem is nagyon akart mozdulni a különbség. A 24. percben a kielcei Haukur Thrastarson egy ártatlan szituációban került a földre és fájdalmas arccal fogta a térdét, a lengyelek orvosi stábja támogatta le a pályáról. Ez a közjáték alaposan meg is zavarta a vendégeket, a Pick tűpontos és gyors játékkal elkezdte olvasztani a hátrányát. Hiába kért időt Talent Dujsebajev, kevesebb mint 3 perc alatt, 13-13-nál egyenlő volt az állás. Amilyen gyorsan jött az előny, úgy el is olvadt, így a félidő végéré visszaállt. (30. perc: 13-16.)

https://twitter.com/ehfcl/status/1600558607074041859?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1600558607074041859%7Ctwgr%5Ece10e7108b69dc4b30a5f8658069198ea60e7eb6%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.nemzetisport.hu%2Fkezilabda%2Fferfi-kezi-bl-szeged-kielce-csoportmerkozes-eloben-az-nso-n-2928247

A második játékrészre is maradt az első játékrész leosztása. A jóval pontosabban kézilabdázó kielceiek kényelmes 3-4 gólos előnyüket őrizték, és abban a pillanatban, amikor ez kettőre csökkent egy fokozattal feljebb kapcsolva visszaállították a rendet. Egyértelműen kirajzolódott, hogy a Picknek csak akkor van esélye a fordításra, ha pontosabban és gyorsabban játszik. (45. perc: 19-23.)

Pedig az esély adott volt, mert a Kielce sem játszott hibátlanul. Csakhogy ha a lengyelek hibáztak egyet, akkor a Szeged kettőt is, így hiába küzdöttek, a különbség a hajrára sem csökkent. Sajnos az utolsó percekre így nem sok izgalom maradt. Az OTP Bank-Pick Szeged egyszer sem tudta magához ragadnia vezetést a találkozón, így bár becsületesen küzdött, de nem volt esélye a győzelemre. (Végeredmény: 28-31.)

FÉRFI, KÉZILABDABAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR 9. FORDULÓ B-CSOPORT
OTP Bank-Pick Szeged–Lomza Industria Kielce (lengyel)
 28-31 (13–16)

Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, B csoport, 9. forduló. Szeged, Pick Aréna, 6500 néző. 
Vezette: Erdogan, Özdeniz (törökök). 
OTP Bank-Pick Szeged: ALILOVIC – BOMBAC 6, Tönnesen, Mackovsek, BÁNHIDI 3, Bodó 2, Frimmel 1/1. Csere: Sostaric 1, GABER 2, Garciandía 4, Martins 5, Szita 1, Radivojevics, Blonz 3/2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
Lomza Industria Kielce: WOLFF – MORYTO 8/4, Rémili 2, Ig. Karacic 3, TOURNAT 5, Sicko 2, NAHI 5. Csere: Kornecki (kapus), T. Gebala. Sanchez-Migallon, Wiaderny, Thrastarson 2, D. Dujshebaev 2, Karaljok 2, A. Dujshebaev. Vezetőedző: Talant Dujshebaev. 
Hétméteres: 5/3, ill. 4/4. 
Kiállítás: 2, ill. 6 perc. 

Az OTP Bank-Pick Szeged legközelebb egy hét múlva, szerdán este 18 óra 45 perckor lép pályára a Bajnokok Ligájában, az lesz az idei év utolsó BL meccse. Előtte még szombaton 17 órától hazai pályán a Csurgó ellen játszanak bajnoki mérkőzést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.