Sport

Nagy derbi lesz vasárnap: 17 órakor a Békéscsabát fogadja a Szeged-Csanád GA!

Nagy derbi lesz vasárnap: 17 órakor a Békéscsabát fogadja a Szeged-Csanád GA!

2022. szeptember 3., szombat
Nagy derbi lesz vasárnap: 17 órakor a Békéscsabát fogadja a Szeged-Csanád GA!

Ez a meccs más, mint a többi

Ha az aktuális formát vesszük alapul, a szegediek esélyesként várhatják a szezon első nagy rangadóját! A kék-feketék a legutóbbi három mérkőzésükön nem találtak legyőzőre, ráadásul a Haladás és a Dorog ellen is kapott gól nélkül diadalmaskodtak. Ezzel szemben a viharsarkiak három forduló óta nyeretlenek, igaz, a legutóbbi két találkozójukon döntetlent értek el: előbb a Szentlőrinc, majd a Dorog ellen gyűjtöttek egy-egy pontot. A kék-feketék hat fordulót követően tíz ponttal a 7. helyen állnak, míg a békéscsabaiak nyolc ponttal a 11. pozíciót foglalják el a táblázaton. Papíron tehát kedvezőbb helyzetben van jelenleg a Szeged, de a rangadókon az aktuális formára nem lehet alapozni.

A jó hangulat garantált a Szent Gellért Fórumban

Egy éve történelmet írtak a szegediek

Az előző szezon első fordulójában, szinte napra pontosan egy évvel és egy hónappal ezelőtt, 2021. augusztus 1-én történelmi győzelmet aratott Békéscsabán a Szeged-Csanád GA, hiszen Germán Tamás tizenegyesből szerzett góljának köszönhetően fennállásuk során először diadalmaskodtak a békési megyeszékhelyen. A kék-feketék hazai pályán legutóbb 2019. október 6-án, 5000 néző előtt győzték le legfőbb riválisukat Kóródi Nándor góljával. 

Mindkét fél győzelemre tör

 Természetesen ez nagy meccs lesz számunkra – kezdte Alekszandar Sztevanovics, a szegediek mestere. – Ez lesz a második mérkőzésünk a Szent Gellért Fórumban, remélem sok szurkoló eljön biztatni bennünket! A Békéscsaba kimondottan erős csapat, amely kompaktan védekezik és gyors támadókkal rendelkezik. Nehéz összecsapásra számítok, ugyanakkor a játékosok egész héten jól dolgoztak. Úgy érzem, jó formában vagyunk, hiszünk a sikerben – nyilatkozta a klub honlapjának a szerb tréner.

Fotó: Gémes Sándor / Szeged-Csanád GA

Brlázs István Gábor, a békésiek vezetőedzője is győzelemre törne a Szent Gellért Fórumban. – Mindenképpen győzelmi céllal utazunk Szegedre, szeretnénk elhozni a három pontot. Tudjuk és tisztában vagyunk azzal, hogy mennyire fontos ez a mérkőzés mindenkinek – bár ugyanúgy három pont jár érte -, hiszen sokkal nagyobb presztízs értéke van, mint a többinek. Igyekeztünk feltérképezni ellenfelünket, amely egy igen jól felkészített, jó fizikai állapotban lévő együttes. Kevés gól születik a mérkőzéseiken, fegyelmezetten, agresszíven védekeznek, az átmenetekben jók és a pontrúgásoknál is veszélyesek. Megpróbáltunk erősségeikből és gyengeségeikből is felkészülni és reméljük, hogy eredményesen tudjuk zárni a szegedi túrát – summázta elvárásait a békéscsabai edző.

Hogy ki örülhet a végén, arra vasárnap, valamivel 19 óra után derül fény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.