Sport

Úszás: Európa-bajnoki bronzérmes a szegedi Pádár Nikolett!

Úszás: Európa-bajnoki bronzérmes a szegedi Pádár Nikolett!

2022. augusztus 12., péntek
Úszás: Európa-bajnoki bronzérmes a szegedi Pádár Nikolett!

Mindössze 16 évesen már dobogóra állhatott az Eb-n.

A római kontinensviadal döntőjében a 4x200 méteres magyar női gyorsváltó első embereként állt rajthoz Pádár Nikolett, 1:58.52-es időt úszva első helyen adta át a stafétát Hosszú Katinkának. A klasszis legenda után Késely Ajna remekelt, majd Ábrahám Lilla Minna is kiváló teljesítményt nyújtott. A HAÁSZ SZUE tehetségének már van érme világversenyről – a szegedi versenyző a tavalyi világkupán lett ezüstérmes –, de a felnőtt Eb egy újabb mérföldkő, rögtön egy fantasztikus kezdéssel.

Pádár Nikolett tehát már Európa-bajnoki bronzérmes úszó, mindössze 16 évesen! A hab a tortán: a női döntő után a magyar férfi váltó Európa-bajnok lett!

Megérte visszalépni az egyéni elődöntőtől, fantasztikus érzés, hogy Európa-bajnoki bronzérmes lettem ezzel a szuper magyar csapattal. Az úszásom vége már nagyon fájt, de mindent a váltóért! – nyilatkozta Pádár Nikolett az M4 Sportnak.

Fotó: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.