Sport

Felavatták a Marian Cozma szektort a Pick Arénában

Felavatták a Marian Cozma szektort a Pick Arénában

2022. május 1., vasárnap
Felavatták a Marian Cozma szektort a Pick Arénában

A Pick Aréna vendégszektora szombattól Marian Cozma nevét viseli. A Szeged-Veszprém bajnoki rangadó előtt, a negyedik emeleti szektor bejáratánál tartott avatón részt vett Csík Zoltán, a Telekom Veszprém vezérigazgatója és Kiss Bence a Pick Szeged cégvezetője, aki egy kék Cozma mezt kapott kollégájától.

A Cozma családdal a szegedi klub egykori játékosának, Ilyés Ferencnek a segítségével egyezett meg arról, hogy fiukról nevezik el a vendégszektort Szegeden. A család megható levélben köszönte meg, hogy Szegeden is ápolják Marian emlékét.

Marian Cozmát 13 éve, 2009. február 8-án Veszprémben, ahol a kézilabdázók Iváncsi Gergő fiának születését ünnepelték. A román kézilabdázóba belekötöttek a bárban, majd a segítségére siető csapattársakkal az utcán folytatoodott a verekedés. A bár előtt Marian Cozmát szíven szúrták, aki azonnal meghalt, Ivan Pesicet vesén szúrták, ő túlélte de az egyik veséjét el kellett távolítani, Zarko Sesumot pedig olyan súlyosan bántalmazták, hogy korházba került. A két – akkor még – feltételezett elkövetőt – menekülés közben – aznap elfogták az osztrák rendőrök, harmadik társuk később adta fel magát. A bíróság végül 2012-ben Németh Győzőt és Raffael Sándort 18 év, Sztojka Ivánt 8 év fegyházbüntetésre ítélte. Korábban, elsőfökön az első és másodrendű vádlott életfogytiglant, a harmadrendű vádlott 13 év börtönbüntetést kapott, amit közfelháborodásra enyhítettek másodfokon. Sztojka Iván azóta ismét börtönbe került.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.