Sport

Ma sem sikerült legyőzni a Veszprémet

Ma sem sikerült legyőzni a Veszprémet

2022. április 30., szombat
Ma sem sikerült legyőzni a Veszprémet

A Pick Szeged először fogadt a Veszprémet a decemberben átadott Pick Arénában, ami természetesen megtelt a rangadóra. A mérkőzést a hosszabb ideje sérüléssel bajlódó Luka Stepancic és Bánhidi Bence is kihagyta a szegedi oldalon, ott volt viszont Matej Gaber, akinek a múlt héten a Magyar Kupa elődöntőjében sérült meg a lába. Ősszel a két csapat Veszprémben döntetlent játszott, azóta a Szeged a Gyöngyöstől kikapott, a Veszprém pedig Balatonfüreden „hagyott” egy pontot. A meccs arról döntött, hogy a bajnoki döntőben melyik csapat lesz a pályaválasztó.

Gyorsan kétgólos előnybe került a Szeged, amit komolyabb gond nélkül meg is tudott őrizni. Mindkét csapatban a kapus poszt volt a gyenge láncszem, szegedi oldalon Mirko Alilovic, a vendégeknél pedig Rodrigo Corrales csak akkor találkozott a labdával, amikor azt a hálóból kellett kihalásznia. Nem is csoda, hogy mindkét oldalon a félidő felénél kapust cseréltek.

Fotó: MTI/Kovács Anikó

Az első védésre sem kellett sokat várni, Mikler Roland alighogy pályára lépet, hozott is egy bravúrt. Keményebben védekeztek a veszprémiek, mint a meccs elején, ami érezhetően nem ízlett a szegedieknek. A komolyabb bajt megelőzendő Juan Carlos Pastor a 21. percben időt kért. Jókor tette, mert bár a Veszprém egy gólra csökkentette a különbséget, de egyenlíteni nem tudott, sőt alig két perc kellett ahhoz, hogy a szegediek már három találattal vezessenek. Az, hogy a különbség nem nőtt, a három nagy védést bemutató Vladimir Cuparának volt köszönhető. Ennek is köszönhetően a félidő végén ismét az egyenlítésért támadhattak a veszprémiek, ami második kísérletre Gasper Marguc utolsó másodperces góljával össze is jött. (16-16)

A második félidő első támadásából Omar Yahia gólt szerzett, így a meccsen először vezettek a bakonyiak. Nagyobb előnyt nem tudtak építeni, ugyanakkor szegedi oldalon több alkalommal is lehetőség lett volna visszavenni a vezetést, de vagy a Pick játékosok hibáztak, vagy éppen Vladimir Cupara hozott egy bravúrt. A 41. percig nem tudott egynél több gólos előnyt összehozni a Veszprém, ott azonban először sikerült egyről a kettőre jutniuk. Sokáig nem tartott az örömük, Mikler Roland kétszer is nagyot védett, elől pedig nem hibáztak a társak.

Fotó: MTI/Kovács Anikó

De ez sem adott újabb lendületet a Szegednek, ráadásul a túloldalon Vladimir Cupara ismét nagyokat védett és a hajrára így három gólos veszprémi előnnyel fordultak a csapatok. Bosszantó hibák voltak a játékban szegedi oldalon, így az 51. percben Andreas Nilsson góljával már néggyel ment a Veszprém. A svéd beálló semlegesítése megoldatlan probléma volt a szegedieknek az egész mérkőzésen. Mindent egy lapra feltéve indult neki a Szeged az utolsó 8 percnek és nagyot küzdve az 55. percre, Sebastian Frimmel góljával már csak egy volt a különbség. Mikler Roland megint a legjobbkor hozott bravúrt, Petar Nenadic hetesét hárította, a túloldalon viszont nem hibázott Sebastian Frimmel, így újra egyenlő lett az állás.

Omar Yahia a vége előtt 3 perccel ismét a Veszprémet juttatta előnyhöz, a túloldalon viszont a Rosta Miklós által kiharcolt büntetőt Sebastian Frimmel hibázta el-Vladimir Cupara spárgázva tolta lábbal oldalra. Rasmus Lauge góljával a vége előtt egy perccel teljesen reménytelen helyzetbe hozta a Picket. A vége előtt 42 másodperccel Alexandre Blonz is Vladimir Cupara lábát találta el hétméteresből, így végképp elment a hajó. (27-29)

Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged vezetőedzője:  Az első félidőt követően három-négy góllal vezetnünk kellett volna, de a huszadik perctől pontatlanul lőttünk. Megviselte a csapatot, hogy a félidőben döntetlent mutatott az eredményjelző. Rengeteget harcoltak a játékosaim az egész meccsen. Kerestük a lehetőségeinket, de nagyon nehéz úgy nyerni, ha minden lövésed elakad a kapusban. Gratulálok Cuparának, ő döntötte el a mérkőzést. Több egészséges játékosra lenne szükségünk, remélem, a döntőre kiegészülünk. Azért dolgozunk, hogy megnyerjük a bajnokságot. Fájdalmas ennyi néző előtt veszíteni, köszönöm a szurkolóknak, hogy végig mellettünk voltak, valamint, hogy akkor is mögöttünk állnak, amikor rosszul megy a csapatnak.

Momir Ilics, a Telekom Veszprém vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak az újabb sikerhez. Tudtuk, hogy nehéz lesz hét napon belül másodszor legyőzni a Szegedet, éppen emiatt nagyon büszke vagyok a srácokra, hogy sikerült. Az első félidőben nem voltam elégedett a védekezésünkkel, a második játékrészben viszont már sokkal jobban működött. A különbséget Vladimir Cupara jelentette a kapunkban. Szeretném megköszönni a Szegednek azt a gyönyörű gesztust, hogy bár Marian Cozma sosem játszott itt, mégis megemlékeztek róla, ez igazán sokat jelent a klubunknak.

Pick Szeged–Telekom Veszprém 27–29 (16–16)
Férfi kézilabda NB I., 22. forduló. Szeged, Pick Aréna, dr. Bérczy Mihály Sportcsarnok, 8300.Vezette:Bócz, Wiedemann.
Pick Szeged:Alilovic – Sostaric 4, Tönnesen 3, Bombac 2, ROSTA 4, Mackovsek, Frimmel 7/4.Csere:MIKLER (kapus), Radivojevics 1/1, Henigman 1, Garciandía 2, Bodó 3, Blonz, Martins.Vezetőedző:Juan Carlos Pastor.
Telekom Veszprém:Corrales – Gas. Marguc 3/2, JAHJA 5, Sipos, Blagotinsek 1, R. LAUGE 6, Strlek 4.Csere:CUPARA (kapus), Mahé 2, A. NILSSON 4, P. Nenadics 4/3, Maqueda, Lékai, Ligetvári.Vezetőedző:Momir Ilics.
Hétméteres:9/5, ill. 7/5.
Kiállítás:6, ill 8 perc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.