Sport

Ez a bravúr már nem jött össze a Szedeáknak

Ez a bravúr már nem jött össze a Szedeáknak

2022. május 25., szerda
Ez a bravúr már nem jött össze a Szedeáknak

A hétvégi bravúr után ismét nyerni tudott a szombathelyi Falco KC, így 2-1-re vezet a rájátszásban.

Nehezen lendült játékba a Naturtex-SZTE-Szedeák a Falco elleni negyeddöntős párharc harmadik meccsén. A Tisza-parti csapat védekezése a szombati kulcsfontosságú mérkőzéshez képest alul maradt, amit a hazaiak ki ishasználtak. Persons vezérletével ugyan tartotta magát a Szedeák, és nagyon távolra nem engedte el ellenfelét, de a lepattanókkal és a büntetőkkel meggyűlt a baja.

Ráadásul Golomán csúnyán könyökölte Alstont, akit így le kellett cserélni.

Az első félidő végén tíz pont fölé tornázta az előnyét a jó százalékkal dobó Falco, de Davis triplájával végül kereken tízpontos hátrányban volt a Szedeák, 49–39.

Alston visszatért, de sokat hibáztak a Tisza-partiak a második játékrészben. Persons hozta a büntetőket, tíz ponton belülire csökkent a hátrány, de ez nem tartott sokáig: megállt támadásban a Szedeák, Perl ziccere után 63–48-nál időt kellett kérnie Simándi Árpádnak.

De ez sem érte el a kívánt hatást, sőt a végére már húszpontos lett a hátrány.

Az utolsó percekre így nem maradt kérdés, ezúttal nem tudták azt az extra védekezést és csapatmunkát hozni Bognár Kristófék, amely szombaton eredményre vezetett, és nem sikerült nyolcvan pont alatt tartani a szombathelyieket: amikor legyőzték a Falcót a szegediek, mindkétszer nem érte el a nyolcvan pontot a címvédő.

Így tehát a rájátszásban a Falco vezet 2-1-re. A páharc negyedik meccsét pénteken 19 órától az újszegedi sportcsarnokban rendezik.

(Délmagyar)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.