Sport

Szegedi sikerek a XIII. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján

Szegedi sikerek a XIII. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján

2022. március 22., kedd
Szegedi sikerek a XIII. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján

A multisport eseményen a Szegedi Tudományegyetem csapata nyerte a férfiak mezőnyében a XIII. Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának röplabda tornáját. A szegediek női csapata bronzérmes lett.

A nagy múltra visszatekintő sportrendezvényen a röplabda mellett labdarúgásban, asztaliteniszben, kosárlabdában, futsalban és az idén debütáló teqballban, dartsban, e-sportban és sakkban is összemérhették tudásukat az egyetemisták.

A BEAC és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közös szervezésű eseményén a budapesti és vidéki egyetemek mellett az Erdélyből, Vajdaságból, Kárpátaljáról és Felvidékről érkező hallgatók is versenyezhettek.

A szegedi egyetem férfi röplabda csapata a döntőben az ELTE ellen lépett pályára. 0:1-es szetthátrányból sikerült fordítaniuk, és fordulatos mérkőzésen nyerték meg a röplabdatornát 2:1-re. A kupagyőztes férfi csapat tagjai: Sarnyai Ákos, Demcsák Balázs, Borsi Levente, Pálfy Gellért (a torna legértékesebb játékosa, MVP), Radics Attila, Nagy Béla, Lengyel Igor, Honti Szilárd (csapatkapitány).

A női csapat a kolozsvári egyetem hallgatói ellen küzdöttek meg a bronzéremért, amit simán, 2:0-ra megnyertek. A bronzérmes női csapat tagjai: Tombor Bori, Bede Gréta, Kucsera Eszter Márta, Cseh Zsuzsanna, Dr. Bancsó Szabina, Fehér Anna Veronika, Mester Zsófia.

Borítókép és forrás: u-szeged.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.