Sport

Kielcében tragédiaként élnék meg, ha kikapnának MOL-Pick Szegedtől

Kielcében tragédiaként élnék meg, ha kikapnának MOL-Pick Szegedtől

2020. szeptember 22., kedd
Kielcében tragédiaként élnék meg, ha kikapnának MOL-Pick Szegedtől

Talant Dujsebajev, a lengyel bajnok Kielce vezetőedzője távolról sem tartja előre lefutottnak a szerda esti Bajnokok Ligája-csoportmérkőzést, annak ellenére, hogy a MOL-Pick Szeged együttesének hat játékosa koronavírusos, három kézilabdázója pedig sérült az alapkeretéből - arról, hogy kik pótolhatják őket, ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

A magyar válogatottat két évig irányító tréner arra számít, hogy a tartalékos szegedi együttes tapasztalt és most a tűzvonalba küldött fiatal játékosai oroszlánként fognak rárontani az ellenfélre, és ha ezek után a Kielce vesztesként hagyná el a pályát, az a klub történetében tragikus eseménynek számítana. Főleg azok után, hogy az előző fordulóban a lengyel csapat idegenben 7 másodperccel a lefújás előtt kapott gól miatt nem tudta döntetlenre menteni a német Flensburg-Handewitt elleni mérkőzését.

- Sokkal jobban örülnék annak, ha szerdán mindkét csapat a legerősebb együttesével tudna kiállni, és az én játékosaim nem azzal a tudattal futnának ki a pályára, hogy ezt a csatát mindenképpen meg kell nyerniük. Túlságosan nagy teher nehezedik majd ránk, nem úgy, mint a szegediekre, akiknek ebben a sajnálatra méltó helyzetben nincs vesztenivalójuk. A magyar ellenfelünket már csak azért sem szabad félvállról vennünk, mert a karanténba került kézilabdázók nélkül is nagyágyúkat tudnak felvonultatni. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy az ellenfelünk mestere, példaképem és jó barátom, Juan Carlos Pastor a világ egyik legrafináltabb kézilabdaedzője, aki már sokszor húzott elő olyan lapot a paklijából, amire senki sem számított – nyilatkozta 48 órával a kielcei BL-mérkőzés előtt az SzPress Hírszolgálatnak Talant Dujsebajev.

Hozzátette, hogy jelenleg sajnos nem a klubok és edzők diktálnak, hanem az egész világot sújtó járvány, a szükségforgatókönyvet pedig az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) írja, amit csak elfogadni lehet.

- Ennek az egyre inkább kiszámíthatatlan évnek a menetét egyetlen korábbiéhoz sem lehet hasonlítani. Ahhoz próbálunk igazodni és azt véghezvinni, amit az EHF javasol. Ellenkezhettünk volna a szerdai találkozó megrendezése ellen arra hivatkozva, hogy olyan csapat érkezik, amelynek több játékosa is megbetegedett, de nem tettük, mert aligha sikerült volna más időpontot találni. Azt is elfogadtuk, hogy a Szegednek a PSG elleni meccsét későbbre halasztották, de a fejemben mindig az motoszkál, hogy vajon mikor nyílik majd lehetőség annak a találkozónak a lejátszására, mert a versenynaptár bizony nem sok lehetőséget kínál. Abban biztosak lehetünk, hogy a sportágunk nem bír el még egy komplett leállást, amelynek az lett a következménye, hogy az idei négyes döntő szereplői több akadályt kihagyva csatázhatnak majd Kölnben a trófeáéért – mondta Dujsebajev, aki nem titkolta, hogy rendkívül feszültnek érzi magát, mert olyan helyzetben kell motiválnia a játékosait, amelyhez hasonlóval eddig még egyszer sem találkozott.

A MOL-Pick Szeged szezonbeli első Bajnokok Ligája-mérkőzése szerdán este háromnegyed 7-kor kezdődik Kielcében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.