Sport

Új sportágban remekeltek a szegedi tollaslabdázók

Új sportágban remekeltek a szegedi tollaslabdázók

2020. július 7., kedd
Új sportágban remekeltek a szegedi tollaslabdázók
A Goodwill Pharma Tisza Tollas SE tollaslabdázói kipróbálták apickleball nevű, egyre népszerűbb sportágat, és ha már így tettek, párosban meg is nyerték a magyar bajnokság első fordulóját.

A pickleball gyorsan fejlődő sportág, amelyet az Egyesült Államokban találtak ki, és amely ötvözi a tenisz, a tollaslabda, valamint az asztalitenisz legjobb elemeit – műanyaglabdákkal zajlik, tollaspályán, teniszhálónál. Világszerte több mint 2,5 millió ember játssza, magyar bajnokságot is rendeznek belőle. A pickleball elsősorban hobbi a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE tollaslabdázói számára, ám ezzel együtt is komolyan vették az első fordulót, ahonnan három éremmel térhettek haza. – A bajnoki címeket három játéknap összesített eredményei alapján osztják majd ki, ez volt az első. A budapesti Marczibányi Sportcentrumban hárman léptünk pályára a szegedi klubból, mellettem testvérem, Bálint, valamint Kereszti Zoltán. Egyéniben második lettem, Zoli harmadik, Bálint hatodik, a párost pedig megnyertük Zolival – mesélte az eseményről Pápai Balázs. Bár a végső aranyra is lehetne esélyük, várhatóan mindannyian kihagyják a további két játéknapot. Erre nyomós okuk van: a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE tollaslabdázói a következő hónapokban gőzerővel készülnek a csapatbajnokság szeptember 19-i, szegedi rájátszására, ahol a klub fennállásának legnagyobb sikere, a csapatarany atét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.