Sport

Hasznos tapasztalatokat szerzett a pólócsapat

Hasznos tapasztalatokat szerzett a pólócsapat

2020. július 27., hétfő
Hasznos tapasztalatokat szerzett a pólócsapat

A Szegedi Férfi Vízilabdacsapat egy győzelemmel és két vereséggel zárta a Benu Magyar Kupa szegedi rendezésű fordulóját. Szabó Zoltán vezetőedző szerint fiatal csapata értékes tapasztalatokkal gazdagodott.

Nem kezdődött jól a Tisza-partiak számára a hazai rendezésű Magyar Kupa-forduló, ugyanis az első találkozón 15–9-re kikaptak a megyei rangadón a Szentes ellen, majd a csoportfavorit OSC ellen 17–4-re maradtak alul Szabó Zoltán fiai. A vasárnapi játéknapon összejött a győzelem: 9–5-re felülmúlták a Debrecent. – A körülményeket figyelembe véve és annak tudatában, hogy 4–5 hónapja nem volt tétmeccsünk, nem lett volna teljesen reális többet várni a csapattól – kezdte Szabó Zoltán, a Szegedi FVCS vezetőedzője. – Ahogy teltek a mérkőzések egyre kevesebb hibát vétettünk és ezzel párhuzamosan egyre több jó dolog történt a vízben. A Szentes elleni vereséget betudom annak, hogy a szezon első találkozója volt, új csapattal álltunk fel és sokat hibáztunk. A további összecsapásokat, különösen a Debrecen ellenit már lehet pozitívan értékelni – tette hozzá. Szabó azt is elmondta, az OSC elleni meccs azt a célt szolgálta, hogy egy erős csapat ellen gyakoroljanak és minél több lehetőséget adjanak a fiatal játékosoknak. – A Debrecen elleni meccsre részben kényszerűségből, részben saját elhatározásból pihentettünk játékosokat, így debütálhatott a felnőttek között Tanács Patrik, akinek ezúton is gratulálok és további sok sikert kívánok a pályafutásához. A fővárosiak elleni meccsen azt hoztuk, amit el lehetett várni. Sokat tanultunk az összecsapásból – fogalmazott a szegediek trénere.

Szabó Zoltán szerint értékes tapasztalatokat gyűjtött csapata (Fotó: Szegedi FVCS)

A Magyar Kupa küzdelmei a hétvégén tovább folytatódnak. A Szegedi FVCS a Zöld csoportba került, ahol a Vasassal, a Kaposvárral és Miskolccal mérheti össze tudását Szabó Zoltán csapata. – A csoport szerkezete és a csapatok játékereje hasonló, mint az első körben volt. A Vasas toronymagasan kiemelkedik a négyesből, ellenük olyan mérkőzésre számítok, mint az OSC ellen. A Miskolccal és a Kaposvárral ki-ki meccseket játszhatunk, amelyeken az aktuális forma dönthet. Várhatóan szoros eredményt és hasonló izgalmakat láthatunk, mint hétvégén a Szentes és a Debrecen elleni mérkőzéseken – osztotta meg meglátását.

(Kiemelt kép: Szegedi Férfi Vízilabdacsapat)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.