Sport

Megszakadt Csákváron a Szeged-Csanád veretlenségi sorozata

Megszakadt Csákváron a Szeged-Csanád veretlenségi sorozata

2020. március 9., hétfő
Megszakadt Csákváron a Szeged-Csanád veretlenségi sorozata

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia 3-2-re kikapott az Aqvital FC Csákvár vendégeként a Merkantil Bank Liga 27. fordulójában. A Tisza-partiak öt meccse tartó veretlenségi sorozata ezzel megszakadt, de ami talán nagyobb baj, hogy a közvetlen riválisok nyerni tudtak.

Öt veretlen mérkőzéssel a háta mögött vághatott neki a csákvári mérkőzésnek a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, a csapat sérülés miatt kénytelen volt nélkülözni a védelem oszlopának számító Tóth Gábort, Joao Janeiro vezetőedző pedig sárga lapos eltiltása miatt nem ülhetett le a kispadra.

Hamar hátrányba került a Szeged Csákváron (Fotó: Aqvital FC Csákvár)

Már a második percben hátrányba került a Szeged, miután Tamás szélsebesen elviharzott a jobb oldalon, majd az alapvonalról centerezett, Daru pedig két méterről a kapuba passzolta a labdát. Szűk húsz perc telt el, amikor jött az újabb hideg zuhany: Kocsis lágyan középre löbbölt szögletét Daru megcsúsztatta, Sejben pedig közvetlen közelről bevágta a hálóba. Az első félidő második felében átvette az irányítást a Szeged, több távoli kísérlete is volt a csapatnak, de ezek nem okoztak komolyabb veszélyt. A 31. percben aztán összejött a szépítés: Kuti nagy bedobását Germán Grumicshoz fejelte, aki visszakészítette lövésre, a kék-feketék csapatkapitánya pedig a blokkolni igyekvő csákvári lábak között a hosszú alsóba lőtt. A góltól újabb lendületet kapott a Tisza-parti gárda, öt perccel a fordulás előtt Germán csúsztatása után Oláh rejtélyes körülmények között eltűnt a tizenhatoson belül, a játékvezető határozottan mutatta a középpályásnak, hogy keljen fel. Két minutummal később Grumics gólt szerzett, de Antal Péter úgy látta, hogy szabálytalanul fedezte a labdát a támadó, így érvénytelenítette találatot. Alig tíz perc telt el a második félidőből, amikor a házigazda egy villámgyors kontra végén ismét kétgólosra növelte előnyét: egy szegedi labdavesztést követően nem sikerült hatékonyan visszatámadni, így Kocsis a kilépő Deák helyén megiramodva kiugratta Sejbent, aki egy az egyben vezethette Takácsra, majd eltolta mellette és higgadtan bevette a szegedi kaput.

Takács tehetetlen volt a harmadik csákvári gólnál (Fotó: Aqvital FC Csákvár)

A 77. percben a csereként beállt Vankó sarokrúgását követően Deák a kapuba sodorta a labdát. A hajrában nagy erőket mozgósított a Szeged az egyenlítés érdekében, de újabb gól már nem született, így elszenvedte idei első vereséget a csapat, amely ezzel visszacsúszott a tabella tizennegyedik helyére. A közvetlen riválisok közül a Dorog, a Szolnok, a Budaörs és a Haladás is nyerni tudott, így kezd igazán szorossá válni az alsóház. – Lehetne vitatkozni arról, hogy mennyire igazságos ez az eredmény, de sajnos a futball nem erről szól – kezdte mérkőzés utáni értékelését Germán Tamás, a szegediek csapatkapitánya. –Kicsit bennmaradtunk az öltözőben, hamar kétgólos hátrányba kerültünk, de dicséret illeti a csapatot, mert kétszer is felálltunk és visszajöttünk a meccsbe. Az elmúlt két fordulóban nem dolgoztunk ki ennyi helyzetet, mint ma, de sajnos rosszul sáfárkodtunk ezekkel. Sajnálom, hogy elveszítettük a veretlenségünket – tette hozzá keserűen. A kék-feketék házi góllövő listáját immáron kilenc találattal vezető Germán hangsúlyozta, mindenképpen győzni szeretnének a következő mérkőzésen. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia március 14-én, szombaton 17 órakor a Budaörsöt látja vendégül a Szent Gellért Fórumban.

Merkantil Bank Liga 27. forduló

Aqvital FC Csákvár–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 3-2 (2-1)

Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 300 néző. Vezette: Antal Péter (Kovács II. Gábor, Máyer Gábor).

Aqvital FC Csákvár:

Markek – Tányéros, Daru (Major, 71.), Kocsis, Sejben, Mészáros, Galambos, Tamás, Mim (Sipos, 80.), Albert, Baracskai (Szabó N., a szünetben).

Vezetőedző:

Visinka Ede.

Szeged-Csanád GA:

Takács – Kuti, Deák, Horváth M., Mohl, Oláh (Hudák, 74.), Zvara (Vankó, 60.), Jovanovic, Gajdos (Kóródi, 71.), Germán, Grumic.

Asszisztensedző:

Paul Ceusan.

Gól:

Daru (2.), Sejben (19., 56.), ill. Germán (31.), Deák (77.).

A bajnokság állása:

(Kiemelt kép: Aqvital FC Csákvár)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.