Sport

Bodó Richárd szerint extrát nyújtott a magyar válogatott

Bodó Richárd szerint extrát nyújtott a magyar válogatott

2020. január 12., vasárnap
Bodó Richárd szerint extrát nyújtott a magyar válogatott

Sérülés miatt nem lehet ott az Európa-bajnokságon Bodó Richárd. A MOL-Pick Szeged átlövője a televízióban követi az eseményeket, és a meccs másnapján a SzegedMa.hu-nak értékelte a látottakat.

– Extra! Nagyon extra volt a csapattól! – mondta nem kis elégedettséggel a hangjában Bodó Richárd a Magyarország–Oroszország Európa-bajnoki csoportmeccsről. – Végig ott voltam a válogatottban, így akkor is, amikor már az oroszok ellen készültünk. Sikerült megvalósítani azokat a taktikai húzásokat, amiket gyakoroltunk. Szegedi csapattársamat, az oroszok egyik kulcsjátékosát, Dimitrij Zsitnyikovot kivették a játékból, kihasználták, hogy az ellenfélnek nem volt jobbátlövője és sikerült beszorítani a játékukat a jobb oldalra –kezdte értékelését Bodó Richárd.

Bodó Richárd örül gólja után, jobbról Bóka Bendegúz a német–dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének 4. fordulójában játszott Magyarország–Egyiptom mérkõzésen Koppenhágában 2019. január 16-án.
MTI/Illyés Tibor

Ahogy a meccs után minden játékos és a válogatott szakmai stábja is kiemelte, a siker kulcsa remek védekezés volt, ami nagyon rövid időre akadozott csak a magyaroknál. Külön kiemelte, hogy Sipos Adrián és Bánhidi Bence az egész meccsen nagyon komolyan "melózott" védekezésben.– Sipi is és Bence is nagyon pontosan és jól védekeztek, ami sokszor megoldhatatlan feladat elé állította az oroszokat. A kapuban Mikler Roli nagyon stabil teljesítményt hozott, sokat és nagyon jó időben védett, elég ha csak az utolsó helyzetre gondolok - fogalmazott. https://www.facebook.com/szegedma/videos/823696298091028/ Bodó Richárd szerint kár lenne tagadni, hogy szerencséje is volt a magyar válogatottnak, de ezért a szerencséért ugyanúgy meg kellett dolgozni, mint a győzelemért. – Esélyünk volt arra, hogy nagyobb különbséggel nyerjünk, de kimaradt két ziccerünk, az oroszok ezt kihasználták. Ugyanakkor nem törtek meg bennünket és vissza tudtuk venni az irányítást. Nem szabad azt nézni, hogy mennyivel lehetett volna nyerni, mert könnyen döntetlen is lehetett volna, a lényeg a két pont – összegzett az átlövő. A folytatásban a dánok ellen lép pályára a válogatott. A világsztárokkal teletűzdelt csapattal szemben nagyon nehéz dolguk lesz a magyaroknak. – Esély mindig van. Nem szabad feltartott kézzel pályára menni és ami talán ennél is fontosabb, felszabadultan és teher nélkül kell játszani a meccsen. Volt már olyan meccsünk a dánok ellen, ahol nem a legjobb keretünkkel készültünk és szoros meccset tudtunk játszani – mondta a hétfőn este fél 9-kor kezdődő mérkőzésről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.