Sport

Zsótér Donát: Nem értem mire föl volt a k.rva gyengézés

Zsótér Donát: Nem értem mire föl volt a k.rva gyengézés

2019. augusztus 4., vasárnap
Zsótér Donát: Nem értem mire föl volt a k.rva gyengézés

Az Újpest FC 3-1-es vereséget szenvedett a Puskás Akadémia ellen az OTP Bank Liga NB I. nyitófordulójában. A lila-fehér szurkolók a mérkőzés során többször is távozásra szólították fel a klub belga tulajdonosát, valamint Nebojsa Vignjevicet, a csapat vezetőedzőjét. A fanatikusok a kedvenceik játékát is trágár szavakkal illették, Zsótér Donát, az Újpest kisteleki játékosa nem ért egyet a kritikával.

- Ha rosszmájú akarnék lenni, azt mondanám, hogy nem történt meglepetés, hiszen utoljára 2014-ben tudott nyerni az Újpest a nyitófordulóban. Ezzel együtt gondolom nem ilyen kezdésről álmodtak.

- Így van, győzni szerettünk volna – kezdte Zsótér Donát, az Újpest kisteleki játékosa. - Ez volt az első mérkőzésünk, így még nem dőlt össze a világ. Szerettünk volna nyeri és erre meg is volt az esélyünk, de sajnos nem éltünk ezzel. A Puskásnak nem sok lehetősége volt, de azokat kihasználta. Kicsivel nagyobb szerencsével meglehetett volna a döntetlen, de most nem jött össze. Megyünk tovább.

- Az látszódott, hogy nagyon akarnak, viszont az is szembetűnő volt, hogy még szezon eleji formában van a csapat. Hogy érezte ezt belülről?

- Igen, ráadásul a pálya is kicsit furcsa volt. Most tapasztaltuk meg először, hogy milyenek a körülmények az Illovszky Stadionban. A mérkőzés előtt fellocsolták a pályát, így szokatlanul gyors volt, de nem szabad erre fognunk a vereséget. Sok volt a ki nem kényszerített hiba a játékunkban, az átvételek és a passzok minősége sem volt megfelelő. Sajnáljuk, hogy így alakult a mérkőzés. Azt gondolom, hogy jó úton járunk, megvoltak a helyzeteink, ha ezeket ki tudjuk használni a jövőben, akkor eredményesebbek leszünk.

- A szurkolók viszonylag korán türelmetlenné váltak. Mennyire nehéz ilyenkor függetlenítenie magát attól, amit a közönség skandál?

- Őszintén, engem hidegen hagy, hogy mit skandálnak a szurkolók. Nem tudom, hogy mire föl volt ez a "k.rva gyengézés". Ez volt az első meccsünk, szerintem nem történt tragédia. Nekik ez a véleményük, ettől mi nem leszünk kevesebbek. Csináljuk tovább a dolgunkat, aztán meglátjuk, hogy mi lesz.

- És mi lesz? Idén mire lehet képes az Újpest?

- Minden évben kitűzünk egy célt, tavaly sajnos lemaradtunk az Európa-ligáról, ezt idén szeretnénk elérni. A kupában is szeretnénk jól szerepelni. Úgy gondolom, hogy az erőnk és a kitartásunk megvan ehhez, úgyhogy már csak a góloknak és az eredményeknek kell jönniük.

OTP Bank Liga, 1. forduló:

Újpest FC – Puskás Akadémia FC 1–3 (0–2)

Illovszky Rudolf Stadion, 2707 néző, vezette: Vad II.

Gól:

Balázs B. (52.), illetve Henty (13., 31.), Knezevic (69.)

Sárga lap:

Zsótér (27.), illetve Hadzsiev (46.), Nagy Zs. (53.), Kiss T. (92.) (Kiemelt kép: Újpest FC)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.