Sport

MOL-Pick Szeged: futás, kondi, taktika, csapatépítés és szieszta

MOL-Pick Szeged: futás, kondi, taktika, csapatépítés és szieszta

2019. július 30., kedd
MOL-Pick Szeged: futás, kondi, taktika, csapatépítés és szieszta

Nem sokat készült Szegeden a MOL-Pick Szeged. A hagyományos csapatbemutató után két napi felmérés és ráhangolás után elutaztak a szlovéniai Roglára, ahol megkezdődött a felkészülés legkeményebb szakasza. Hogy mennyire kemény, azt jól mutatja, hogy Bánhidi Bencét hétfőn délután az ágyában értük utol délutáni pihenője után.

- Amikor kerestem délben, azt írta, hogy alszik egyet és utána visszahív. Edzőtáborban kötelező a szieszta?

- Ha kötelező lenne sem esne nehezemre. Most tartunk a felénél, nekem most jött el kisebb holtpont, állva el tudtam volna aludni. De ezzel nincs semmi baj, kemény munkában vagyunk, el is fáradunk becsülettel.

- Úgy hallottam, hogy a roglai labdarúgópályán a focisták nem futnak annyit mint a szegedi kézilabdázók.

- Nem nagy távolság a napi penzum, de annál intenzívebb. Sprintekből áll és ezt mindennap teljesítenünk kell, félórát futunk. Reggeli után a konditeremben vagyunk, így délelőtti részben megkapjuk azt a terhelést, ami fizikálisan készít fel a szezonra. Délután már előkerül a kézilabda, ott a taktika kapja a főszerepet. Ha mindettől nem fáradna el valaki, akkor a végén az egymás elleni játékban tuti kinyúlunk.

- Nem sok szabadidejük marad. Egyáltalán van olyan, amikor azt nem a szobájukban töltik?

- Egy ilyen edzőtábor a felkészülés mellett arról is szól, hogy a csapattá érjünk, együtt legyünk, visszarázódjunk a rendes ritmusba. A szakmai stáb figyel erre is, így minden harmadik nap a délutáni edzés helyett szabadok vagyunk. Voltunk már libegőzni, húst sütögetni. Persze ezek nem örült bulik, arra erőnk sem lenne.

- Pénteken a reggeli edzés után jönnek haza. Hogy alakul a folytatás?

- A hétvégén nem edzünk, legközelebb majd hétfő délután találkozunk, folytatjuk a munkát Szegeden. Sokat nem kell várni az első edzőmeccsre sem, szerdán jön hozzánk a Vác, majd szombaton a Dabas. Jönnek a felkészülési tornák és augusztus utolsó napján a Csurgó ellen már bajnokit látszunk. Unatkozni nem lesz időnk.

(fotók: www.pckhandball.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.