Sport

Kiütéses vereséget szenvedett a MOL-Pick Szeged Veszprémben

Kiütéses vereséget szenvedett a MOL-Pick Szeged Veszprémben

2019. május 23., csütörtök
Kiütéses vereséget szenvedett a MOL-Pick Szeged Veszprémben

A MOL-Pick Szeged 35-24-re kikapott a Telekom Veszprém otthonában a K&H Liga döntőjének első mérkőzésén.

K&H férfi kézilabda Liga, döntő, első mérkőzés

Telekom Veszprém-MOL-Pick Szeged 35-24 (13-14)

Veszprém Aréna, 5224 néző. Vezette: Gjeding, Hansen (dánok).

Telekom Veszprém:

Sterbik - Gajic 9/6, Nagy 3, Lékai 3, Blagotinsek 1, Mackovsek 1, Manaszkov 3.

Csere:

Mikler (kapus), Terzic, Nilsson 3, Tönessen 2, Ilics 1, Mahé 2, Nenadics 6. Vezetőedző: David Davis.

MOL-Pick Szeged:Alilovic – Sostaric 2, Maqueda 5, Gaber, Bánhidi 3, Källman 1, Bombac.Csere: Sego (kapus), Zsitnyikov 4, Canellas 8/4, Bodó, Sigurmannsson 1/1, Henigman.Vezetőedző:Juan Carlos Pastor.

Kiállítás:

14, ill. 8 perc.

Hétméteres:

6/6, ill. 8/5

A mérkőzésen kimagasló teljesítményt nyújtó Mikler Roland értékelt a találkozót követően:

A szegediektől Bánhidi Bence, és a másodedző Marko Krivokapic értékelt:

 

 

Online tudósításunk a mérkőzésről:

60. perc:

Kapus nélkül támadt a Szeged, Canellas eladta, Manaszkov pedig félpályáról behajította a labdát az üres kapuba. 35-24 a végeredmény.

59. perc:

Canellas gólt szerzett, ennek ellenére extázisban tombol a veszprémi publikum. Gabert kiállították két percre. Zsitnyikov találatával feljött tíz gólra a MOL-Pick Szeged. 34-24.

58. perc:

Andreas Nilsson megszerezte harmadik gólját, Bánhidi beállóból Miklerbe dobta a labdát. Nenadic átlövésével már tizenkét góllal megy a Veszrpém. Teljesen összeomlott a Szeged. 34-22.

56. perc:

Mahé ellentmondást nem tűrően bombázott a szegedi kapuba, Maqueda újabb próbálkozását kivédte Mikler, de a következő támadásnál elegánsan átemelte a spanyol a veszprémi kapust, ráadásul Mahét lökés miatt kiállították két percre. 32-22.

54. perc:

Maqueda átlövése megtöri a régóta tartó szegedi gólcsendet, Mahé passza után Manaszkov vette be Sego kapuját a bal szélről. A túloldalon ismét Maqueda góljával zárkózik a Szeged, 31-21.

53. perc:

Sostaric lövésénél a kapufa kisegíttette a hazaiakat, Nenadic góljával tíz, majd Mackovsek találatával már tizenegy gól a Veszprém előnye. 30-19.

51. perc:

Tonnesen átlövését mellétolta Sego - hosszú idő után tudott hárítani a szegedi hálóőr. A szegedi támadás elhal, a kontrából Mahé betalál, rögtön utána Nilsson is gólt szerez, így már kilenccel megy a Veszprém. Ez már kiütés. 28-19.

49. perc:

Sigurmannsson hétméteresére Sterbik állt a kapuba, nem kellett azonban játékba avatkoznia, mert az izlandi csúnyán fölé lőtte a labdát. Nenadic alacsonyan ellőtt labdája besurrant a kapuba. A túloldalon Mikler újabb bravúrt produkált, az ellentámadás végén pedig Gajic hétgólosra növelte a veszprémi előnyt. Összezuhant a Szeged. 26-19.

47. perc:

Lékai gólt szerzett, ráadásul kiharcolt egy két perces kiállítást Gaber részére. Sostaric jobb szélről próbálkozott, Mikler azonban hárított. Elképesztő amit az egykori szegedi kapus művel ezen a meccsen! Mire ezt leírom, egy újabb átlövést tolt mellé. 24-19.

46. perc:

Újabb kétperces kiállítás borzolja a hazaiak kedélyét: ezúttal Ilicset küldték ki a játékvezetők. Közben kisebb csetepaté alakult ki a pályán: Sostaric és Terzic szólalkozott össze, de nem történt komolyabb balhé. Az eset végén büntetőt kapott a Szeged, melyet Sigurmannsson bevágott. 23-19.

44. perc:

Gajic újabb hétméterest értékesített. Bánhidi lövését lábbal védte a szenzációs formában játszó Mikler Roland. Nenadic a túloldalon ziccerből ötgólosra növelte a hazaiak előnyét. Közben Canellas lent maradt a földön, a spanyol játékos ápolásra szorul. 23-18.

43. perc:

Mackovsek két percet érően szabálytalankodott Bánhidivel szemben, az esetért járó büntetőt Canellas a keresztlécre vágta, ahonnan a labda a gólvonalra pattant. Elsőre úgy tűnt, hogy nem volt bent, de a játékvezetők végül megadták a találatot. Ez kulcsmomentum lehet! 21-18.

42. perc:

Bodó támadó szabálytalanságot vétett, Ricsi sajnos csak halovány önmaga az igazi Bodó Ricsinek a mai napon. Gajic hétméteresével már néggyel megy a Veszprém. 21-17.

40. perc:

Manaszkov kísértetiesen hasonló gólt szerzett, mint egy perccel ezelőtt. Juan Carlos Pastor letette a T-betűt az asztalra. 20-17.

38. perc:

Keményen, de szabályosan védekezik a Szeged, egy ellentámadást követően Kallmann ziccerben mehetett Miklerre, de a kapus hárított. Henigmant kiszórták két percre, a támadás végén Manaszkov a bal szélről betalált. 19-17.

36. perc:

Manaszkov kiszorított szögből cunderral próbálkozott, kevés sikerrel. Zsitnyikov átlövését védte Mikler, Gajic végigrobogott a pályán, majd kihasználta a ziccert. Újra a hazaiak vezetnek. 18-17.

35. perc:

A Nilsson által kiharcolt hetest Gajic értékesítette. A másik oldalon Bánhidi harcolt ki büntetőt, de azt Sigurmannsson kihagyta, vagy fogalmazzunk inkább úgy, hogy Mikler hárította bravúrral. 17-17.

34. perc:

Kallmann a baloldalról, Nenadic középről szerzett gólt. Maqueda átlövését követően a labda elemi erővel vágódott a kapuba. 16-17.

33. perc:

Nenadic Henigman mellől könnyedén bevette Sego kapuját. Bombac tekergőzött át a veszprémi falon, de a lövését védte a kapus, a kontra végén pedig Nagy László kiegyenlített. 15-15.

31. perc

: A helyi műsorközlő ismertette a hivatalos nézőszámot: összesen 5224-en látogattak ki a döntő első felvonására. A második játékrész első akcióját a szegediek vezették, Zsitnyikov átlövéssel kísérletezett, de faultolták, a labda maradt a Szegednél. Bánhidi beállóból kétgólosra növelte a szegedi előnyt. 13-15.

Íme, az első félidő legszebb találatai:

 

Félidő: 13-14

 

30. perc

: Ilics ezúttal csúnyán fölé lőtte a labdát, a túloldalon támadó faultot látott a játékvezető, így két másodperccel a játékrész vége előtt a Veszprém támadhatott, Gajic azonban már a dudaszót követően lőtte el a labdát, így a gólja érvénytele. A szünetre egygólos szegedi előnnyel vonulhatnak a csapatok. 13-14.

29. perc:

Tonnesennel szemben keményen, de szabályosan védekezett Gaber, a labda maradt a hazaiaknál, Ilics pedig bombagólt ragasztott Sego kapujába. A túloldalon egy végletekig kijátszott támadás végén Canellas átlövésből, a lábak erdején keresztül bevette a hazaiak kapuját. 13-14.

28. perc:

Blagotinsek megkapta a harmadik kettő percét is, ezzel számára véget ért a mai találkozó. Canellas kiharcolt egy hétméterest, melyet Mikler lábbal hárított.

27. perc:

Iliccsel szemben jól védekezett Maqueda, a túloldalon Bodó első kísérletét védte Mikler, akárcsak a túloldalon Manaszkov ziccerét Sego.

26. perc:

Nenadic középről fölé pattintotta a játékszert. Canellas lövését blokkolta Terzic, egy sikertelen veszprémi próbálkozást követően ellentámadást vezetett a Szeged, mely végén Canellas remek ütemű bejátszását Sostaric gólra váltotta. Átvette a vezetést a Pick, nem csoda, hogy Davis időt kért. 12-13.

25. perc:

Henigmant látta szabálytalannak a dán játékvezető, ezért kiküldte két percre. A veszprémi akció végén, Gajic próbálkozásánál a keresztléc kisegítette a vendégeket. Bánhidi villanásával kiegyenlített a Szeged. 12-12.

24. perc:

Zsitnyikov bejátszása pontatlan volt pontatlan volt Bánhidinek, a túloldalon Sego bravúrral védett. Zsitnyikov újabb remek gólt szerzett, majd egy labdaszerzést követően Sostaric is betalált. Feljött egy gólra a Szeged! 12-11.

22. perc:

Zsitnyikov szemkápráztató gólt ragasztott Sterbik kapujába - az orosz játékos estében, a háta mögött csavarta be a labdát a pipába. A túloldalon Gajic hétméteresével visszaállt a háromgólos differencia. 12-9

20. perc:

Egy remek összjátékot követően háromgólosra növelte előnyét a bakonyi együttes. Juan Carlos Pastor időt kért. 11-8.

18. perc:

Passzív jelzésénél Canellas átlövésből mellé durrantott. Lékai passza után Tonnensen emelkedett mindenkinél magasabbra és vette be Alilovic kapuját. 10-8.

16. perc:

Kettős emberhátrányban, taktikusan, elnyújtva támadott a Veszprém ráadásul gólt is szereztek az akció végén. A túloldalon Sterbik egy fantasztikus bravúrral fakasztotta dalra a hazai tábort, de a labda maradt a Szegednél, és Canellas ezt kihasználva bevette a veszprémi kaput. Lékai találatával ismét átvette a vezetést a Veszprém. 9-8.

14. perc:

Blagotinsek újbóli kiállítása után emberelőnyben támadt a Szeged, Bánhidi pedig kihasználta az adandó alkalmat és kiegyenlített. Lékai lövését lábbal hárította Alilovic, de a labda maradhatott a Veszprémnél, és átvették a vezetést. A túloldalon Maquedaval szemben Nagy szabálytalankodott, így ő is a kiállítás sorsára jutott. Az esetért járó hétméterest Canellas belőtte Mikler kapujába. 7-7.

13. perc:

Mackovsek lövése a keresztlécről kivágódott. Zsitnyikov bejátszása után Kallmann beállóban rálépett a vonalra, így a Veszprém fordulhatott, a támadás végén Lékai megszerezte első gólját a meccsen. 6-5.

11. perc

: Nagy László a nevéhez méltóan nagy kedvvel játszik, ezúttal a jobboldalról vette be Alilovic kapuját. Zsitnyikov átlövésénél esélye sem volt Sterbiknek. 5-5

9. perc:

Lékai harcolt ki büntetőt, melyet Gajic magabiztosan gólraváltott. Nem sokáig örülhettek a hazaiak, mert Maqueda egy látványos góllal visszavette csapata számára a vezetést. Blagotinsek visszatért a kiállításból és egyből bevette a szegedi kaput. 4-4.

8. perc:

Nagy átlövését Alilovic kitolta, az ellentámadás végén Canellas góljával ismét a Szegednél az előny. 2-3.

6. perc:

Nagy betörésével átvette a vezetést a Veszprém, a túloldalon Blagotinsek letarolta Bánhidit, amiért a hazai játékos két percet kapott, a Szeged meg hétméterest. Canellas ezt is bevágta! 2-2.

4. perc:

Lékai középről próbálkozott átlövéssel, Alilovicsnak azonban nem okozott gondot a lövés. Maqueda is átlövéssel igyekezett bevenni a veszprémi kaput, az ő lövése viszont csúnyán fölé szállt. A Veszprém első gólja is hétméteresből született, méghozzá Gajic jóvoltából. 1-1

2. perc:

A hazaiak kezdték a találkozót. Az első támadás végén Nagy bejátszása nem jutott el a címzetthez, jól védekezett a Szeged. A túloldalon Bánhidi kiharcolt egy hétméterest, amit Canellas higgadtan értékesített. 0-1.

18:27: A Nemzeti Himnuszt követően már nincs más hátra, mint maga a mérkőzés!

18:24: A csapatok bemutatása zajlik jelenleg, a szegedi játékosok természetesen óriási füttykoncert közepette vonultak be a pályára. 18:22: A szegediek sérülés miatt nem számíthatnak Alen Blazevic játékára, valamint némi meglepetésre kimaradt a keretből Balogh Zsolt is. Juan Carlos Pastor az M4 Sportnak azt nyilatkozta, hogy két fiatal játékosnak szerepelnie kell a jegyzőkönyvben, Balogh pedig azért marad ki, mert olyan játékos kell ezen a meccsen, aki mindkét irányban (támadás-védekezés) jól tud játszani.

18:20: A két csapat eddig összesen 36 alkalommal találkozott egymással a bajnoki döntőben, a bakonyiak 26 győzelmet arattak, míg a szegediek 10-szer diadalmaskodtak a fináléban.

18:16: Köszöntjük a kedves olvasóinkat a csordultig megtelt Veszprém Arénából, ahol rövidesen elkezdődik a férfi kézilabda K&H Liga döntőjének első felvonása a Telekom Veszprém és a MOL-Pick Szeged csapatai között.

A mérkőzés beharangozóját

ITT

olvashatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.