Sport

Bánhidi Bence: Egyelőre nem tudom, mi történt velünk

Bánhidi Bence: Egyelőre nem tudom, mi történt velünk

2019. május 24., péntek
Bánhidi Bence: Egyelőre nem tudom, mi történt velünk

Érthetetlen összeomlás után súlyos vereséget szenvedett a MOL-Pick Szeged a férfi kézilabda bajnoki döntő első mérkőzésén a Telekom Veszprém ellen. A 35-24-es végeredmény után a vasárnapi visszavágón kevés esély maradt a címvédésre. A tegnap történteket a szegediek beállójával, Bánhidi Bencével elemeztük.

- Nem hittem volna, hogy reggel 8-kor visszaír, hogy most hívhatom az interjú miatt. Gondolom nem sokat aludt.

- Ha megnyerünk egy meccset, akkor is nagyon nehezen megy az alvás. Így meg... szinte semmit. Járt az agyam és próbáltam rájönni, hogy mi történt velünk.

- Mire jutott?

- Nem lettem sokkal okosabb. Az biztos, hogy nem először roppantunk össze a második félidőben, vagy mondhatom úgy, hogy maradtunk az öltözőben. Sem a meccs előtt, sem a szünetben nem éreztem, hogy baj lenne. Motiváltak voltunk, nyerni akartunk és nem játszottunk rosszul. A Veszprém kőkeményen felkészült belőlünk, de mi is belőlük. Látszott is, hogy jobbára csak büntetőből, vagy kisebb-nagyobb védelmi hibákat kihasználva születtek gólok mindkét oldalon.

- Az első félidőben volt egy 3-4 perces megingás, amit nagyon gyorsan korrigáltak. Ez miért nem ment a második félidőben is?

- Volt válaszunk a Veszprém minden húzására, így amikor elmentek először 3 góllal, egy időkéréssel sikerült átlendülnünk ezen. A 40. percben, ugyanolyan szituációban kértünk időt, ugyanúgy volt válaszunk, de akkor nem tudtunk váltani. Mikler Roli nagyon jól védett – igaz mi sokszor nem állítottuk nehéz feladat elé, mert pontatlanul lőttünk. A félidő közepére el is bizonytalanodtunk, és ugyanúgy mint a Szkopje ellen az első meccsen, csak asszisztáltunk az ellenfél játékához. Érthetetlen. Elhiheti, hogy máson sem jár az agyam a lefújás óta, de még mindig nem tudom mi történt velünk. Szétestünk, de nyilván ennél azért mélyebben is meg kell vizsgálni a történteket.

- Marko Krivokapics azt mondta a meccs után, hogy nem a megbeszéltek szerint játszottak.

- Nem tudok vele vitatkozni, sőt az is igaz, hogy nem először történt meg. Olyan, mintha lenne egy pánikgomb, amit megnyom a csapat és fejetlenül kezdünk játszani. Pedig ezerszer átbeszéljük, ezerszer átrágjuk és mégis. A Veszprém és a Vardar sem annyival jobb csapat nálunk, mint amennyivel nyertek ellenünk. A Szkopje ellen ezt a második meccsen megmutattuk, a veszprémiek pedig először tudtak nyerni a szezonban ellenünk. Saját magunkat löktük mindkétszer a gödörbe. Tudja mi a legbosszantóbb, és amin nagyon nehéz túltenni magam?

- Hallgatom!

- Egész évben azért dolgoztunk, hogy tavasszal teljesítsük az elvárásokat. Ősszel remekül ment minden, remek alapokat raktunk le, a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is tekintélyt építettünk magunknak. Megmutattuk, hogy nem a levegőbe beszélünk, amikor a bajnoki címvédést, kupagyőzelmet és Final4-t tűztük ki célként. Most meg mindent dobhatunk a kukába emiatt a két meccs miatt.

- Döcögött a játékuk egész tavasszal. Nem érezték, hogy baj van?

- Ha hibáztunk, akkor akár meccsen belül is tudtunk javítani mindig és az edzéseken pedig aprólékosan javítottunk mindent. Semmi nem utalt arra, hogy így összezuhanunk. Európa legjobb 6-8 csapata közé tartozunk és ez most is igaz. A lehetőségeink, a játékosállományunk alapján mindenképpen. De ameddig ilyen hibákat elkövetünk, mindez csak egy statisztikai adat marad.

- Idő alig van a visszavágóig. Mit tudnak tenni ebben a helyzetben?

- A szakmai stáb elemzi a meccset és ma már videózunk. Nem hiszem, hogy meglepő amit mondok, lesz mit elemezni. Edzünk, készülünk és próbáljuk összerakni magunkat a vasárnapi meccsre. Megmutattuk a Vardar ellen is, hogy képesek vagyunk felállni a földről.

- Lát arra esélyt, hogy vasárnap este 8 körül aranyérmesként zárják az évet?

- Az első Vardar meccs után is azt mondtam, hogy sportolók vagyunk, nem tehetjük meg és nem is tudnánk megtenni, hogy legyintünk egyet és azt mondjuk, hogy ez úgyis elment. Ha beleállunk a meccsbe és az elején sikerül kibillenteni a Veszprémet a ritmusából, akkor lehet egy minimális sanszunk. Ehhez viszont a csapat minden tagjának élete legjobbját kell nyújtania. A realitás azonban azt mondatja velem, hogy a végén nem mi pezsgőzünk majd. Nekünk úgy kell lejönnünk a pályáról, hogy az utolsó leheletünkig küzdöttünk, mindent megtettünk és a legfontosabb, hogy a második meccset meg kell nyernünk.

A MOL-Pick Szeged hivatalos oldalának adott interjút Szűcs Péter Ernő a MOL-Pick Szeged elnöke. A klubvezető érthető csalódottsággal beszélt a súlyos vereséggel zárult csütörtöki mérkőzésről. „A lefújás után szomorúság töltött el, mert láttam, hogy a szegedi szurkolók mennyire csalódottak. Többet, sokkal többet érdemeltek volna a szurkolók, akik eljöttek bennünket buzdítani. Azt is tudom, hogy akik otthonról szurkoltak, azok is milyen csalódottak. Érthetően. Mindenkitől elnézést kérek!” Szűcs Ernő Péter hangsúlyozta, hogy a klub 57 éves történelme során nagyon hosszú utat járt be, Európában is jegyzett csapattá vált, éppen emiatt nem engedhet meg magának olyan eredményeket, mint a Vardar elleni BL negyeddöntő, vagy a csütörtöki bajnoki döntő hozott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.