Sport

Labdarúgás: szüksége van a tétmérkőzésekre a Szeged 2011-nek

Labdarúgás: szüksége van a tétmérkőzésekre a Szeged 2011-nek

2017. július 28., péntek
Labdarúgás: szüksége van a tétmérkőzésekre a Szeged 2011-nek
szeged_201107_gs

A Ceglédi VSE ellen kezdi meg vasárnap az NB II 2017/2018-as szezonját a Szeged 2011-Grosics Akadémia. A keret átalakult, a kispadra új szakmai stáb ült le. A csapat új vezetőedzőjével, Supka Attilával beszélgettünk a felkészülési mérkőzések tapasztalatairól, illetve arról, mire lehet képes a gárda az új idényben.

Öthetes felkészülés végéhez közeledik a csapat. Várják már a játékosok a szezonrajtot?

- Természetesen. Csak a száraz munkával, edzésekkel, tesztmeccsekkel nehéz felkészíteni a játékosokat egy új szezonra, nem lehet összehasonlítani a felkészülési mérkőzéseket és a tétmeccseket ilyen szempontból. Sokat dolgoztunk az elmúlt hetekben, készen állunk a rajtra.

Kilenc új játékos – Andrej Causic, Onisor-Mihai Nicore, Papp Ferenc, Ikonomu Konsztantinosz, Katona Máté, Balázs Richárd, Beke Péter, Molnár János, Szabó Péter – csatlakozott az előző szezonhoz képest a kerethez, bár nyilván Önnek meg kellett ismernie mindenkit, ez mennyire sikerült?

- Úgy érzem, sikerült az elmúlt hónapban minden játékost megismernem, a régieket és újakat egyaránt. Sikerült mindenkivel megfelelően kommunikálnunk, beszélgetnünk, felmérni, hogy ki milyen állapotban van, hogyan lehet a csapat segítségére. Mindenki keményen dolgozik, tisztában vagyok a játékosaim képességeivel, de majd csak akkor derül ki igazán, hogy mire vagyunk képesek, ha elkezdődik a szezon.

A felkészülés elején azt mondta, hogy a gárda előző idényben mutatott stabil védekezésére lehet alapozni, de meg kell találni azokat a játékosokat, akik tudják segíteni a támadójátékot. Sikerült megtalálni ezeket az embereket?

- A rendelkezésünkre álló keretek között igyekeztünk megerősíteni a csapatot, többen is érkeztek szinte minden posztra. Bízom benne, hogy ezek a játékosok képesek lesznek előrelendíteni a csapat szekerét és hozzátenni a támadójátékhoz azokat a dolgokat, amiket elvárunk tőlük annak érdekében, hogy eredményesebben szerepelhessen a gárda.

Több felkészülési mérkőzést játszott a csapat, sokat utazott, milyen konzekvenciákat lehet levonni ezekből a mérkőzésekből? Mit látott, amin még mindenképpen dolgozni kell?

- Természetesen sokat kell még dolgoznunk, már csak azért is, mert más rendszerben, más játékfelfogásban szeretném látni futballozni a csapatot, mint ahogy azt az előző bajnokságban tette. Ennek megfelelően még időre van szükség, hogy a játékosok megszokják az új rendszert, de azt gondolom, hogy a felkészülés alatt mérkőzésről mérkőzésre fejlődtünk, és egyre inkább látom az elképzeléseimet megvalósulni a pályán. Ahogy azt már említettem, ehhez viszont elengedhetetlen, hogy tétmeccseket játsszunk, hiszen ott derül ki igazán a játékosokról, hogy ki mennyire bírja a nyomást, ki hogy teljesít igazi versenyhelyzetben.

Az egy hónapos felkészülés után a Ceglédi VSE ellen kezdődik a szezon a Szeged-Grosics számára. Annak tükrében mennyire nehéz felkészülni az ellenfélből, hogy minden csapatnál történtek változások nyáron?

- Igyekeztünk feltérképezni a Ceglédet, két alkalommal is megnéztük őket felkészülési mérkőzésen, próbáltuk kielemezni a játékukat, igyekszünk a csapatnak is felhívni a figyelmét arra, hogy mik az erősségeik és melyek azok a dolgok, amelyekben nem olyan jók. Ezen felül az is fontos, hogy az én csapatom is megfelelő stílusban, az ellenfél gyengéit kihasználva futballozzon. Azon persze még dolgoznunk kell, hogy tökéletes legyen a csapatjáték, de vasárnapra készen fogunk állni a találkozóra.

Mik az elvárások a csapattal szemben az egész szezont illetően?

- Ahogy azt már említettem, bár tisztában vagyok a játékosaim képességeivel, fontos, hogy bajnokikon, tétmérkőzéseken is lássam őket futballozni. Azt azért elmondhatom, hogy szeretnénk a tavalyi helyezéshez képest előre lépni, mind a tabellán elfoglalt pozícióban, mind eredményességben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.