Sport

Kézilabda: egy győzelemre az alapszakasz elsőségtől a MOL-Pick Szeged

Kézilabda: egy győzelemre az alapszakasz elsőségtől a MOL-Pick Szeged

2017. május 10., szerda
Kézilabda: egy győzelemre az alapszakasz elsőségtől a MOL-Pick Szeged
pick-gyongyos012kf

Érvényesítette a papírformát Juan Carlos Pastor együttese és hat góllal győzte le a már biztos kieső Balmazújvárost.

Juan Carlos Pastor

nem számíthatott

Alen Blazevicre

és

Sergej Gorbokra

sem a Balmazújváros elleni mérkőzésen, míg

Balogh Zsolt

pihenőt kapott a válogatott dánok elleni oda-vissza párharca után. A vendégek már biztos kiesőként érkeztek Szegedre, ennek ellenére fej-fej mellett haladtak a csapatok a hetedik percig, ekkor 4-4 állt az eredményjelzőn. Ezután

Bóka Bendegúz

, majd egy labdaszerzés után

Thiagus Petrus

talált be, a játékrész feléhez közeledve pedig

Sostaric

találatával már 9-5-re húzott el a Pick. A megszerzett 3-4 gólos előnyt egészen a félidő végéig vitte a hazai csapat, majd a szünet előtt még rá is pakolt, így 17-12-vel vonulhattak szünetre a felek. A folytatásban is magabiztosan tartotta megnyugtató előnyét a Szeged, ám a vendégek 24-19 után zsinórban három gólt szereztek, ráijesztve ezzel kicsit a hazai csapatra, több hiba is becsúszott ekkor a szegedi játékba. A végén aztán egy

Sierra

bravúrt követően megrázta magát a hazai gárda és zsinórban szerzett öt góljával lezárta a mérkőzést. A 30-24-s döntetlen azt is jelenti, hogy már csak egy győzelemre van a MOL-Pick Szeged az alapszakasz elsőségtől, amit hazai pályán harcolhat ki szombaton a Balatonfüred ellen.

Férfi kézilabda NB I. 24. forduló

MOL-Pick Szeged - Balmazújvárosi KK 30-24 (17-12)

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás.

MOL-Pick Szeged:

Sego - Sostaric 2, Buntic 2, Skube 4/3, Bánhidi 4, Thiagus Petrus 5, Bóka 2. Csere: Sierra (kapus), Zubai 1, Pedro 2/1, Obranovic, Bodó 6, Fekete B. 1.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Balmazújváros:

Paul - Dioris 1, Stojanovic 2, Rasic 1, Balázs 2, Curuvija 1, Kekezovity 4/1. Csere: Pásztor I. (kapus), Bali 3, István, Hanták 4/2, Temesvári 2, Jordán 3, Vranac, Martinez.

Vezetőedző:

Tréki Tamás.

Hétméteres:

4/5 ill. 2/3

Kiállítás:

8 perc ill. 4 perc

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.