Sport

Kajak-kenu: jól sikerült a start Nagy Biankának

Kajak-kenu: jól sikerült a start Nagy Biankának

2017. május 17., szerda
Kajak-kenu: jól sikerült a start Nagy Biankának
nagy_bianka_rangsorolo_mkksz

Remekül indította az évet a DÉMÁSZ Szeged VE fiatal versenyzője, Nagy Bianka: a 16 éves kenus egyéniben és párosban győzni tudott a hétvégén, a Maty-éren rendezett rangsorolón, ezt követően pedig a válogatókra koncentrál.

C1 200 méteren és

Sáling Laurával

alkotott párosával ugyanezen a távon sem akadt jobb

Nagy Biankánál

a hétvégén a Maty-éren megrendezett felnőtt, ifjúsági és parakenu versenyen. Ha mindehhez hozzávesszük, hogy párosban 500 méteren még egy második hely, valamint a felnőtt mezőnyben szintén 500 méteren egy negyedik hely a mérleg a tavaly az év női ifjúsági kenusa számára, akkor megállapíthatjuk: kezdetnek nem hogy nem rossz, hanem egészen remek! "A kétszáz egyesem jó pálya volt, ott nagy előnnyel tudtam nyerni, ebben biztosabb is voltam. A verseny előtt éreztem is, hogy jobban megy a kétszáz. A felnőttek között, 500 méteren futott negyedik helyben úgy érzem, maradt egy kevés a pályámban, bár dobogózni nem tudtam volna. Jó, hogy ez úgymond egy tét nélküli verseny volt, így nyugodtan tesztelhettem. Reméljük, év közben jobb lesz az ötszáz méteren. A párosom egy elég pozitív visszaszerzés, hiszen a párom, Sáling Laura nemrég jött át kenuzni, eddig kajakozott. Nem számítottam arra, hogy ilyen jól fog menni, de látom bennünk a fejlődési lehetőséget a válogatóig" – fogalmazott portálunknak Nagy Bianka, aki hozzátette, abból is előnyt kovácsolhatnak, hogy most észrevették a hibákat, a válogatókig pedig még van idejük a közös edzésekre annak érdekében, hogy tökéletesebb pályát mehessenek. A 16 éves kenus Horvátországban egy egyhetes edzőtáborral készült az idei versenyszezonra, a munkába azonban az ott összeszedett vállsérülés szólt közbe. Mostanra már gond nélkül zajlik a készülése és versenyzése, a Maty-éren sem érzett fájdalmat, nem hátráltatta őt. "A formám még nem az igazi, de a sérülés már nem akadályozott. Lesz ez még jobb is" – mondta el állapotával kapcsolatban Nagy Bianka, aki a folytatásban az ifjúsági világbajnokságra kvalifikáló válogatóra készül teljes erejével, ám mindezek előtt a hétvégén a győri maraton bajnokságon áll rajthoz. "Ezen a héten elkezdtünk egy kicsit hosszabbakat evezni, hogy Győrben is jól tudjunk teljesíteni. Ezt követően lesz három hetem a válogatóig, ezen időszak végén kell a formámat a lehető legjobbra csiszolni. Akár duplázni is lehet az Eb-n és a vb-n, viszont nem ugyanazok a számok alkotják a műsort. Számomra az a legfontosabb, hogy a két egyes számomban indulhassak, a páros már csak hab lenne a tortán" – tért ki a folytatásra a DÉMÁSZ Szeged VE tehetsége.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.