Sport

Asztalitenisz: idén is Gyenes Csaba a Tavasz Open győztese

Asztalitenisz: idén is Gyenes Csaba a Tavasz Open győztese

2017. május 11., csütörtök
Asztalitenisz: idén is Gyenes Csaba a Tavasz Open győztese
floratom_05_10_6

A Floratom Szeged AC Probart szervezésében került megrendezésre a II. Tavasz Open szabadidős asztalitenisz verseny. Ezen a versenyen hobby, és olyan szabadidős versenyzők indulhattak, akik a megyei II- III és IV.osztályban játszanak. Lehetőséget kaptak a városi bajnokság A és B csoportjában játszó szabadkai versenyzők is, így a vajdasági fiúk is megmérettethették magukat ezen a tornán. A verseny, a közkedvelt 4 döntős formában bonyolódott. Így az első főtáblás vereség után, még háromszoros esély adódott éremszerzésre. A verseny legfiatalabb versenyzője a 6 éves Kocsis Gergő volt, akit szülei és bátyja is elkísért a versenyre. De nem csak elkísérték őt, hanem „családi vállalás” keretében be is szálltak a játékba. Ezen a napon, a közös mozgásnál jobb családi sportprogram nem is jöhetett szóba, mert itt vállvetve szurkolhattak egymásért.

A legjobbak döntőjébe, a mindig vidám és nagyon labdabiztos Gyenes Csabi - a határokon átívelően finom modorú, ám harcmodorában már kellemetlenül nyesegetős vajdasági újonc Brestyánszki Feri - kedves, közvetlen, ám önmagához szigorú, vesztett labdát nem ismerő szabadkai Klem Pisti – továbbá a sportszerűségében, modorában, játék stílusában kifogástalan, Győrki László került. A négy között, az addig mindenkit legyőző, tanítani való stílusú Győrkit Gyenes, a bekkelgetős de közbe-közbe támadó Brestyánszkit, Klem múlta felül. A Klem-Gyenes döntőben óriási energiákat mozgósított a szabadkai játékos, de pörgetéssel szerzett látványos bravúrjai ellenére sem találta Csaba ellenszerét. Rendre Csaba nyerte a szetteket. Csaba is többször villantott nagyokat tenyeres pörgetéseivel. Istvánnak nem sikerült egyenlítenie, pedig igen tetszetősen játszott. Kettőjük párharcát Gyenes Csaba nyerte 3:0 arányban. Így a vándorkupát ebben az évben ismét Ő hódította el. Külön köszönetet és elismerést érdemelnek a Vajdaságból átutazó sportbarátaink. Továbbá Békei Judit, amiért anyák napján elhozta családját sportolni. Ezen felül az asztaliteniszt évek óta művelő, ahhoz kitartóan ragaszkodó és nagyon sokat fejlődő vásárhelyi Szűcs Timi. Ők Judittal közösen nőként, hősiesen vállalták a férfiak kategóriájában való nem könnyű kihívásokat. Minden versenyzőnek külön köszönjük a részvételt, és a példamutató küzdőszellemet.

Versenyeredmények

Egyéni

A-Döntő

1.Gyenes Csaba (Szentes) 2.Klem István (Szabadka) 3.Győrki László (Floratom-MOAC) 3.Brestyánszki Ferenc (Szabadka)

B-Döntő

1.Szűcs Attila (Mártély) 2.Tóth Roland (Mártély) 3. Dragan Todorovic (Szabadka) 3.Szél József (Röszke)

C-Döntő

1.Köblös Zoltán (Mindszent) 2.Alex Radulovic (Szabadka) 3.Gádzser László (MOAC) 3.Lakatos Mátyás (Szabadka)

D-döntő

1. Huczek Péter (Floratom) 2. Fülöp András (Szeged) 3. Korom Antal (Mindszent) 3. Matheisz Zoltán (Szeged) - A verseny legfiatalabb versenyzője a 10 éves: Kocsis Gergő (Szeged)

Páros

A-Döntő

1.Gyenes Csaba(Szentes) - Győrki László (Floratom-MOAC) 2.Klem István –Lakatos Mátyás (Szabadka) 3. Szűcs Attila – Tóth Roland (Mártély)

B-Döntő

1. Dragan Todorovic - Alex Radulovic (Szabadka) 2. Gádzser László (MOAC) - Fülöp András (Szeged) 3. Kucsera József - Brestyánszki Ferenc (Szabadka)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.