Sport

Labdarúgás: pazar őszön vannak túl Makón

Labdarúgás: pazar őszön vannak túl Makón

2016. december 6., kedd
Labdarúgás: pazar őszön vannak túl Makón
kiskundorozsma-mako014kf

Nem minden szezonban előforduló őszi idényt zártak a makói csapatok: a hagymaváros mindkét együttese a dobogón töltheti a téli szünetet, a szezon első felének befejeztével Karsai Tibor klubelnökkel vontunk mérleget a klub eddigi szerepléséről.

Huszonnyolc mérkőzésen összesen két vereség, két döntetlen és huszonnégy győzelem, plusz hetvenkilences gólkülönbség: még ha nem is ennyire egyszerű összegezni a Makói FC első és második csapatának szereplését, azért az a számokból is kilátszik, hogy a 2016/17-es szezon első fele remekül sikerült a város két csapatának. A megyei I. osztályban szereplő első számú gárda a dobogó második fokán áll a bajnokság első felét követően, a megyekettőben újonc Makói FC II. pedig őszi bajnok lett, miután mindössze egy meccsen, a Zsombó elleni idegenbeli találkozón nem tudott nyerni a Csongrád megyei másodosztályba a nyáron felkerült csapat. „A várakozáson felül szerepelt mind a két csapatunk. A megyekettőben szereplő együttesünk tagjai régóta együtt játszanak, a nyár folyamán hárman érkeztek hozzájuk. Ők korábban magasabb osztályban játszottak, most már rutinból futballoznak, azt mi sem gondoltuk, hogy egy megyeháromból felkerülő csapat veretlenül fogja az ősz végén vezetni a megyei másodosztályt. Jó játékosokról van szó, de a kor felettük is eljár. Nem tudjuk, meddig tart ki a lendületük, de reméljük, minél tovább. A folytatásban is próbálnak úgy szerepelni, hogy minél több meccset meg tudjanak nyerni. Szinte mindenki makói, vagy Makóhoz közeli helyen lakik, nem várható nagy mozgás a télen, de ez elmondható a megyeegyben szereplő csapatunkról is” – mondta el a megyekettőben őszi bajnoki címet szerzett együttesükről

Karsai Tibor

, a Makói FC elnöke. A megyeegyben szereplő, tavaly nyolcadik helyen végzett gárdánál már nagyobb mozgás zajlott a nyáron: mint arra a klubelnök kitért, többen igazoltak el, mint gondolták, de szerencsére július végére sikerült pótolniuk a távozókat, és úgy véli, minőségileg még erősödtek is az átigazolási szezonban. „Talán jót tett a sok változás a csapatnak, fegyelmezettebbek lettek a játékosok, ez a színvonalon is látszódott. Igaz, hogy vereséggel kezdtük a szezont, de aztán rátaláltunk a helyes útra. Volt ugyan egy olyan zakónk, amire senki sem számított, a SZVSE ellen kikaptunk, de az ásotthalmi döntetlen után hat meccset nyertünk zsinórban. Azt is mondhatnám, rosszkor jött a szünet, hiszen jól szerepel a csapat. A Csongrád három ponttal áll előttünk, de ők rögtön az első fordulóban jönnek hozzánk, úgy gondolom, az a meccs döntő lesz, már ha sikerülne őket megverni. Jó tavasz elé nézünk, elsősorban mindenki a saját meccseire fog fókuszálni, de figyelni fogja a többi eredményt is” – foglalta össze a megyeegy második helyén álló csapat teljesítményét Karsai Tibor. A célokkal kapcsolatban a hagymavárosi klub első embere elmondta: egyszerű a képlet, egy helyet szeretnének előre lépni, ezt pedig meg is szeretnék őrizni a tavaszi bajnokság végéig. Hozzátette, a bajnokság megnyerése még csak részsiker lenne, hiszen a versenykiírás úgy rendelkezik, hogy 10 megyei I. osztályú csapat jut fel az NB III-ba, és mivel 19 megye és Budapest bajnoka szállhat harcba, ezért osztályozót kell majd játszani, amennyiben tíznél több csapat vállalná majd a feljutást, így ennek megfelelően is készülnek.

"Vállalnák az NB III-at. Lesz még egy szép lelátónk, öltözőnk, ehhez dukálna egy harmadosztályú csapat. Persze nem dől össze a világ, ha nem jön össze, de ha egy ilyen létesítménnyel gazdagodik a város, akkor nem volna rossz, ha a csapat is egy osztállyal magasabban szerepelne”

– válaszolta arra a kérdésre Karsai Tibor, hogy milyen döntést hoznának abban az esetben, ha a csapat a pályán kivívná a harmadosztályú szereplést.

mako_asotthalom02_gs

Az első csapat esetleges osztályváltása érintheti a második számú együttest is: hiszen amennyiben fentebb lép a Makói FC, akkor a „fakó” is osztályt válthatna – már amennyiben meg tudja tartani helyét a tabellán. Amennyiben viszont nem indul az ősztől az NB III-ban a Makó, akkor a második számú csapat helyzete egyértelmű, függetlenül attól, hogy kivívja-e a feljutást vagy sem, hiszen egy sportszervezet két csapata nem szerepelhet egy bajnoki osztályban. „Még erről nem beszéltünk, menet közben majd ez ki fog alakulni. Azt mondom, ha nagy változás nem történik, akkor tekintettel arra, hogy kilenc ponttal vezeti a csapat a megyekettőt, csodának kell történnie, hogy beelőzzön valaki. Persze nem elképzelhetetlen, mert ebben a hárompontos rendszerben három-négy meccs alatt ez eltűnhet, de hál’istennek bő a keret a csapatnál, közel húsz fővel dolgozhatnak a csapatnál, és bár egy

Béres Róbert

, vagy

Bány Tamás

kiesését megérezné a gárda, de bízunk abban, hogy egyszerre hárman azért nem fognak hiányozni. Az első csapatunknál is meg vannak ezek a húzóemberek, a többiektől több segítség kellene

Kalász Zoltán

és

Gémes Bence

felé, mert így az ellenfelek figyelme is megosztódna. Bennük mindig bennük van a gól, jó lenne, ha mások lábaiból is kijönnének azok a gólok, amik az ősszel bennük maradtak” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Karsai Tibor.

Méhes Tibor

vezetőedző várhatóan hathetes felkészülést vezényel a megyei I. osztályú csapatnak, a télen a tervek szerint magasabb osztályú, vagy román, szerb együttesek ellen tesztelnek Hacker Bencéék a bajnokság második felére. A szereplés mellett még egy kuriózum is akadt a makói klub életében, ugyanis az összes hazai mérkőzésre ingyenes volt a belépés. „A szurkolók száma nem növekedett meg ettől, de aki lejött, az meglepődött, hogy nem kellett fizetni. Bízunk benne, hogyha kész lesz a létesítmény, akkor már többen jönnek ki a mérkőzéseinkre, akkor már kell belépőt szednünk, de az osztálynak megfelelően fogjuk megállapítani a jegyárat. Az ősszel csak a Sárvár és a Videoton elleni kupameccsen kellett fizetni, előbbire 300, utóbbira 500 forintot, de úgy gondolom, ez sem volt sok. A Vidi elleni kupameccs nagy élmény volt a játékosoknak is, ez egy jó inspiráció lehet a keret számára is, hogyha komolyan veszik a kupát, akkor olyan ellenféllel is játszhatnak, akikkel nem mindig találkozhatnak. Láttuk, hogy mit képvisel egy NB I-es csapat a szervezés és a felépítés terén is, jó volt belelátni ezekbe a dolgokba is. Szimpatikus volt a Videoton, barátságosak voltak a játékosokkal, és egy sportszerű meccset játszottak, nem vették félvállról a meccset. Jó őszt zártunk, bízunk a hasonló folytatásban” - zárta a hagymavárosi klub elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.