Sport

Női labdarúgás: kibrusztolta a diadalt a Szent Mihály a Sopron ellen

Női labdarúgás: kibrusztolta a diadalt a Szent Mihály a Sopron ellen

2016. november 6., vasárnap
Női labdarúgás: kibrusztolta a diadalt a Szent Mihály a Sopron ellen
szentmihalysopron

A nehéz talajjal és a defenzív ellenféllel is meggyűjt Zimányi Kovács Anikóék baja, de a szegedi lányok végül lebirkózták a Sopront, és feljöttek a harmadik helyre.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 100 néző
2016. november 6., 14.00
Szent Mihály
FC Sopron
A meccs véget ért.
Játékvezető: Szöllősi Ferenc •* Asszisztens: Brezovai Zoltán, Samu László
3
-
1

Női labdarúgó NB II 9. forduló:

Szent Mihály - FC Sopron 3-1 (1-1).

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 100 néző, vezette: Szöllősi Ferenc (Brezovai Zoltán, Samu László).

Szent Mihály:

Schildkraut - Vass, Harcel, Temesváry, Szántó (Koncz 46'), Szalai, Guth, Cselenák (Horváth O. 69'), Sávai (Szil 69'), Zimányi Kovács, Lipták D. (Lévai 46'). Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.

Sopron:

Polgár - Eper, Kocsis, Kovács K., Kamper, Pásztor (Dömötör 67'), Sudár, Kondor, Gyurasits (Páli 77'), Farkasi (Szommer 77'), Sábján. Vezetőedző: Horváth Gábor.

Gólszerzők:

Szalai Á. (36'), Zimányi Kovács A. (68'), Harcel B. (89'), illetve Sábján R. (23')

Online közvetítésünk:

VÉGE!
90'
Itt a hármas sípszó: három gól, három pont, harmadik hely! Nem volt könnyű meccs, de megvan a fontos győzelem, és ez most a leglényegesebb: szép volt, lányok!
89'
GÓÓÓL 3-1! Itt a harmadik találat, ez a győzelem már zsebben! Hatalmas kavarodás alakult ki a vendégek kapuja előtt, több lövés is levágódott a védőkről vagy a kapusról, végül Harcel Boglárka kotorta a hálóba a bogyót.
85'
Két hatalmas helyzetet dolgozott ki a Szeged, de mindkettő kimaradt. Előbb Szil Tünde 20 méteres kapáslövését hárította Polgár Ágnes, majd Horváth Orsolya cselezte be magát a tizenhatoson belülre, remek löketét szögletre tolta a soproni portás.
79'
Nyomnak a hazaiak, a vendégek pedig arra rúgják a labdát, amerre állnak. A vezetés megnyugtatta a szegedi lányokat, akik mennek előre az újabb találatért.
74'
Az igen aktív és agilis Szalai Ágnest buktatták a tizenhatos környékén, a játékvezető a büntetőpontra mutatott, ám az asszisztens intésére megváltoztatta döntését - az asszisztens azt mutatta, hogy kívül történt a szabálytalanság. A szabadrúgásból nem lett semmi. Teljesen beszorult a Sopron, sorra vezeti támadásait a Szeged. Úgy tűnik, kezd elfogyni a vendégek ereje, reméljük, már nem is lepnek meg bennünket egy váratlan ellentámadással.
69'
Sávai Vivien és Cselenák Kinga helyett Szil Tünde és Horváth Orsolya érkezik a mieinknél.
68'
GÓÓÓL 2-1! Megvan végre a vezetés, Zimányi Kovács Anikó 22 méteres lapos bombája Polgár hasa alatt vágódott a soproni ketrecbe.
66'
Szabadrúgás szabadrúgás után, Zimányi Kovács Anikót nem tudják tartani a vendégek. Óriási mezőnyfölényben a Szent Mihály, de mintha be lennének oltva gól ellen a lányok.
61'
Harcel Boglárka a felső lécet találta telibe egy nagyszerű akció végén, a kipattanót Szalai Ágnes ugyan a hálóba vágta, ám a játékvezető les miatt nem adta meg a találatot.
56'
Ígéretes helyről jöhetett a szabadrúgás, ismét Szalai Ágnes és Zimányi Kovács Anikó álltak a labda mögé, Szalai gurította le, Zimányi Kovács szúrta rá laposan, erre viszont most számított Polgár Ágnes hálóőr, s magához ölelte a lasztit.
55'
Zimányi Kovács Anikó megint tarthatatlanul tört előre, a tizenhatos előterében vágták fel.
51'
Zimányi Kovács Anikó faképnél hagyta védőit, hatalmas sprinttel tört kapura, lövése viszont célt tévesztett. Támad, támad a Szent Mihály, nagy erőket mozgósít a vezetésért.
47'
Ahogy várható is volt, heves rohamokkal nyitotta a második felvonást a Szent Mihály. Szalai Ágnes szabadrúgása után lepattant a labda, ígéretesen alakult a hazai akció, melyet Zimányi Kovács Anikó fejezett be lövéssel, Polgár Ágnes a helyén volt, s hárított.
46'
Szántó Adrienn és Lipták Dóra helyére Koncz Bernadett és Lévai Nikolett érkezett a szünetben, Cserenkó Szabolcs tehát kettős cserével frissítette csapatát.
46'
1-1-ről folytatjuk tehát, 45 perce van a szegedi együttesnek arra, hogy döntésre vigye a dolgot, újabb gólt, gólokat szerezzen, és a három pontot bezsebelve a Budaörs elé vágjon a tabellán.
SZÜNET!
45'
Nem vezettek eredményre a szentmihályi rohamok, rendre az oldalvonalon kívülre tudták vágni a labdát a vendégek az utolsó percekben, így 1-1-gyel vonulhatnak pihenőre a felek.
41'
A gólszerző Szalai Ágnes pompás felfutás után jól adott be, ám Polgár Ágnes ezúttal ügyesen és jó ütemben lépett ki kapujából, lehúzta a játékszert a gólra éhes támadók elől. Mezőnyfölényben a Szent Mihály a félidő végén, támadásban maradtak a lányok, hátha gyorsan meg lehetne szerezni a második találatot is.
36'
GÓÓÓL 1-1! Szalai Ágnes 26 méteres sistergős szabadrúgása végre utat talál a soproni hálóba, megvan az egyenlítés!
35'
A válogatottban is megfordult Zimányi Kovácsból külön készültek a látogatók, kiemelt figyelmet szentelnek neki, ami elsősorban abban testesül meg, hogy igyekeznek azonnal szabálytalankodni vele szemben, amint labdát kap. E pillanatban is ez történik, 26 méterre a soproni ketrectől felvágták a szegedi 8-ast.
31'
Zimányi Kovács Anikó újabb szabadrúgása ezúttal fölé szállt.
30'
Zimányi Kovács Anikó 16 méteres szabadrúgását húzta le magabiztosan Polgár Ágnes, a vendégek kapusa. Kizárólag a védekezésre összpontosítanak a soproniak, a mieink szögletekig, szabadrúgásokig jutnak, de nem tudnak ezekkel igazán mit kezdeni. Be kell vallani, nem ízlik Sávaiéknak ez a rendkívül defenzív stílus.
25'
Csakúgy, mint a gól előtt, a szegedi együttes tábort vert az ellenfél térfelén. Valahogy viszont meg kellene bontani végre a hűség városából érkezett csapat védelmét, hiszen félő, ha nem sikerül hamar egyenlíteni, akkor ahogy telik az idő, egyre görcsösebbekké válhatnak lányaink.
23'
GÓÓÓL 0-1! Hideg zuhany Szegeden, vezet a Sopron. Farkas Dóra akciózott ügyesen, szögletre mentettek előle a mieink, majd Farkas maga ívelte be a kornert, amit Schildkraut Fruzsina kiöklözött, viszont nem tudtunk felszabadítani. A vendégek ott tartották a labdát a tizenhatosunknál, és végül Sábján Réka lapos lövésével szemben Schildkraut tehetetlennek bizonyult.
22'
Elérkeztünk az első félidő feléhez, és derekasan küzd a talajjal, valamint a defenzív Sopronnal Cserenkó Szabolcs alakulata.
18'
Érezhetően tördeli a játékot a Sopron, mely behúzódott kapuja elé, ott fogadja a szentmihályi rohamokat. Apró faultokkal állítják meg a szegedi lányokat a vendégek, illetve azzal, hogy rendszeresen inkább az oldalvonalon kívülre vágják a labdákat előlük, igazból építkezni nem tudnak, de nem is nagyon akarnak ebben a periódusban. Még mindig az első helyzetre várunk.
12'
Továbbra is jelentős mezőnyfölényben a szegediek. Szalai Ágnes többször remekül húzta meg a szélen, de minden alkalommal szögletre mentettek előle a vendégek. Sávai Vivien szép passza után feljegyezhettük az első lövést is, Zimányi Kovács Anikó kísérlete nem sokkal ment mellé.
6'
A hazaiak kezdtek jobban, beszorították kapuja elé a Sopront. Mindkét csapatnak komoly gondot okoz a csúszós-sáros talaj, melyen kiszámíthatatlanul pattog a labda, így nemcsak egymással, de az elemekkel is ismerkednek az első percekben a hölgyek. Mi irányítunk, de helyzetet még nem alakítottunk ki.
1'
Tiszta pirosban a szegedi együttes, fehér-fekete-fekete kombinációban a vendég soproniak, három perccel 14 óra előtt útjára indult a labda a Felső Tisza parton.
13.00: Köszöntjük Önöket a Felső Tisza parti stadionból, ahol 14 órakor kezdődik a Szent Mihály és a Sopron mérkőzése a női NB II 9. fordulójában. A mieink győzelem esetén megelőzik a Kelen-Budaörs gárdáját, és fellépnek a tabella harmadik fokára, üldözőbe vehetik a jelenleg második Monort. Nyerni kell, nincs mese, így vagy úgy, de be kell darálni a hűség városának lányait! A mérkőzés és az élő közvetítés 14 órakor kezdődik Szöllősi Ferenc sípszavára.

A találkozó elé:

Megállíthatatlanul robog az őszi elsőség felé a női labdarúgó NB II-ben a Diósgyőr, mely legutóbb 4-1-re verte meg a Szent Mihályt, szombaton pedig a Vasast intézte el magabiztosan, így továbbra is százszázalékos. A második helyért - ami egyébként a bajnokság végén osztályozót ér majd - a szegediek a Monorral és a Kelen-Budaörssel futnak versenyt. A budaörsiek fehérvári botlása nagyon jól jött a mieinknek, akik a jelenleg a kilencedik helyen tanyázó Sopron elleni sikerrel fel is léphetnek a képzeletbeli dobogóra úgy, hogy egy mérkőzést még később majd be is kell pótolniuk. Fontos mérkőzés előtt állnak Zimányi Kovács Anikóék, akik szerdán az NB I-es Győr elleni vereséggel elbúcsúztak a kupaküzdelmektől, mindenképpen jó lenne, ha lányaink visszatalálnának a győztes útra. A 9. forduló további mérkőzései: Videoton FC - Kelen-Budaörs 2-0 Vasas-Femina - DVTK 0-3 Airnergy FC - Monor SE 2-5 PMFC-Keresztes Lovagok - Atomerőmű SE 3-0 ZTE FC - Balatonfüredi FC 4-2 A bajnokság állása:
# Név MSZ GY D V LG KG GK P
1. DVTK 9 9 0 0 62 3 59 27
2. Monor SE 9 8 0 1 54 12 42 24
3. Szent Mihály 8 6 1 1 35 9 26 19
4. Kelen-Budaörs 9 6 0 3 44 15 29 18
5. PMFC 9 5 0 4 12 20 -8 15
6. Vasas-Femina 9 4 0 5 21 19 2 12
7. Videoton 9 3 3 3 20 23 -3 12
8. Airnergy FC 9 3 1 5 20 24 -4 10
9. SC Sopron 9 2 2 5 14 32 -18 8
10. Atomerőmű SE 9 2 0 7 13 51 -38 6
11. ZTE FC 8 1 1 6 12 43 -31 4
12. Balatonfüredi FC 9 0 0 9 6 62 -56 0

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.