Sport

Meglepetés-bulival várták Major Endrét klubjánál + FOTÓK

Meglepetés-bulival várták Major Endrét klubjánál + FOTÓK

2016. szeptember 27., kedd
Meglepetés-bulival várták Major Endrét klubjánál + FOTÓK
paraolimpikon_koszontese01_gs

Kedden köszöntötte a riói paralimpián negyedik helyen végzett sportolóját, Major Endrét az ATSK Szeged: a klub meglepetés-bulival készült az élete első paralimpiáján remekül teljesítő asztaliteniszező számára, aki hozott ajándékot a klubja számára is.

„Büszkék vagyunk rád!”, „Szép volt, Endre!” – ezek a feliratok, és egy barátokkal, segítőkkel, ismerősökkel megtelt terem fogadta a riói paralimpiáról hazatért asztaliteniszezőt,

Major Endrét

. Az ATSK Szeged sportolója úgy tudta, a gyerekeknek fog mesélni élményeiről, így alaposan meglepődött, amikor szembesült a helyzettel, hiszen percekig tartó vastaps fogadta a teremben – ott, ahonnan indult és kijutott élete első olimpiájára.

Márki Ernő

, az ATSK Szeged ügyvezetője kitért arra, hogyan jutottak el oda, hogy egy ilyen nagyszerű sikert ünnepelhetnek, majd emléklapot nyújtott át Major Endrének, illetve mindazon edzőknek, edzőpartnereknek, segítőknek, akik hozzájárultak a klub versenyzőjének sikeréhez. „Gondoltam, hogy maradok még egy kicsit, és nem szállok fel arra a gépre, de eszembe jutott az ATSK, és visszahúzott” – mondta nevetve érkezését követően Major Endre. A köszöntést követően a sportoló saját maga által készített kisfilmeken keresztül mutatta be, milyen is volt az ő szemszögéből a paralimpia, így kitért arra is, az talán kedvező volt számára, hogy egy nagyon kicsi, nyolc asztalos teremben rendezték a versenyt, így ez nem volt szokatlan a riválisokhoz mérten jóval szerényebb körülmények között készülő Major Endre számára, aki egy, a paralimpikonok által aláírt kabalafigurát hozott ajándékba egyesületének. A Rióban negyedik helyen zárt asztaliteniszező elmondta, remek körülmények között zajlott a paralimpia, azonban a helyszínt körbe a katonaság védte, ebből pedig érezhető volt, hogy nincs minden rendben a közbiztonsággal. A kisfilmeket követően még egy tortát fogyaszthattak el közösen mindazok, akik a klubházban ünnepelték Major Endrét, majd a gyerekek rohamait kellett állnia az ATSK sportolóinak, akik autogramok tucatjait kérték a szegedi parasportolótól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.