Sport

Labdarúgás: szűk vereséggel zárt Törökországban a Szeged-Grosics + VIDEÓ

Labdarúgás: szűk vereséggel zárt Törökországban a Szeged-Grosics + VIDEÓ

2016. január 24., vasárnap
Labdarúgás: szűk vereséggel zárt Törökországban a Szeged-Grosics + VIDEÓ
dusseldorf_szeged_2011

Harmadik, egyben utolsó törökországi edzőmérkőzését játszotta a Szeged 2011-Grosics Akadémia Belekben: Klausz László tanítványai egy góllal maradtak alul a német másodosztályú Fortuna Düsseldorf ellenében.

A Bundesliga 2. tizenötödik helyén álló Fortuna Düsseldorf ellen játszotta harmadik beleki edzőmérkőzését a Szeged 2011-Grosics Akadémia: érdekességképpen, az egyszeres német bajnok keretének értéke a mértékadó transfermarkt.de szerint meghaladja a 17 millió eurót is, míg a szegedieké 1,98 millió euró ; a Düsseldorf 21 éves finn csatára, a Leverkusentól kölcsönben futballozó Joel Pohjanpalo majd' egymaga ér ennyit a portál szerint. A finn támadó ugyan nem, de értékét tekintve szintén az egy millió eurót elérő Ya Konan és van Duinen kezdett elöl a Düsseldorfnál. Erőteljes szél nehezítette a csapatok dolgát, az első komolyabb lehetőség húsz percnyi játékot követően a németek előtt adódott, de Fink a jobb kapufát találta telibe. Negyed óra múlva azonban már van Duinen pontosabb volt egy jó beadást követően, és megszerezte a vezetést a Düsseldorfnak. A szünet után Sararer és Ya Konan is növelhette volna csapata előnyét, de több gólt már nem hozott a mérkőzés, így a többnyire kontrákkal operáló Szeged-Grosics egygólos vereséget szenvedett a Düsseldorftól. Mindkét csapatnak ez volt az utolsó felkészülési mérkőzése Törökországban: a Szeged 2011-Grosics Akadémia január 27-én indul haza a beleki edzőtáborból. "Ezzel a találkozóval lezártnak tekinthetjük az edzőtábort, bár még maradunk néhány napig, több mérkőzést itt nem játszunk. A Bundesliga II-es ellenféllel partiban voltunk, adódtak lehetőségeink a gólszerzésre, de ezekkel nem tudtunk élni. Kikaptunk, de úgy érzem, jó lesz a csapat. Most a felkészülés közepén tartunk, sok munka vár még ránk, de hamarosan egyre inkább a frissítésen lesz a hangsúly" - értékelt

Klausz László

vezetőedző a klub

hivatalos honlapjának

.

Felkészülési mérkőzésen

Fortuna Düsseldorf - Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-0 (1-0)

Felkészülési mérkőzés, Belek.

Düsseldorf:

Wiesner – Schauerte, Akpoguma, Strohdiek, Bellinghausen – Bolly (80. Lucoqui), Bodzek, Fink (60. Sobottka), Iyoha (60. Sararer) – van Duinen, Ya Konan.

Vezetőedző:

Marco Kurz.

Szeged-Grosics:

Szántai - Achim, Farkas, Tóth, Zabari, Szabó, Coroian, Berde, Király, Obot, Germán. Csere: Povázsai, Andorka.

A 60. perctől:

Molnár - Dudás, Balogh, Fodor, Hegedűs, Pászka, Oláh G., Molnár J., Zádori, Zelenyánszki. Vezetőedző: Klausz László.

Gól:

van Duinen (34')

A mérkőzés teljes felvétele

http://www.dailymotion.com/video/x3o4unp_fortuna-dusseldorf-vs-szeged-2011-fc-2_sport

Egy góllal kapott ki Bundesliga 2-es ellenfelétől a Szeged-Grosics, a teljes meccs is megtekinthető a cikkben!http://szegedma.hu/?p=603695

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. január 24.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.