Sport

Labdarúgás: jó úton haladnak a Grosics Akadémia csapatai + VIDEÓ

Labdarúgás: jó úton haladnak a Grosics Akadémia csapatai + VIDEÓ

2015. szeptember 1., kedd
Labdarúgás: jó úton haladnak a Grosics Akadémia csapatai + VIDEÓ
labda_labdarugas_foci_gs

Az elmúlt hétvégén a II. Kocsis Sándor emléktornán vett részt a Grosics Akadémia U19-es együttese: Goran Ljubinkovic tanítványai a Margitszigeten megrendezett tornán a Ferencvárossal és a Barcelonával mérhette össze tudását.

A Puskás Akadémia győzelmével ért véget a II. Kocsis Sándor emléktorna: a margitszigeti eseményen az első napon a Grosics Akadémia U19-es együttese a Ferencvárossal találkozott, ahol meg is szerezte a vezetést, és lényegesen több helyzetet alakított ki ellenfelénél, azonban nem tudott újabb gólt szerezni, ezt pedig megbosszulta a fővárosi zöld-fehér gárda, akik előbb egyenlítettek, majd a büntetők során jobbnak bizonyultak, így a Fradi jutott a döntőbe, ahol a Puskás Akadémiával játszhattak – a felcsútiak a Barcelonát verték meg a másik elődöntőben, így a spanyol sztárcsapat korosztályos együttese várt a Grosics Akadémiára a bronzmeccsen. A harmadik helyen vívott csata során is

Goran Ljubinkovic

csapata szerezte az első találatot, azonban egy szabadrúgásból egyenlített a Barca, majd egy kiállítást követően megfogyatkozott a Grosics Akadémia, amit a frissebb spanyol csapat ki is használt, és többek között Tajti Mátyás négy góljával 8-1-re győzte le a Grosics Akadémiát, amely így a negyedik helyen végzett a II. Kocsis Sándor emléktornán.

Goran_Ljubonkovic

„Bár negyedik helyen végeztünk, de meg vagyok elégedve a teljesítményünkkel. A Ferencváros elleni meccsen volt 5-6 nagyon nagy lehetőségünk, de mindet kihagytuk, majd több szerencséje volt a tizenegyeseknél a Fradinak, de nagyon jó focit játszottunk, a nézők nem csak a mi játékunkkal voltak megelégedve, hanem a meccsel is. A Barcelona ellen korán előnybe kerültünk, nagyon jól kezdtünk. Milyen szinten lehet játszani egy ilyen csapat, egy ilyen filozófia ellen, mint amit a Barcelona képvisel? Kontrajátékot terveztünk, és próbáltuk őket a kaputól messzebb tartani, ami jól is működött az elején. Az egyenlítésüket követően egy szabadrúgásból és egy szögletből kaptunk gólt, majd kiállították egy játékosunkat, ahol számunkra véget ért a találkozó, mert tíz játékossal is nehéz a Barcelona ellen futballozni, nem hogy kilenccel. A félidő után mindenkinek lehetőséget adtam, nekünk ez nagyon jó tapasztalat volt. Játszottunk két meccset a Ferencvárossal és a Barcelonával, ilyen mérkőzéseken tudjuk fejleszteni a játékunkat. Mindkét meccset kielemezzük majd, ebből pedig biztos sokat fogunk tanulni. Jól rendezett tornán, jó körülmények között tölthettünk el három napot. Szeretném, ha minden hétvégén ilyen meccseket tudnánk játszani, mert ilyen ellenfelek ellen tudunk igazán fejlődni, hogy utána magasabb szinten játszhattunk, illetve itt láthatjuk, hogy kik azok, akik politikánknak megfelelően minél hamarabb rendelkezésre állhatnak az NB II-es, vagy a megyeegyes csapat számára” - értékelte a tornát Goran Ljubinkovic, a Grosics Akadémia U19-es csapatának vezetőedzője.

Visszatérni és megragadni az elitben

A Grosics Akadémia csapatainak helyzetével kapcsolatban a szerb szakember elmondta: az NB I-be jutott U17 és U19-es korosztály közül utóbbi együttes az első bajnokiján a Kecskemétet verte 3-0-ra, míg az U17-es csapat két mérkőzésen van túl, a Vasas ellen hazai pályán elszenvedett 2-0-s vereséget követően Kecskeméten javított a csapat. Az U16-os együttes szintén az NB I-ben szerepel, amely lemásolta az egy évvel idősebb csapat eredményeit, szintén kikapott a Vasastól és megverte a Kecskemétet. „Jól startoltunk az U19-es bajnokságban, jövő héten megyünk az eddig 100%-os Debrecenhez. Egyelőre nem kaptunk információt arról, hogy melyik korosztály húzza majd a másik kettőt, de a célunk, hogy mind a három korosztályban bent maradjunk az NB I-be. Az U14 és az U15-ös csapatunkkal szeretnénk visszakerülni az élvonalba, miután tavaly kiestünk, köszönhetően annak, hogy csak az első nyolc csapat maradhatott bent. Ők még gyerekek, náluk még nem megy az a terhelés, hogy muszáj eredményt elérni. Sok pontot vesztettünk el az ősszel, főleg otthon, én télen érkeztem a csapathoz, a második félévben 36%-al több pontot szereztünk, mint az ősszel, de ez is kevés volt a bent maradáshoz. Az NB II-ben a cél, hogy elsők legyünk mindkét korosztályban” - fogalmazott az utánpótlás csapatok helyzetéről a szerb szakember. Goran Ljubinkovic a télen érkezett a Grosics Akadémiához, az eddig eltelt időszakot pedig úgy értékelte, sokat léptek előre abban a folyamatban, amit elterveztek, bár még sok munka van előttük. A korábban a szerb szövetségben is dolgozott szakember elégedett az eddig elvégzett munkával, de új filozófiát szeretnének felépíteni, amiben a játékosok harcosabbak és mentálisan erősebbek. Ahogy Goran Ljubinkovic fogalmazott, a legfontosabb, hogy játsszák a futballt, ennek elérésében minden edzésen két edző foglalkozik a gyerekekkel. Az elmúlt időszak alatt folyamatosan növelték a futballisták számát a Bozsik korosztályos csapatokban a Grosics Akadémiánál, így már ezekben a korosztályokban is azt a filozófiát próbálják meg megtanítani, amivel az idősebb csapatok is játszanak, hogy könnyebb legyen a beilleszkedés a játékosok számára, és felkészülten várják a nagyobb kihívásokat. https://www.youtube.com/watch?v=XCOcrgEODzo

A Ferencvárossal és a Barcelonával is megmérkőzött a Grosics Akadémia együttese.http://szegedma.hu/?p=564266

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.