Sport

Kosárlabda: Szegeden is legyőzte horvát ellenfelét a Szedeák + FOTÓK

Kosárlabda: Szegeden is legyőzte horvát ellenfelét a Szedeák + FOTÓK

2015. szeptember 22., kedd
Kosárlabda: Szegeden is legyőzte horvát ellenfelét a Szedeák + FOTÓK
szedeak-eszek09kf

A múlt hét csütörtöki, eszéki mérkőzést követően az Etelka sori sportcsarnokban találkozott a Vrijednosnice Osijek-kel a Naturtex-SZTE-Szedeák: Nikola Lazic tanítványai Szegeden is legyőzték ellenfelüket.

A múlt heti, eszéki találkozót követően, amit 72-65-re nyertek a szegediek, ezúttal Szegeden játszott a Vrijednosnice Osijek ellen felkészülési mérkőzést a Naturtex-SZTE-Szedeák. A szegediek keretéből hiányzott a sérült

Branko Jereminov

, valamint

Vágvölgyi Ákos

és

Mike János

. 4-0-s eszéki rohammal kezdődött a meccs, amit Ciric kettő plusz egyes akciója tört meg - a negyed későbbi részében azonban egyre jobban bemelegedett a Szedeák, és a negyed végére már egyértelműen fölényben volt, végül pedig hét ponttal nyerte az első játékrészt. A második negyedben hasonló mederben folyt a meccs, amelyet a Szedeák irányított, és tíz pont fölé is került már a 15. percre. (38-26) Azonban a félidő végére közelebb tudott lépni az eszéki együttes, amelynek kinti dobásai is ültek ekkor, és csupán három pont volt a különbség a két csapat között a nagyszünetre. A harmadik negyed elején aztán vissza tudták tornázni nagyobb különbségre az előnyüket, azonban ennek a 10 percnek a vége is inkább a Vrijednosnice Osijek-é volt, azonban az eszéki lendülete ezúttal kitartott a záró negyed első részére is, ekkor hosszú idő után átvették a vezetést is a vendégek. (71-73) Egylabdás különbség volt a véghajrá előtt, a pontzuhatagban pedig hol itt, hol ott volt az előny, azonban a végére nagyon jól működött a Szedeák védekezése, és több blokkolt dobás utáni gyorsan vezetett leindítás után olyan különbséget tudott kialakítani

Nikola Lazic

együttese többek között a rövid idő alatt 9 pontot szerző

Molnár Andrásnak

köszönhetően, hogy onnan már nem volt visszaút a horvátok számára, így a két csapat szegedi meccsét is a Szedeák nyerte. A Naturtex-SZTE-Szedeák legközelebb csütörtökön, a KB Kosice ellen lép pályára az Alba Fehérvár által rendezett torna elődöntőjében, Székesfehérváron.

Felkészülési mérkőzésen

Naturtex-SZTE-Szedeák - KK Vrijednosnice Osijek 86-80 (24-17,23-17,17-18,22-18)

Szeged, Etelka sori sportcsarnok, 100 néző.

Szedeák:

Moravcsik 11, Juhos 13, CIRIC 21/6, Molnár A. 17/3, Brkic 21.

Csere:

Meleg -, Kiss Zs. 3/3, Csányi -.

Vezetőedző:

Nikola Lazic.

Vrijednosnice Osijek:

Dosen 13/3, Diminic 14, Usic 8, Panduric 5/3, Matej KARLOVIC 22/9.

Csere:

Kujundzic 10, Zebic 2, Marko Karlovic 6, Turalija. Nikola Lazic:

"A hiányzóink miatt számunkra nem volt jó pillanatban ez a mérkőzés, és az első félidőben nem is tudtunk a megfelelő ritmusban játszani. A második félidőben valamelyest javult a teljesítményünk, és ez elég volt a győzelemhez."

Szegeden is legyőzte az eszéki együttest a Naturtex-SZTE-Szedeák. KLIKK:http://szegedma.hu/?p=573127

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 22.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.