Sport

Ismét várja a tenisz szerelmeseit a szegedi Labdaház + FOTÓK

Ismét várja a tenisz szerelmeseit a szegedi Labdaház + FOTÓK

2015. június 24., szerda
Ismét várja a tenisz szerelmeseit a szegedi Labdaház + FOTÓK
labdahaz_teniszpalya23_gs

Április 20-án újra megnyitotta kapuit a közönség előtt a több évtizedes múltra visszatekintő Labdaház Tenisz Klub Szegeden.

A létesítmény három éve anyagi problémák miatt bezárt, idén tavasszal azonban az önkormányzat – profilkötöttséggel – pályázatot hirdetett a tulajdonosi jogok megvételére. A kiíráson végül az

Aradi Vilmos

,

Nemesi Pál

és

Marijic Tomislav

alkotta pályázói kör nyert. „A sikeres pályázat után az volt a célunk, hogy már a nyári szezonra olyan körülményeket teremtsünk, hogy az megfeleljen a szabadidő kellemes eltöltése céljának. Április 20-ára elkészültünk a felújítással: teljes mértékig megújítottuk a pályákat, több tíz tonna salak felhasználásával. Teljesen új környezetet alakítottunk ki új eszközökkel és új pályakarbantartó felszereléssel. Úgy gondolom, abszolút korszerűen működik mostanra mind az öt pálya, amelyek közül – a műszaki feltételek megteremtésével – három télen is működik majd. Várhatóan október közepén felállítjuk ezek fölé a sátrat, így a hidegebb hónapokban is kellemes körülmények közé várjuk a sportolni vágyókat” – árulta el portálunknak Nemesi Pál. Hozzátette, a pályák mellett a kiszolgáló egységeket, így a büfét, az öltözőket, a zuhanyzókat és a külső teraszokat is teljes mértékig felújították.

labdahaz_teniszpalya20_gs

„Egy olyan komplex sportlétesítményt hoztunk létre, hogy bátran állíthatom, aki ide betér, mert szeretne néhány kellemes órát eltölteni és a tenisznek hódolni, annak kellemes, jó környezetet tudunk biztosítani. Célul tűztük ki azt is, hogy jól karbantartott, jó minőségű pályákon lehessen a klubban játszani. Emellett ráadásul a létesítmény elhelyezkedése, így az azt körülvevő erdős terület biztosítja a nyugalmat, nem szűrődik be a város, a forgalom zaja” – sorolta kérdésünkre Nemesi Pál, mi minden teheti vonzóvá a Labdaházat a teniszsport kedvelői számára

Nem állnának meg kizárólag a tömegsportnál

Marijic Tomislav elmondta, a jövő évre vonatkozóan már tervezik, miként lehet majd a klubot a tömegsport mellett a versenysport területére is kivezetni. Kitért rá, erre az idei évben még nem volt lehetőségük, hiszen a hazai versenyszezon májustól szeptemberig tart. Az április 20-i nyitás után így már nem állt rendelkezésükre a kellő idő, hogy létrehozzanak egy egyesületet, illetve kialakítsanak egy csapatot, amely képviselné a klubot a magyar mezőnyben. „Ennek a két feltételnek együtt kell teljesülnie. Idén nagyon rövid idő alatt kellett meglehetősen sok mindent véghezvinnünk, így egyelőre az volt a legfontosabb, hogy a műszaki felújítást meg tudjuk valósítani. Most már azonban, látva, hogy milyen körülményeket tudunk biztosítani, nyugodtan kitűzhetjük a következő célokat, azaz előbb egy egyesület megalapítását, majd a következő évben már a bajnokságban való indulást” – mutatott rá a tulajdonostárs.

labdahaz_teniszpalya26_gs

Manapság már nem "úri sport"

„Ma már a tenisz sokkal népszerűbb, mint akár tíz év évvel ezelőtt volt. Öröm azt látni, hogy a pályákon a teljesen kezdőktől a félprofi játékosokig számos látogató veszi igénybe a szolgáltatásainkat. A sportággal újonnan ismerkedők számára ráadásul tudjuk ajánlani az edzőink szakértelmét, ezzel elősegítve, hogy könnyen elsajátíthassák az alapvető testtartást és ütéstechnikákat. A modern társadalomban a testmozgás és a szabadidő aktív eltöltése egyre inkább előtérbe kerül, mára pedig a tenisz is elérhető sporttá vált. Talán húsz évvel ezelőtt még úri sportként emlegették, ma már viszont lehet tömegsportról beszélni a tenisz esetében is” – összegezte a tapasztalatokat Nemesi Pál.

labdahaz_teniszpalya04_gs

Szabadidejében Nemesi Pál maga is szívesen hódol a tenisznek

Mint utalt rá, a klubnál három szakképzett edző foglalkozik a sportág alapjait elsajátítani vágyó látogatókkal, akik számára a létesítmény ütő- és labdabérlési lehetőséget is biztosít, azaz egy sporttáskával a vállán bármikor bárki betérhet, hogy próbára tegye a rátermettségét a salakon. „Bérletes konstrukcióban már akár 1200 forintért is lehet pályát bérelni egy órára, de főidőn kívül, azaz kora délután, vagy délelőtt is hasonlóan kedvezményes ajánlattal várjuk az érdeklődőket. Úgy gondolom, hogy ez a nagyságrend abszolút versenyképes más sportágak, illetve más teniszklubok tekintetében egyaránt” – fogalmazott a tulajdonos.

Hamarosan kialakul a klubtagsági rendszer

„Sokan visszatértek abból a vendégkörből, akik korábban is rendszeresen látogatták a Labdaházat, amely évtizedekig a szó legnemesebb értelmében klubként működött. Mondhatjuk tehát, hogy ezekből a törzsvendégekből, illetve az újonnan érkezőkből kezd összeállni egy remek közösség, amit mindenképpen szeretnénk megtartani” – árulta el Nemesi Pál, hozzátéve, jelenleg kidolgozás alatt áll a klubtagsági rendszer, de az év végéig mindenképpen szeretnék azt végleges formába önteni. A klubtagoknak rendkívül kedvezményes bérletvásárlási lehetőséget biztosítanak majd, illetve éves szinten több zártkörű tornát is terveznek a számukra.

labdahaz_teniszpalya25_gs

Ezek mellett természetesen nyílt bajnokságok is szerepelnek az elképzelések között, azaz a tágabb értelemben vett nagyközönség is megmérettetheti majd magát a Labdaház nyújtotta kiváló sportolási körülményeket kihasználva. A Tópart utcai klubról és eseményeiről további információk annak

Facebook-oldalán

találhatók.

Újra megnyitotta kapuit a szegedi Labdaház Tenisz Klub! Részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=548855

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 24.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.