Sport

Kézilabda: bemutatták a MOL-Pick Szeged új átlövőjét + FOTÓK

Kézilabda: bemutatták a MOL-Pick Szeged új átlövőjét + FOTÓK

2015. május 26., kedd
Kézilabda: bemutatták a MOL-Pick Szeged új átlövőjét + FOTÓK
pick_sajtotajekoztato05kf

A kedd délelőtti sajtótájékoztató keretein belül mutatták be a MOL-Pick Szeged új brazil balátlövőjét, Thiagus Petrus Goncalves dos Santost, aki 2+1 évre kötelezte el magát a szegedi klubhoz.

A 26 éves, 198 centiméter magas brazil válogatott

Thiagus Petrus Goncalves dos Santos

a spanyol Naturhouse La Riojától érkezik a MOL-Pick Szegedbe. Együttesével a Barcelona mögött második helyen végzett az idei spanyol bajnokságban. "Magasan kvalifikált játékost köszönthetünk a személyében. 120-szoros brazil válogatott, aki az idei világbajnokságon is játszott, olyan posztra erősítettünk vele, ahol egy pici deficitünk volt. Komoly lövőerővel rendelkezik, valamint a védekezésben is hasznos tagja lehet a csapatnak. Köszönjük, hogy elfogadta az ajánlatunkat, remélem, hogy bizonyítani fog számunkra" - mondta el az új játékossal kapcsolatban

Szűcs Ernő Péter

, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóság elnöke. Thiagus Petrus a tizenötödik ország képviselője, aki a MOL-Pick Szegedben játszik, brazil játékosa korábban még nem volt az együttesnek.

pick_sajtotajekoztato06kf

Az eseményen Thiagus Petrus elmondta, hétfőn érkezett Szegedre, amit pedig eddig látott a városból, az tetszett számára. "Nagyon szépen halad előre a klub, úgy érzem, én is sokat tudok majd segíteni a csapatnak, ahogyan a csapat is sokat tud majd segíteni nekem. Játszottam együtt korábban Niko Mindegíával, beszéltem is vele, aki csak pozitív dolgokat mondott a csapatról és a városról" - tette hozzá a brazil átlövő.

Marko Krivokapic

, az együttes másodedzője hangsúlyozta: fontos, hogy jövőre többen lesznek a keretben, egy olyan játékost igazoltak, aki több poszton képes jól teljesíteni, ezáltal többet pihenhetnek majd a meccseken a játékosok. "Korábban játszottam ellene, nehéz ellene védekezni. Ugyanakkor a védelemben is nagyon ügyes, hasznos játékos, nagyot léptünk vele előre. A következő szezonban csakis jobbak tudunk lenni, hiszen a harmadik évünket töltjük majd együtt, csak két játékos érkezik a csapatba. Még egyszerűbb lehet számára a beilleszkedés, mert az egész csapat tudja már a rendszert. Már tavaly is szerettük volna leigazolni, de akkor még nem sikerült, olyan játékosról beszélünk, aki tud valami pluszt adni jövőre. Komplett, fiatal játékos, aki Bajnokok Ligája és válogatott tapasztalattal is rendelkezik" - jellemezte a Pick új szerzeményét a másodedző. Thiagus Petrus az idei világbajnokságon a második legtöbbet foglalkoztatott játékos volt a nyolcaddöntőig jutó brazil válogatottban, a Vb-n 36 lövéséből 19 gólt szerzett. A Naturhouse La Riojában az idei Bajnokok Ligája szezonban 29 gólt szerzett nyolc csoportmeccs alatt, a Veszprém elleni nyolcaddöntőt sérülés miatt kihagyta.

Bemutatták a Pick történetének első brazil játékosát, a balátlövő Tihagus Petrus 2+1 évre írt alá a szegedi csapathoz.http://szegedma.hu/?p=541516

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 26.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.