Sport

Kézilabda: a makói lányok nyerték a megyei rangadót, a vásárhelyiek pontot hoztak Szarvasról

Kézilabda: a makói lányok nyerték a megyei rangadót, a vásárhelyiek pontot hoztak Szarvasról

2014. november 19., szerda
Kézilabda: a makói lányok nyerték a megyei rangadót, a vásárhelyiek pontot hoztak Szarvasról
mako_szkkse

Az NB II-es női kézilabda bajnokság nyolcadik fordulójában éppen a fiatal szegedi csapat ellen szerezték meg idei második sikerüket a makói lányok, míg az egyre biztatóbb formába lendülő vásárhelyiek Szarvasról hoztak el egy pontot.

Makón megyei rangadóra került sor, amelyen a hazaiak remek első félidei teljesítményükkel ötgólos előnyt szereztek. A második félidő sem hozott lényeges változást, a hazaiak folytatták kiegyensúlyozott teljesítményüket és magabiztosan szerezték meg idei második - a megbízott edző,

Erdei Erika

irányításával pedig első - győzelmüket. Ezzel a találkozóval az őszi megyei rangadók sora lezárult. Érdekesség, hogy a három megyei együttes körbe verte egymást, a szegediek Vásárhelyen nyertek, Makón viszont kikaptak, míg a vásárhelyiek Makóról hozták el a két pontot. A vásárhelyiek Szarvason vendégszerepeltek, ahol az első félidő hazai fölényt hozott, a több rutinos játékost is felvonultató szarvasiak négy-gólos előnyt szereztek a pihenőig (12-8). A második játékrészben sem változott sokáig a játék képe, sőt a 40. perc környékén ötgólos szarvasi vezetésnél elúszni látszott a találkozó (17-12). A vásárhelyi lányok azonban ismét bebizonyították, hogy mekkora tartása van a csapatnak, és a kapuban újra kimagasló teljesítményt nyújtó

Kothencz

vezérletével fokozatosan ledolgozták a hátrányt, sőt az utolsó percben a vezetést is átvették (18-19). Az utolsó perc több furcsaságot is hozott és a hazaiak végül döntetlenre mentették az eredményt. A játék képe alapján a pontosztozkodás igazságosnak mondható egy nem túl magas színvonalú, de roppant feszült és küzdelmes mérkőzésen.

Női kézilabda NB II Délkeleti csoport, 8. forduló:

Marosmenti NKSE – Szeged KKSE II. 26-19 (13-8)

Makó. Vezette: Paska D., Vastag S.

Makó:

Dani – Nagy 2, Kovács 4/2, Szebehelyi 5/2 ,Kürti 6, Kozserán B. 7, Molnár.

Csere:

Cseh, Kozserán K. (kapusok), Kiefer, Wöller, Furák 1, Méreg, Práger 1, Brakszatórisz.

Megbízott edző:

Erdei Erika. Erdei Erika: "

Gratulálok a lányoknak. A mérkőzésen végig jó teljesítményt nyújtottak, koncentráltak, sikerült csapatként játszani. Igazán megérdemelték már ezt a győzelmet."

Juniorok:

Marosmenti NKSE- Szeged KKSE II. 23-32 (10-17)

Szarvasi NKK – Hódmezővásárhelyi LKC 19-19 (12-8)

Szarvas. Vezette:Járdi Á,, Turák L.

HLKC:

Kothencz– Hegyi D 3., Tószegi 4, Németh 5, Juhász 2, Rozmann 3, Miklós 1.

Csere:

Balogh (kapus), Krumesz, Sajtos, Becsei, Blaskovics, Kandó 1, Bálint, Fürcht.

Edző:

Gaál Adrienn. Gaál Adrienn:

"Sok kapufa és technikai hiba rondított a játékunkba, de a csapatnem adta fel, végig ott loholtunk a Szarvas nyakán. A hajrában összeszedtük maradék erőnketés sikerült a bravúr. Meccsről meccsre egyre jobban érezhető a csapat ereje, kükön gratulálok a fiataloknak, akik példaértékűen szálltak be a küzdelembe."

Juniorok:

Szarvasi NKK - Hódmezővásárhelyi LKC 17-34 (8-16).

A 8. forduló további eredményei:

Gyulai SE - Békéscsabai ENKSE II. 24-30, KSI SE - Túrkevei VSE 31-16, Szeghalmi NKC - Orosházi NKC II. 27-28. A Csorvási SK csapata szabadnapos volt.

A bajnokság állása:

1. Békéscsabai ENKSE II. 14 pont/7 mérkőzés, 2. Orosházi NKC II. 14/9, 3. Szarvasi NKK 10/7, 4. KSI SE 10/7, 5. Csorvási SK 7/7, 6. Hódmezővásárhelyi LKC 7/7, 7. Túrkevei VSE 6/8, 8. Maros-menti NKSE 4/8, 9. Szeged KKSE II. 4/7, 10. Szeghalmi NKC 4/7, 11. Gyulai SE 2/8.

A 9. forduló párosítása:

Hódmezővásárhelyi LKC - KSI SE (november 23 vasárnap 17.00), Szeged KKSE II. - Gyulai SE (november 23 vasárnap 17.00), Orosházi NKC II. - Csorvási SK, Túrkevei VSE - Szeghalmi NKC, Békéscsabai ENKSE II. - Szarvasi NKK. A Maros-menti NKSE csapata szabadnapos lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.